Känna sparkar tidigt med moderkakan i framvägg

Nu är jag i vecka 14 och jag längtar ihjäl mig efter att få känna tydliga bebissparkar, men det är ju inte säkert att jag får känna sparkar lika tidigt eftersom jag har moderkakan i framvägg denna gången. Men det där jag kände förra veckan som jag tror är bebissparkar, känner jag allt oftare nu. Det är en vag och försiktig rörelse, nästan som en fjäder som kittlar försiktigt på magens insida. Känslan är så vag att jag ibland tvekar och tänker att jag bara inbillat mig, därför är jag bara till 99% övertygad än så länge. När jag var gravid med Isadora så blev jag 100% övertygad om att det var bebissparkarna jag kände i denna veckan så jag antar att dessa vaga rörelser beror på att moderkakan är i framvägg i denna graviditeten.

Jag är lite smått besviken på den där moderkakan fortfarande, men det känns ändå okej om jag slipper vänta i en evighet till på bebisens sparkar. Det är ju ändå ett livstecken från bebis som känns tryggt att ha 🙂

Har ni haft moderkakan i framvägg? När började ni känna bebisens sparkar?

Relaterade Inlägg

10 Kommentarer

 1. Emma Krantz

  Jag hade i bakvägg med de två första barnen o nu har jag också i framvägg. Blev också lite besviken först, då det är svårare att känna sparkarna nu- speciellt för resten va familjen.
  Kände rörelser tidigt med första barnen och med denna- i v 13 ca. Sedan dröjde det till v 16-17 innan jag kände rejäla ”buffar” / sparkar.
  Sedan v 22 går det allt oftare att känna även på utsidan och nu i v 24 så syns det att magen ”guppar till” Ibland när bebis rör sig.
  Men upplever att det känns på helt annat sätt denna gången. Inte lika nära huden liksom. Är som att moderkakan ligger som en kudde mellan bebis och huden.
  Men nu börjar bebis bli så stor i magen att den liksom tar upp större ute än moderkakan så om bebis sparkar på sidorna känns det ändå nära huden.
  Håller fast vid tanken att det kommer kännas mer och mer allt eftersom bebis Växer.
  Alla 3 barnen har varit riktiga karate-kids i magen.
  BM har fått ”jaga ifatt dem” på alla ultraljud (gjort 3 ultraljud per barn).

  Grattis igen till bebis! ?

  Svara
 2. Lisa

  Jag hade moderkakan i framvägg första graviditeten, tror jag började känna sparkar runt vecka 20-21 så ganska sent. Men då var det riktiga sparkar, kan ju ha känt något fladder tidigare men inte vetat vad det var jag kände. . ?.

  Svara
  • Lisa

   Med första barnet hade jag moderkakan i framvägg och kände rörelser runt vecka 20. Med de andra två har jag haft den i bakvägg och känt rörelser några veckor tidigare, runt vecka 16. Ingen skillnad vad gäller känslan varken från insidan eller utsidan när rörelserna väl kommit igång ordentligt oavsett moderkakans placering.

   Svara
 3. Karin G

  Jag har haft i framväg med alla mina tre barn. Med första så var jag inte säker på att det var bebis jag kände fråns vecka 23-25. Och med dem andra två typ vecka 18-19 hade svårt att känna bebis många dagar långt fram i graviditet som lede till många extra ultraljud och koller. Men alla var välmående och föddes runt beräknat datum.?

  Svara
 4. Sophia

  Hade moderkakan i framvägg, kände rörelser strax före RUL så v 18-19 typ. Dock första barnet så hade ju ingen aning om hur det kunde/skulle kännas.

  Svara
 5. Emma Moberg

  Hade moderkakan i framvägg med andra barnet men kände ändå sparkarna tidigare då, under v.15+ var de tydliga mini karatesparkar och hade väldigt tydliga fosterrörelser hela graviditeten

  Svara
 6. Emma

  Grattis till bebisen! Jag hade moderkakan i framvägg med min första och kände första sparkarna i v17. De kändes så tydligt att även pappan kunde känna dom. Så vi båda fick känna första sparkarna samtidigt! Kommer aldrig glömma just den stunden, så mysigt!

  Svara
 7. Joanna

  Hade moderkakan i framvägg. Kände första sparken i mitten av november, jag var då i typ v 16, första tydliga sparken som min sambo kunde känna kom en månad efter, 13 december

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här