HJÄLP! Var ska vi bo?!

Nu är det lite knivigt! Det är nämligen så att vi gör allt vi kan för att spara pengar inför vår vinterresa och det gör vi bland annat genom att hyra ut vårt hus när tillfälle ges. Tidigare i veckan fick jag en bokning via airbnb och då gör jag som jag alltid brukar göra, jag kollar om jag kan hitta ett billigare boende till oss på något hotell. Jag brukar inte göra det med så kort varsel så jag hade egentligen gett upp redan innan jag kollade, men till min förvåning fanns det en fin liten stuga med tre sovrum, kök och badrum på en camping alldeles vid havet, supernära till Jairs jobb! Dessutom så var det billigt så att mer än hälften av intäkterna från våra hyresgäster skulle bli till förtjänst, alltså nästan 5000 kr in på sparkontot!! En riktigt bra deal med andra ord!

Jag bokade och var alldeles lyrisk. Jag kollade väderleksrapporten och började planera för vilka vloggar jag skulle spela in m.m. Det skulle bli ett jättekul äventyr som jag kunde ta med er på. Men när jag berättade dom goda nyheterna för mamma så blev hon alldeles stel. Den här campingplatsen är nämligen delvis ett flyktingboende och har jättemycket problem med hot, bombhot och vandalisering. Det är alltså inte flyktingarna som gör detta, utan rasister som inte vill att flyktingarna ska vara där. Jag blir så jävla ledsen! Inte mest för vår skull utan mest för dom stackars människorna som flyr från ett land med krig och bomber och så kommer dom till ett nytt land där människor vill spränga dom i luften?!?! Fy fasen! Vad är det för värld vi lever i egentligen?

Hur som helst så bokade jag av campingstugan illa kvickt och nu står vi alltså utan boende nästa vecka. Bajs också… men, men, jag har en reservplan även fast jag inte alls är så sugen på den egentligen och det är ett vandrarhem med delat badrum och kök alldeles intill Universeum. Känns inte alls så nice, men jaja, vi får stå ut helt enkelt… Om inget bättre dyker upp under dagen.

 

Relaterade Inlägg

21 Kommentarer

 1. Alexndra "axdal"

  Hade jag haft en större lägenhet så hade jag kunnat dela med mig av den till er, så hade vi kunnat göra ett litet kollektiv. Men det är ju trångt som det är nu.. 🙁 Hoppas du hittar något bra boende.
  Mvh Alexandra

  Svara
 2. Johanna

  Hoppas de löser sig och ni hittar något boende.

  Jag funderar på använda airbnb för hyra ut vårt hus när vi reser till Thailand i 3 veckor under vintern.
  Dock har ingen erfarenhet av airbnb, tycker du fungerar bra? Jag vet dock inte om vågar, tänkt om får oseriösa personer och de händer nåt med huset.

  Svara
 3. Erika

  Modigt att hyra ut huset sådär när ni ändå är “hemma”… det vet inte jag om jag skulle våga. Dessvärre har jag inga bra tips då jag bor i Sthlm… lycka till!

  Svara
 4. Nilsa

  Vill absolut inte vara negativt ifrågasättande utan undrar bara. Förstår absolut att ni vill få in pengar till er långresa men det du berättar här låter konstigt. För att få in pengar ska ni, en småbarnsfamilj, hyra ut radhuset och själva nu då leta reda på något bra boende som inte får kosta för mycket under en vecka. Måste finnas andra saker att spara in på? Förutom min undran är det ju kul att läsa alla dessa inlägg. Du verkar vara en riktigt doer men ärligt talat, är din man och du överens om det här?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Nja så var det ju inte. Vi letade först upp ett annat boende (campingen) och bokade det och sen tackade vi ja till hyresgästerna. Vi såg allihopa framemot att bo nära havet i en vecka och Jair såg framemot att bara ha 15 min till jobbet istället för 50 min som han har nu. Vi såg det här som en minisemester där vi hade chans att tjäna en extra hacka. Vi är inte desperata men det är ju roligt att ha så mycket pengar som möjligt på resan. Att hyra ut huset var inte nödvändigt, men kul om vi kunde få in lite extra. Jag och Jair var helt överens om detta, men om vi hade vetat vad vi vet nu så hade vi aldrig tackat ja till den här bokningen :-/ skitsamma, det blir en upplevelse och när den är över så kommer jag njuta lite extra av pengarna vi sparade. 🙂

   Svara
 5. Helonin

  Tråkigt att det blivit så med den campingen. Jag bor nära och ja, det var oroligt när mellanboendet öppnade förra hösten. Efter det har det vad jag vet inte hänt något mer vad jag vet, det verkar väldigt lugnt (men det är det ju ingen som rapporterar om..). Under sommaren flyttade det in många barnfamiljer, byggdes lekplats, planteringar mm, trevligt tycker jag! Vi går dit och leker ibland och det har inte alls känts otryggt. Hoppas de lyckas vända till något bra även när mellanboendet upphör om en månad.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Vad skönt att höra! Så himla tråkigt när det blir såna problem och så hemskt för dom stackars människorna som bor där. Jag läste några till recensioner och såg att någon familj hade varit där i april och då hade flyktingmän kikat in i genom deras fönster stup i kvarten. Frun hade gråtit sig till sömns varje kväll. Jag fick kalla kårar när jag läste det, särskilt eftersom jag kommer vara ensam på nätterna när Jair jobbar :-/ men man vet ju inte om det är sant men så skrev dom iaf. Hoppas också på det! Tack för din kommentar 🙂

   Svara
 6. Ellie

  Wow, så modigt att hyra ut via air bnb, grymt sätt att tjäna pengar som jag aldrig tänkt på. Nu vet jag ju inte hur ni bor men trodde man var tvungen att ha ett jättehus i Bohuslän med havsutsikt eller lägenhet på 200 kvadrat i gamla stan i Stockholm. Trodde liksom ingen bokade en vecka i ett hus i Göteborg. Skulle vilja testa själv. 🙂 Men vet inte om jag skulle våga. Du får berätta mer när vi ses. Hoppas verkligen att det löser sig med boendet! Du får säkert många fina rekommendationer från läsare. Skriver om jag kommer på något. Kraaam!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Haha! Ja alltså man kan hyra ut en liten 1:a i biskopsgården eller var som helst. Det finns alltid någon som behöver nånstans att bo. Vi har tackat nej till väldigt många förfrågningar så egentligen hade vi kunnat hyra ut mycket oftare men vi tackar bara ja om vi har nån annanstans att bo under tiden som känns bra och inte för dyrt. Jag kan berätta mer när vi ses 🙂 Kram!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här