Körkortsteori och intensivkurs

När vi kommer hem till Sverige så är det dags för Jair att ta körkort. Han har inget körkort i Brasilien men han kan redan koppla och växla utan att få kärringstopp så han börjar inte helt från noll. Det är ju toppen! Men jag tycker synd om honom som har mig som handledare… Jag tycker det känns väldigt läskigt att övningsköra med honom så vi har inte kommit iväg till handledningskursen än. Jag har funderat på varför jag känner som jag känner och jag tror det är för att jag inte tycker om att köra bil i Göteborg. Jag känner mig knappt trygg med mig själv så hur sjutton ska jag känna mig trygg med honom? Nån som har nåt tips där? Jag funderar helt seriöst om vi inte bara skulle köpa ett intensivpaket från någon körskola och så får han lära sig där först och så kanske jag kan vardagsköra med honom istället. Alltså att han lär sig på körskolan och så får han öva på det han har lärt sig med mig vid sidan om.

Det känns också som att det skulle kännas lite tryggare om han kunde lite teori först, kanske till och med göra teoriprovet först. (Så gjorde jag, jag klarade teoriprovet ett helt år innan jag tog körkort). Jag lånade teoriböcker till Jair, men han är inte direkt killen som gillar att gräva ner sig i teoriböcker. Han är mer för att lära sig i praktiken så jag brukar ställa lite frågor om skyltar och trafikregler när vi är påväg nånstans och jag kör. Det finns en internettjänst som heter Körkortskolan.se som man kan öva på teorin och teoriprovet som är upplagt precis som det riktiga teoriprovet. Dom har även en app så då kan man plugga på språng. Den tänkte Jair ladda ner och plugga på bussen fram och tillbaka till jobbet. Jag tror det är en bra idé!

 

teori

Någon som har erfarenhet från intensivkurser? Hur många lektioner behöver man om man inte får öva så mycket hemma?

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Jessica n

  Idag är reglerna att om du klarar teorin måste du klara körprovet inom två månader annars måste du göra om det.. Så bra om han kan kombinera båda! Själv körde jag inget hemma mer än på slutet för att hålla igång körningen och jag tror jag tog sammanlagt 15 körlektioner men hade nog bara behövt 12! Det är ju såklart olika! Hade jag varit som honom hade jag, om möjlighet finns, tagit en intensivkurs och råpluggat och kört mycket så har han det överstökat på kort tid så blir det inte det här framskjutandet av teori 😉 hoppas det löser sig 🙂

  Svara
 2. Linda

  Jag kan verkligen rekommendera intensivkurs. Jag gick på Bosses trafikskola i Kungälv, billigt och bra. Dock har jag haft körkortet i 8 år men vet många som nyligen gått där som är supernöjda.
  Jag började köra två veckor, tror det ingick 19 körlektioner och några teoriföreläsningar på intensivkursen, sen fick man såklart sitta vid datorn och plugga när man inte körde. Men tyckte det var bra för då nyttjade man verkligen de två veckorna till att sitta på körskolan och plugga plugga på heltid. Fick ta några extralektioner i väntan på uppkörningstiden för att inte glömma av. Tog sammanlagt 2 månader, hade säkert gått fortare om det funnits någon tidigare tid för uppkörningen. Men supernöjd iallafall 🙂 Kram Linda

  Svara
 3. Niki

  När jag tog körkort tog jag en intensivkurs på sommaren för 3 år sedan. Jag tog körkort för automat av olika anledningar men jag gillade verkligen intensivkursen och tror det tog 1,5 månad tills jag hade mitt körkort. Jag övade lite med min man hemma på slutet men jag hade inte klarat det genom att köra bara med honom. Man har lättare med en handledare på körskola som man inte har någon personlig relation med. Jag rekommenderar intensivkurs!

  Svara
 4. Emma - På Smällen!

  Tack tjejer! Det får nog bli intensivkurs för Jair, skönt att få det överstökat!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här