Okategoriserade

Isadoras första skoldag

Idag var det dags för Isadoras första skoldag (Lucas också, men det var ju Isadoras allra första!) 🙂 Jag, Lucas, Isadora och Oliver gick dit tillsammans. Jag hade Oliver i bärselen för att jag skulle kunna följa med in.

Det började på skolgården och det var härlig stämning med musik och glada barn! Alla letade upp sina klasser, vilket inte var så svårt för respektive klass höll upp ett plakat där det stod vilken årskurs och bokstav det var. Jag lämnade först Lucas och sen gick jag vidare till Isadoras klass där en jättemysig fröken stod och tog emot henne och alla dom andra barnen. När vi var på väg till Isadoras klass så sa Isadora ”Jag vill vara här, men inte vara här på samma gång…” Lilla gumman, jag förstår henne, hon var ju nervös såklart. Men när vi stod i ledet så fick hon plötsligt syn på det enda andra barnet från hennes förskola som också skulle börja i hennes klass! Det lilla ansiktet lyste upp och hon sprang fram och kramade honom! Sen gick dom tillsammans i ledet och höll varandra i hand, så gulligt!

Det var ett fint välkomnande alla barnen fick på skolgården. Alla utom sexorna stod uppradade på skolgården medan rektorn höll tal och musikläraren sjöng skolans egna sång 🙂 Det kändes faktiskt mer som en skolavslutningen än skolans början, på ett bra sätt 🙂 Isadora fick syn på Lucas där bland alla barn och vinkade till honom och efteråt förstod jag att hon kände sig så mycket tryggare.

Efter välkomnandet på skolgården var det samling och högläsning i klassrummet. Alla föräldrar fick följa med in så att barnen skulle hinna bli riktigt trygga. Efter det så blev det fri lek utomhus och då blev det lagom för alla föräldrar att säga hejdå till barnen. Isadora var såååå nöjd och glad och sa att ”Det är roligt här, mycket roligare än förskolan!”. Det kändes helt fantastiskt att lämna henne när hon var så glad 🙂

Efter skolan hämtade Lucas Isadora så att dom kunde gå hem tillsammans och hon var lika upprymd och glad även då 🙂 Jag är såååå glad att barnen trivs så bra i skolan 🙂

6 Comments

 • Gittan

  Det är verkligen något visst när barnen börjar skolan igen och allra första dagen är extra speciell. Va skönt att de kändes bra!

  Vi bor på liten ort så här går i princip alla på förskolan tillsammans och förskolan ligger bredvid skolan så blir inte riktigt så stort steg för barnen även om det är en del nytt såklart.

  Hur blir det när ni flyttar, kommer barnen behöva byta skola då?

  • Emma

   Åh vilken trygghet för barnen ändå! Så har det inte varit för oss här, men så kommer det bli dit vi flyttar. Ja, tyvärr behöver barnen byta skola och det bävar jag för 🙈

 • Emma

  Vilken härlig skolstart Isadora verkar ha fått. Så skönt att restriktionerna är över så att alla kunde samlas och ni fick följa med in. Förra året när min dotter började skolan fick vi lämna dem ute på gården. Det kändes lite trist och onödigt jobbigt både för barn och föräldrar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.