Lucka 22 är öppen!

Godmorgon, godmorgon!

Idag är det dan före dan före dopparedagen! Dags att öppna lucka 22!

Pasmallen blogg julkalender lucka 22
Foto: FotoLiselotte

I dagens lucka kan ni vinna ett matkit från Bambino värde 472 kr!
Matkitet består av Toddler Bowl, Whipe Off Bib, Starter Spoon & Fork, Spill Proof Cup och Bambino Purékokbok.

20151120-233236-84756360.jpg
OBS! Färger på produkterna i vinnarens matkit kan variera.

Det enda ni behöver göra för att delta i tävlingen är:

 • Tipsa om min julkalender på valfritt socialt medie, detta behöver ni bara göra EN gång. Då får ni vara med i alla kalenderns tävlingar. När ni tipsar ska ni länka till min blogg! Skicka med länk till ert tips eller maila en print screen till pa.smallen@hotmail.se Läs mer om hur ni kan tipsa HÄR!
 • Kommentera inlägget och dela med er av ert bästa purémat-tips!
 • Svara på utslagsfrågan: Hur många olika djur (även halva) syns på Lucas haklapp från Bambino (han har en likadan som på bilden)?

OBS! Tävlingen avslutas idag klockan 21.00!
Vinnaren avslöjas på bloggen, inget vinnarmail kommer skickas ut så se till att hålla utkik så att ni inte missar er vinst!

Lycka till!

45 Kommentarer

 1. Cissi

  Nu har ju jag inget barn på utsidan än, bara en liten krabat som tittar ut inom två veckor (!) som jag så småningom kommer behöva just ett matkit till. Vad jag förstått på kompisar så verkar just majs- eller sötpotatispuré vara en riktig hit bland de små.
  Jag gissar på 4 st.

  Svara
 2. Alexandra

  3 djur. Jag mixade allt möjligt till dottern – banan, morot, ärtor, majs, potatis mm men dotterns favorit var helt klart mixad spagetti och köttfärssås 🙂 Hoppas på att sonen kommer bli ett lika stort matvrak, hehe!

  Svara
 3. Sara Bengtsson

  Jag gissar på två.

  Mitt bästa tips är att köpa iskubs hållare (?) och koka upp en kastrull med ex potatis/sötpotatis, en med kyckling/fisk/kött och den sista med grönsaker som ärtor/morot. Mixa och frys ner var för sig till iskuber. Då barnet gått förbi testperioden så är det supersmidigt att själv komponera ihop en snabb måltid från frysen som ändå innehåller allt som behövs (en kub av varje exempelvis kyckling, ärtor och potatis). Snabbt och smidigt. Det behöver inte vara krångligt att göra egen mat! 🙂

  Svara
 4. Marie Alvas mamma

  Gissar på 5 st.
  Mitt bästa tips är att blanda första smakisarna med bröstmjölk. Alva smakade inte om jag inte blanda i mycket bröstmjölk.

  Svara
 5. Petra P

  Vi har bara hunnit testa potatis blandad med lite bröstmjölk här hemma och det gillade inte Selma. Hon får ju bara smakportioner än så längre. Men ska testa gröt och andra pureer.
  Jag tror det är 5 djur på haklappen

  Svara
 6. Tina Carlström

  Jag gissar på 4 djur.

  Detta hade varit toppen att vinna men en ettåring som vill och “kan” själv 🙂
  Mitt recept är:
  Köttkorv/potatis/kokta morötter/kokta ärtor och smör. Kör med stavmixer och du har suverän mat. Sonen älskar det!

  Svara
 7. Anna Malin R

  Jag gissar på 4 djur 🙂

  Palsternacka, smör och morot är en perfekt start tycker jag! Kör i en mixer/med stavmixer och voilá!

  Svara
 8. Malinl.85

  Jag har inte så många bra puré-tips. Det enda tips jag har är att börja med potatis, det brukar falla de flesta barn i smaken. Några droppar bröstmjölk, för den som ammar, gör potatisen extra god!

  Svara
 9. Sanna Andersson

  Har inget specifikt matpuré tips då jag alltid mixat och puréat vår mat till barnen, men gillar inte att slänga mat och fryser in även de minsta mängder matrester för att använda i barnmaten. Några små ärtor kan komplettera en barnmåltid. Perfekt att frysa in i istärningsfack så har man alltid små reserver om ens egen mat inte skulle vara lämplig.
  Gissar på 3 djur

  Svara
 10. erica

  Tre olika djur

  Att koka äpplen och mixa till en puré är mitt bästa tips. Håller relativt länge i kylen, går att frysa, är betydligt billigare än köpa puréer och man kan fylla egna “klämmis-påsar” som kan återanvända (finns att köpa på nätet)

  Svara
 11. Joanna

  Jag chansar på 7 djur!

