Victor: Hur man stärker sin relation till bonusbarn

Under de senaste dagarna hemma efter en härlig vecka med sol och bad på Cypern så har jag reflekterat över hur min relation till barnen växt sig starkare tack vare all den tid, långt bort från vardagens distraktioner, vi haft tillsammans. Jag tänkte mycket på detta även under resan, särskilt eftersom det är vår första längre resa tillsammans som bonusfamilj.

Jag tror på att göra saker som barnen tycker om tillsammans för att skapa starka band, och inte minst ha roligt under tiden. Precis som vår resa till Danmark i maj så var även Cypern fyllt av skratt! Det är en självklarhet för mig att lyssna in vad barnen tycker om att göra och hitta på saker. Vår resa innehöll ju mycket bad och lek, och därför kändes det naturligt att hitta saker att göra i vattnet som skulle gå hem hos dem.

För Lucas del var köpet av en teknikboll, efter att han från solstolen sett några andra kasta boll till varandra, en riktig succé. Inte nog med att vi kastade boll både i poolen och på stranden, utan till och med hotellets vattenland fick en eftermiddag ge vika för att istället sparka boll till varandra vid sidan av. Han ville inte ens släppa taget om den på hotellrummet senare på kvällen!

org_dsc04679
org_dsc04670
org_dsc04676

Isadora är ju fortfarande lite mindre, och även om hon och Lucas leker väldigt bra tillsammans så är hon snäppet försiktigare just i vattnet. Hon var dock ett riktigt proffs på ”kardborretennis” som vi alla hade väldigt kul med och spelade tillsammans! Man behöver så klart inte leksaker för att ha roligt, särskilt inte i vattnet, och Isadora älskade att hoppa från poolkanten tillsammans och att bli snurrad i vattnet tills jag blev alldeles yr! ☺️

org_dsc04883
org_dsc04850
org_dsc04733
org_dsc04841

Även om det så klart är det sista jag vill att Isadora skall behöva vara sjuk just under semestern, så betydde det också väldigt mycket att få visa att jag alltid finns där genom att pyssla om henne när hon var sjuk. Något Emma märkte när jag kom in i badrummet med ögonen fyllda av stolthet efter att ha gett medicin, tröstat och stoppat om henne! ?

Tillbaka i vardagen tror jag det är viktigt att hitta fritidsaktiviteter som barnen tycker är roliga och kan fortsätta med långsiktigt, Lucas har t.ex. länge pratat om att han vill prova på fotboll (och det verkar ju som han stortrivs?!). Nästa steg blir därför att hitta plats i lämplig fotbollsskola och se vad han tycker.

Vad har ni för tankar och idéer kring att stärka relation med era barn, och inte minst bonusbarn?

Relaterade Inlägg

7 Kommentarer

 1. Josephine

  Så fint att du vill bygga upp en bra relation till Lucas och Isadora! Du verkar vara en toppenkille Victor! Glad att Emma har träffat just dig! 🙂

  Svara
  • Victor

   Tack, Josephine, vad kul att höra! ? Jag är verkligen så lyckligt lottad att dels ha hittat min själsfrände i Emma, men också att ha fått en så fin bonusfamilj! Lucas och Isadora betyder lika mycket för mig som om de vore mina egna ?

   Svara
 2. Julia

  Jag tycker att det låter superbra som du gör! Att du vill att det ska bli roligt för dem. Samtidigt tycker jag att ni är ju en familj och det tråkiga också ingår. Att vissa dagar är bara vanliga dagar.
  Jag har 3 bonusbarn och vi har en superbra relation. Relationen var bra redan från början men det blev ännu bättre och naturlig efter några år när jag inte kände att jag behövde vara rolig hela tiden längre. ? Hoppas du förstår vad jag menar. Jag tror att relationen bygges med tiden och den blir bara bättre.
  Jag tycker att du är en hel underbar bonuspappa som sätter barnens behov som prioritet. Jag önskar all lycka till dig, Emma och barnen! Kram

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack Julia ❤️ Jag ska låta Victor svara själv, men jag vill bara flika in och säga att Victor är verkligen där för mig och barnen i alla lägen, även i det tråkiga och vanliga dagar med livspussel 🙂 kram!

   Svara
   • Julia

    Hej Emma! Såklart! Man känner av direkt att han är där vid alla tillfälle! Vad jag menade när jag skrev om ”det tråkiga” var att det är ok vara tråkig ibland som bonusförälder ? Det tog lite tid för mig att våga till och med tjata på barnen ibland hahaha
    Jag tycker att Viktor är den bästa bonuspappa som man kan vara!
    Kram på er!

  • Victor

   Tack, Julia, och kul att du delar med dig! ? Jag skulle inte vilja kalla det tråkigt, men självklart har vi också en vardag. ☺️ Vi fick ju med oss en bit av den även på semestern med tanke på att Isadora var sjuk, men med lite tur och tack vare att vi alla har varandra så drabbade det oss inte så hårt. Faktum är att livet, och allt vad det innebär, tillsammans med Emma och barnen är precis det liv jag alltid drömt om. Det känns helt fantastiskt att kunna avlasta henne, särskilt efter allt som hon gått igenom helt på egen hand. Jag har skrivit ett inlägg på ämnet tidigare, här. Abraços!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här