Kokosvatten direkt från nöten!

Min absoluta favoritdryck här i Brasilien är kokosvatten! Det är såååå gott! Vi dricker kokosvatten varje dag när vi går hem från stranden – direkt från nöten! Jag tycker det känns som att kokosvatten är lite underskattat här i Brasilien. Jag som är turist hade kunnat betala ganska mycket för en kokosnöt, men det kostar inte mer än 5-6 kr för en iskall kokosnöt och då öppnar dom den åt dig när du druckit klart (om du vill äta innehållet). Mums! Jag tycker det är sjukt billigt! Särskilt med allt jobb det måste innebära att sälja kokosnötter. Man ska stå och sälja i stekande sol, förvara kokosnötterna i isvatten, hugga i dom med kraft för att upp dom och sen ta hand om avfallet.

Enligt brasilianarna är kokosvatten väldigt bra för huden och det kan jag verkligen tänka mig eftersom kokosolja har så många bra effekter. Ytterligare några bra anledningar att dricka kokosvatten är:

1. Återställer vätskebalansen i kroppenDet är därför vi alltid dricker det när vi går från stranden. Det är ju lätt att bli uttorkad i värmen även om man försöker dricka hela tiden.

2. Motverkar baksmälla – Brassarna dricker alltid kokosvatten när dom har fått baksmälla 🙂 Det hjälper mot uttorkning och innehåller kalium som lugnar magen 🙂

3. Kokosvatten är naturligt – Det innehåller varken konserveringsmedel eller socker och är betydligt bättre än saft och läsk men ändå smakar det precis som saft!

Är det någon av er som smakat på kokosvatten? Drack ni direkt ur nöten? I vilket land?

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Sanna

  Har försökt nu i över en halvtimme att uppdatera, byta webbläsare etc. men inget fungerar. Jag vill ju kunna delta i lucka 4, men det kommer inte upp något kommentarsfält. Är jag den enda som har problem? Hur som helst hoppas jag det går bra att jag skriver här i stället.

  Om jag vann en klocka från Hexter & Baines skulle jag faktiskt behålla den själv. Har inte haft något armbandsur sedan jag var i 8 års åldern, så jag känner att det är hög tid för en ny nu. Hexter & Baines klockor är ju dessutom galet snygga så det vore ju super kul att ha en av dessa!

  Vem i Jairs familj har fått en Hexter & Baines klocka av oss?
  Svar: Jairs syster kanske.

  Kram Sanna

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack för att du upplyste mig Sanna! Om du kan så får du gärna lägga in din kommentar på inlägget med julkalenderluckan istället. Då blir det transparent mot alla andra som är med och tävlar också, men jag kommer ta med din kommentar i tävlingen ändå eftersom den är offentlig – men det blir bäst om alla bidrag är på samma ställe 🙂 Kram!

   Svara
 2. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Åh så gott det låter :D. Spännande också när man aldrig provat själv 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här