Hur sover William på natten?

Jag vet inte om jag vågar säga för mycket, men än så länge har vi verkligen haft tur med William! Jag kan inte påstå att jag lider av någon sömnbrist överhuvudtaget. Visst är jag lite tröttare vissa dagar, men det vore överdrift att kalla det sömnbrist. William sover nästan hela nätterna igenom. Han vaknar en gång på natten och då brukar jag amma båda brösten samtidigt som jag slumrar till. Ibland sover han från 23.00 – 06.00 i ett svep så jag får till och med sammanhängande sömn. Det enda som är jobbigt är när han bajsar mitt i natten, men det händer som tur är väldigt sällan numera 🙂

Det enda som kan vara lite kruxigt med William är att få honom att komma till ro på kvällen. Vi upplever vissa kvällar att det är helt omöjligt att få honom att somna i vardagsrummet, men när vi går upp och lägger oss och jag liggammar så är det som att han blir trygg. När jag ammat klart brukar jag flytta över honom till babynestet på en gång innan han har somnat till riktigt och då brukar han sova hela natten där. Han ligger i sitt babynest i en bedside crib intill min säng. Om han vaknar på natten är det väldigt smidigt att bara putta in nappen igen och hålla lite på hans kind eller panna. Han älskar när man håller en hand på kinden eller pannan 🙂

Hur sover era små? Tycker ni att sömnen förändras från månad till månad eller är det ungefär samma hela tiden?

Fotograf: https://www.wanderings.se

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Magdalena

  Mina barn har fått mat regelbundet. 06, 09,12,15,18 och 21 och därefter sovit hela natten från 22-06. Min första hamnade på neo och de matade dessa tider exakt sen bara fortsatte vi. Vågade aldrig säga på öppna förskolan att vårt barn sov hela nätterna 🙂

  Svara
 2. Gittan

  Vilken lyx! Min lille har alltid vaknat runt varannan till var tredje timme för mat. Vet dock inte om de ev har en liten inverkan att vi under en period va “tvungna” att väcka honom för mat varannan timme dygnet runt då han gick upp dåligt i vikt. Nu sover han dock ännu sämre och vaknar 4-6 gånger mellan 22-06. Han är dock 7,5 månader så antar han är i någon såndär fas plus att han utvecklas massor motoriskt just nu ( lärt sig krypa, börjat ställa sig upp, lärt sig sätta sig upp osv). Han somnar dock om relativt lätt och har alltid gjort med hjälp av närhet eller amning ??

  Svara
  • Emma

   Det där är garanterat en fas! Isadora sov också hur bra som helst fram till 6 månader och så flyttade vi. Och sen inföll den där fasen där bebisarna reagerar starkt på separationer. Det var jättejobbigt för hon kunde inte sova själv men hon stördes också jättemycket av samsovning så jag sov jättedåligt den perioden ? så tufft! Härda ut, det är bara en fas! ?

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här