Jairs pappas jobb – att bygga hus i favelan

Jairs pappa har just nu fullt upp med jobb! Jag har tidigare berättat att han konstruerar hus här i favelan och den senaste tiden har flera av grannarna anlitat honom. När vi kom hit så kom han precis från ett bygge hos en av grannarna. Bygget är inte klart än, men pengarna tog slut så det fick bli en paus tills dom har råd att bygga mera. Detta med pauser under byggnationen är väldigt vanligt här, man ser ofta halvfärdiga hus och även Jairs föräldrars hus stod halvfärdigt länge innan familjen fick råd att bygga klart.

Just nu har Jairs pappa ett nytt uppdrag hos en av dom andra grannarna. Jairs pappa är den enda byggarbetaren i det bygget, resten av alla som jobbar där är familjen själva som hjälps åt för att få bygget klart. Jobbet som Jairs pappa gör kräver minst 2 personer, men oftast väljer dom som anlitar Jairs pappa att själva hjälpa till med arbetet istället för att anlita en extra person.

Arbetet här är hårt. Allt görs för hand. Man blandar cement för hand, mitt på gatan, med hjälp av en skyffel och man bär sedan den färdiga cementen i en hink upp till tredje våning. När vi var här sist dokumenterade jag en del från när Jairs pappa byggde ut huset här hemma. Kolla gärna dessa videos för att se hur dom slet med det manuella arbetet. Dessa videos är max en minut styck för det var precis vad mitt internet klarade av då 😛

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Vilket hårt arbete. Blir imponerad verkligen 🙂

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här