Hemma från BB

Nu är vi hemma igen. Vi åkte hem igårkväll strax innan klockan 18. Min mamma, den nyblivna mormon, var här och hämtade oss. Lucas är första barnbarnet och min mamma var alldeles rörd över att se honom. Hon sa att hon aldrig sett en sån liten bebis förut!

Här är Lucas i sin overall i storlek 50. Varken fötter eller ben stack ut när jag tog på den. Men det var bra för då visste jag ju att han inte skulle frysa 🙂

20130320-083002.jpg

Som jag skrev förut så har jag väldigt svullna fötter. Men det är ingenting emot hur dom såg ut efter att jag hade haft strumpor på mig i bilen hem. Jag hade alltså strumpor i cirka en timme och sen såg dom ut så här:

20130320-083336.jpg

Det är jättemysigt att vara hemma igen 3 nätter på BB blev rätt tråkigt faktiskt även om jag tyckte det var skönt att slippa åka därifrån för tidigt för att åka hem eftersom jag fortfarande har väldigt ont. Än så länge har smärtan inte börjat avta, men snart borde den väl göra dt? dessutom såg jag på hemgången med fasa eftersom vi bor på tredje våning utan hiss och jag kan knappt lyfta fötterna… Men det gick toppenbra att gå upp för trappan. Ett ben först hela tiden och så tillslut var jag uppe utan att det gjorde extra ont 🙂

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

 1. Linn, mamma till två

  Oj! Hoppas du kissar ut all vätska snart! Citrus frukter är ju vätskedrivande, citronvatten kanske hjälper något? Stort grattis till minikillen 🙂 han är ju så otroligt söt 🙂 njut av bebisiden, dt går så himla fort !! Kram

  Svar från Emma: Tack!! Hoppas jag också!! Kraam

  Svara
 2. Jenny

  Hej! Har följt din blogg ett bra tag nu men aldrig kommenterat, så tycker verkligen att det är på tiden! Grattis till er lilla pojke, skönt att ni är hemma nu. Känns som en spännande tid.

  Tänkte på det där med att du har ont, fick du inte med dig nån efter smärtlindring? Det sa min BM att man absolut skall be om fall man har ont (väntar min 1:a i maj)

  Ha det fint!

  Svara
  • Emma

   Hej Jenny! Vad kul att du har följt min blogg och grattis till ert pyre i magen 🙂 Jo, när jag var på BB så fick jag alvedon och diclofenac. Stundtals har jag haft så ont att jag velat be om mer smärtlindring, men sen så har alvedonen eller diclofenacen (som jag använder ihop) börjat hjälpa igen och då känns det bättre.. Jag har köpt med mig dom här två hem (finns receptfritt) så jag äter fortfarande dom. Man får ta dom med 8 timmars mellanrum, men jag hade velat ta dom med 6 timmar…

   Svara
 3. Katja

  Kör Alvedon och Diclofenacen med 4 timmars mellanrum, att du inte tar dem ihop utan var 4dje timme tar du Alvedon, 4 timmar senare tar du Diclofenac osv. Blir samma mängd/dag men du får en jämnare smärtlindring. Svullnaden bör gå ner de närmaste dagarna men vila med benen högt så ofta du kan (ovanför höftnivå), din sambo kan också massera från fötterna och upp, alltså börja nertill. Jag är snart klar barnmorska och det här är tips vi ger på förlossning/BB så du kan absolut lita på dem 🙂

  Svara
 4. Angelica

  Men jisses vad svullen om fötterna du är, stackare hoppas det går ner snart!! Skönt för er att vara hemma 🙂

  Svara
 5. Linn

  Oj! Så såg mina fötter o ben ut oxå i ca 3 dagar efter min tös kom ut! Kan säga att man gick lite sko problem haha 🙂
  Kissar fortfarande ut massa vätska, flickan är en idag 18 dagar gammal.

  Svara
 6. Mia

  Aj, det ser ut som att det gör ont!
  Här är en till som följt din blogg men aldrig kommenterat! Grattis till lillkillen, jättesöt! Själv är jag i v 16 så en bra bit till att gå, men tänkte att det får bli Östra för oss också, det verkar som det var bra där?
  Lycka till i framtiden!

  Svar från Emma: Haha!! Nja det gjorde faktiskt inte så ont.. Blev chockad själv när ja såg mina fötter!!! Ja, jag tyckte Östra var jättebra! Personalen både på FL, BB och operation var underbar! Grattis till liten i magen 😀

  Svara
 7. pilotfrun

  Usch din stackare, ser inte alls kul ut med de där svullna benen!! Men jag antar att den mesta smärtan man står ut med som mamma blir värd allting när man väl har sin lilla bebis i famnen!

  Svara
 8. Therese

  Hej! Såg kommentaren om att dela på medicindoserna! 😛 Anledningen till att man ska ta båda medicinerna samtidigt är att de har en synergistisk effekt = tar man båda samtidigt så förstärker de varandra, 1 + 1 = 3 🙂 Så jag tycker inte du ska dela på dem! Dikofenak kan man ta 3 gånger per dygn = var 8:e timme och Alvedon 4 ggr per dygn. Så ta dem tillsammans var 8:e timme (morgon, eftermiddag, kväll), och sen har du en extra dos Alvedon att ta när det gör extra ont (kanske på natten om du vaknar och har ont)!
  Lite tips från en sjuksköterska 😉

  Svara
 9. Emma

  Hej Therese! Ett sent tack för ditt tips! Det slutade med att jag tog alvedon var 6:e timme och sen Diclofenacen va 8:e timme. Jag kunde inte stå ut att vänta till var 8:e timme med alvedonen, gick liksom och tittade på klockan hela tiden för att det var så jobbigt att stå ut!

  Svara
 10. Emma

  Konstigt hur mycket fötterna kan svullna egentligen! Men det gjorde faktiskt inte så ont, jag var ju inte uppe och promenerade liksom… Men jag blev rätt chockad av det faktiskt och tyckte det såg väldigt läskigt ut! Men det svullna försvann rätt snabbt, nu blir jag förvänad varje gång jag ser mina fötter, dom är ju så himla små!!!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här