  Min sons favorit var morotspure, mycket enkelt att göra. Och mitt tips är att köpa lite större silikonisformar, toppenlätta att trycka ut kuperna från och sen kan man förvara dem i en påse i frysen!

  Svara
 12. Elin Hansson

  Gissar på 5st!

  Till sonen brukar jag koka potatis, kyckling, morötter, grädde och lite soja. För att sedan göra purémat av det. Det är hans favorit. Till och med jag älskar det! 😉

  Svara
 13. Sanna

  Jag är gärna med och tävlar, och skulle gärna vilja vinna detta fina paket till min bästa vän som har en liten dotter på drygt en månad. Även om det är ett tag kvar tills hon kan äta vanlig mat, så går tiden ibland läskigt fort och de är ju alltid kul att vara förberedd och redo lite innan så detta hade nog blivit en perfekt julklapp.

  Mitt bästa tips är att börja med potatis, morot och palsternacka. Det är perfekt start och potatisen kan med fördel blandas med lite bröstmjölk för att få den lite godare. Sen vill jag även tipsa om att frukter är riktigt goda att blanda och mixa ihop som banan och jordgubb.

  Gissar på 3 st.

  Har delat tävlingen offentligt på FB (Sanna Kaakinen).

  Kram Sanna

  Svara
 14. Catrin

  Båda mina barn har haft svårt att äta de färdiga barnmatsburkarna som innehåller fisk. Men den hemgjorda har varit succé! Koka bara torsk/lax tillsammans med potatis, broccoli och ibland morot i lite vatten. Krydda med fryst dill och lite lite peppar och en stor klick smör. Mixa allt med stavmixer! Smaskens!

  Jag gissar på 4 olika djur! 🙂

  Svara
 15. Mari B

  Min kusin kom med världens enklaste purématstips, speciellt jag som bara köpte på burk. Hon tog mixerstaven och mixade en majsburk. Så enkelt, att jag inte hade tänkt på det.
  4 stycke chansar jag på

  Svara
 16. Petra Mary-Anne

  Jag gillar och delar julkalendern på FB med alias: Anita Christensen sedan tidigare.

  När pojken var liten gjorde jag en blandning av palsternacka, potatis, sötpotatis och morot. Det söta i palsternackan och sötpotatis gjorde det lättare att äta moroten.

  Gissar att det är 6 hela och halva djur!

  Svara
  • Anita

   Tävlande ska vara Anita, kom åt dotterns inlogg då jag lånar hennes dator. Inte lätt att vara mamma inte. 🙂

   Svara
 17. Fia

  Väldigt simpelt tips – kokt torsk med dillsås som mixas med kokt potatis och palsternacka. Gick hem hos min son när han började äta!
  Jag gissar på 3 djur.

  Svara
 18. Debbie

  Gissar på 6 djur.
  Mitt bästa purémat-tips…. jag är inte alls den där som gör purémat utan jag har alltid varit en trogen kund i affären och köpt burkmat till mina barn, men ska det mosas något så funkar det alltid att mosa banan till mellis 🙂

  Svara
 19. Trixi

  Puretips. Ärtor bara gud va gott. Vi delade alltid på en burk mixade ärtor när sonen va liten.

  Jag tror det är 5 djur som syns

  Svara
 20. Johanna

  https://www.facebook.com/klothanna/posts/10153690644652557
  Mitt bästa tips är att göra puré själv för att spara pengar, det är exakt samma innehåll när man gör det själv. Finns sååå mycket man kan göra! Gärna med ekologiska produkter, och sen är det toppen att frysa in i iskuber 🙂 Detta är min dotters favoritrecept när det gäller puré, hon bara älskar denna:
  1/2 liten gul lök, 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja, 2 krm paprikapulver, 250 gram krossade tomater, 1-2dl vatten, 2-3msk röda linser, 1 liten finriven morot, svartpeppar, basilika.

  Finhacka eller riv lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och paprikapulver i olja. Slå på krossade tomater och vatten, låt koka upp. Skölj linserna i kallt vatten, lägg linserna i tomatsåsen och låt koka i 10-20 min. Finriv morot och låt den koka med. Späd ev med mer vatten eller lite creme fraiche. Smaka av med svartpeppar och basilika eller någon annan örtkrydda. Mixa ev såsen slätare för barn runt 6mån. Jag brukar även krydda lite med garam masala 🙂 Supergott!!!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här