Jair räddade livet på pojken!

Idag var Jair en riktig hjälte på stranden! Han var verkligen rätt man på rätt plats och han agerade snabbt! Vi fattade först ingenting vad som hände när Jair plötsligt reste sig från solstolen och sprang mot sin surfbräda, tog den under armen och hoppade i vattnet. Såg han att det var bra vågor som han inte ville missa eller varför fick han plötsligt så bråttom att hoppa i vattnet för att surfa? Det var först när vi såg två livräddare hoppa i vattnet samtidigt som Jair som vi förstod vad som höll på att hända. Långt ut i vattnet syntes fyra personer som febrilt försökte simma mot land samtidigt som dom kippade efter luft mellan vågorna som gång på gång sköljde över dom. Vågorna var starka och drog ut dom längre och längre ut, det var riktigt strömt.

Jair och livräddarna simmade snabbt fram till personerna som var i nöd. Människorna som var kvar på stranden ställde sig upp och tittade. En kvinna stod och grät. Det var såpass långt ut i vattnet att det var svårt att se vad som hände. Vi kunde bara se huvudena på 7 personer, men inte vem som var vem. Det tog en stund innan dom kom i land och då såg vi en pojke på Jairs surfbräda. När dom kom i land omfamnade mamman och pappan sin son. En lillasyster till en av dom andra killarna slog på sin storebror för att han hade gått så djupt ut i vattnet. Livräddarna tackade Jair för att han hjälpte till och jag var så stolt över Jair.

Det är inte första gången Jair räddar livet på någon. Han har gjort det många gånger, men jag kan ändå inte låta bli att bli stolt. Han reagerade direkt och tvekade inte en sekund att hjälpa till! Han var en riktig hjälte idag!

Relaterade Inlägg

14 Kommentarer

 1. Nilsa

  Ryser när jag läser det här inlägget! Har nyligen gjort ett inlägg om rip current (underströmmar) och som många människor (ofta turister) inte förstår hur farligt det är. Det ser inte farligt ut men en kunnig person som känner till hur vågorna ser ut långt bort i havet förstår vad som är på väg mot stranden. Förstår att du och familjen är stolt. Han är verkligen en hjälte din man!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack snälla du! ❤ Ja, det märks faktiskt att det är så som du säger. Jair har räddat många som har fastnat i dom farliga strömmarna och dom allra flesta är brasilianska turister som inte bor nära havet och därför inte har förståelse för hur havet beter sig. Jag har fler gånger sett Jair varna föräldrar när deras barn har lekt för nära dom farliga strömmarna som på Barra Vento är närmast revet. Föräldrarna har bara ryckt på axlarna och menat på att dom har koll på sina barn, en halvtimme senare är det Jair eller strandens livvakter som hoppar i och räddar barnen. Jair brukar sitta och hålla koll på dom som simmar på farliga ställen. Jag har aldrig vetat hur bra koll han har förrän han berättade en av dom sista dagarna att han sitter och kollar på folk. Jag är grymt imponerad!

   Svara
 2. Sara

  Fick också tårar i ögonen, beundransvärt! Aldrig varit i en liknande situation själv men blir alltid så imponerad av personer som agerar blixtsnabbt och instinktivt ❤

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja precis så känner jag också! ? Jairs brorsa räddade livet på en liten bebis som slets ur sin mammas famn i en våg. Bebisen syntes inte ens i vattnet men Jairs brorsa såg fyra små knoppar sticka upp, två händer och två fötter och han lyckades rädda livet på bebisen i sista sekund innan en ny våg kom över bebisen. Dessa vågor är så starka så efter en våg kan det man förlorat vara helt borta! Jag ryser varje gång hans brorsa berättar den historien!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här