“JAG VILL HA BRASIL”

Jag sitter här och funderar på vad jag ska blogga om. Hela dagen har ju gått och jag vet knappt var jag ska börja, men just när jag satt här och funderade så hörde jag Lucas skrika “JAG VILL HA BRASIL!” (japp kl är 21.30 och han sover fortfarande inte), då blev det plötsligt självklart vad det här inlägget ska handla om 🙂

På den värsta av trotsdagar så var vi på Världkultursmuséet med Siranee, då hade vi bråkat hemma heeeela dagen innan vi tillslut blev sams och åkte iväg. På vägen hem skulle jag köpa lite dregglisar till Isadora och fick då syn på brasilianska matchtröjan för ynka 49 spänn! Jag köpte en till Lucas och han blev stormförtjust! Han skulle ha på sig den direkt och vägrade att ha jacka ovanpå. Så har det varit i 3 dygn och vi har inte ens fått ta av den på natten. Igår sa vi till honom att han måste ta av den på natten för att vi ska kunna tvätta (den hade en matfläck mitt på magen sen en dag tillbaka), men han vägrade så vi lät honom bestämma om vi skulle tvätta den på natten så han kunde ha den nästa dag eller om han skulle sova i den men inte använda den nästa dag. Han bestämde att han skulle sova i den. Vid lunch när jag skulle tvätta så vägrade han fortfarande att ta av den, men då tyckte jag inte att det var ok att han bestämde längre så då stod jag på mig. Det slutade med att jag tog av den mot hans vilja och stoppade i den i maskinen. Först var han ledsen, men efter en stund lugnade han sig och sa “nu är den klar” och då fick jag förklara att det är 2 timmar kvar. När jag gick ut ur badrummet så sa han “jag stannar” och satt plikttroget kvar och väntade på “Brasil”. Snacka om att han har förälskat sig i den här t-shirten och allt annat med den brasilianska flaggan på! Och så mycket har vi ändå inte pratat om Brasilien, vi har inte ens en brasiliansk flagga hemma, bara några flipflops med Brasiliens flagga på.

När tvättmaskinen äntligen var klar så skulle jag hänga upp t-shirten på handdukstorken så att den torkar snabbare. Gissa om Lucas blev helt förtvivlad! Japp, han skulle nämligen ha på sig den blöta t-shirten! Han var alldeles utom sig och sprang fram och tillbaka och visste inte var han skulle ta vägen! Han hade bara varit utan t-shirten i 2 timmar och 10 minuter men det var tydligen alldeles för lång tid! När Lucas hade lugnat sig lite så kom Jair och la “Brasil” på tork i solen och cirka 20 min var den helt torr och ingen var gladare än Lucas som fick ha på sig sin älskade “Brasil” igen 🙂

  
Jair och Lucas idag ❤️

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. Marie Alvas mamma

    Så fin bild. Lite jobbigt när man måste tvätta favorit kläder. Alva är likadan. Vi har ett express program på vår tvättmaskin som tar 20 minuter totalt. Har räddat mig många gånger och funkar perfekt om kläderna inte är totalt nedsmutsade.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här