Hej vecka 40!

Idag har jag äran och lyckan att säga hej till vecka 40! Just nu känns det som jag lever i nån slags overklig saga! Är jag verkligen i vecka 40? Kommer det komma ut en bebis när som helst? På något sätt har ju normaltillståndet för mig blivit att vara gravid. När jag tittar tillbaka på bilder när jag var i vecka 18-20 så blir jag chockad att jag har varit så smal! Jag som tyckte att min mage var så stor i vecka 18-20, men den var ju pytteliten haha! Jag ser lite framemot att bli smal igen, men jag vet att jag kommer sakna magen så enormt så jag försöker njuta av den medan jag kan.

Jag tror att jag är en sån som får helgbebisar så därför ska jag förbereda inför helgen genom att plocka ordning här hemma och låta dammsugarroboten få jobba lite. Sen kommer jag ta ett tag med moppen så att det är riktigt fint här hemma. I eftermiddag blir det nog en tur med bilen till affären. Om bebis inte kommer i natt så ska vi grilla med Thaimorsans familj imorgon 🙂

 Vad gör ni andra idag? Om ni är preggo, skriv vilken vecka ni är i 🙂

Och för allt i världen! Glöm inte att gissa kön, datum, klockslag, vikt och längd på bebben i min mage. Tävlingen kan ju faktiskt avslutas när som helst! Gissa gör ni HÄR! Fina vinster värde upp till 1999 kr från Jollyroom står på spel 🙂

Relaterade Inlägg

37 Kommentarer

 1. Eva-Leena

  De är lustigt hur man inser efter 40 veckor hur himmla fort hela graviditeten egentligen susat förbi! 🙂
  Ska försöka fredags städa lite inför helgen, men de är ju inte allt för lätt me min Lucas som drar fram en massa greijer direkt! 😀 Men de blir ju städat iallafall!
  Imorgon blir de en liten utflykt till skärgården o så ska vi såklart passa på att grilla där också! 🙂 Ha en skön helg, passa på att njuta o vila!
  Kram <3

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hehe nä visst är det så 🙂 Min Lucas kan dessutom springa efter och bli arg när man städar vissa saker haha!
   Åh det låter som ni ska ha en jättemysig helg ju! Hoppas ni får fint väder! Här verkar det som att det ska bli sol imorgon men det känns inte så med tanke på hur dagen idag har varit (regn hela dagen!).
   Kram!

   Svara
 2. Sara

  Känns overkligt att jag går in i vecka 39 imorgon! Tiden har rusat iväg! 6 dagar kvar till snitt <3 Kommer bli skönt att få till baka rörligheten o kunna använda hela gaderoben igen 🙂

  Svara
 3. Casssandra

  Bf i morgon så hoppas på bebis i helgen. Ska bara boa och vila här hemma i dag. Har också fått för mig att jag måste dammsuga och städa toaletten om bebis kommer i helgen. I går städade jag sovrummet och bäddade rent. I dag känner jag mig trött och konstig, magen har sjunkit så hoppas ngt är på g. 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hehe 🙂 Skönt att det inte är bara jag som vill ha ren toa och golv när bebisen kommer 🙂 Vi har bara sovit på våra lakan i 4 nätter så jag får nog vänta med att tvätta tills söndag eller måndag iaf 🙂 Jag var bra sugen på att tvätta alla lakan idag igen 🙂 Min mage verkar också ha sjunkit så jag tror också att det är nära nu 🙂

   Svara
 4. Sofi

  Lillebror kom igår 39+0 i raketfart. Hann vara inne 1 h och 45 min och 5 min krystvärkar. Jämfört med 10 h med storebror och 25 min krystvärkar. Hoppas din förlossning inte förkortas lika mycket i procent för då lär det ju bli bråttom för er. Du har något magiskt framför dig! Sugen på att göra om det för att det är så coolt!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men ååååhhh grattis Sofi ❤ Det var riktigt snabbt! Hoppas att det kändes lika bra som det verkar på din kommentar 🙂 Nä, vi får hoppas att min inte förkortas lika mycket i procent, cirka 2 timmar förlossning låter lagom 🙂 Längtar supermycket nu när jag läste att din bebis har kommit!! ❤

   Svara
   • Sofi

    Det var såklart otroligt intensivt med 6 värkar/10 minuter men det hade jag även med första. Men allt gick otroligt bra trots stor kille på 52 cm och 4140 g. Fick välja om jag ville sy ett “kosmetiskt stygn” eller självläka. Känns fantastiskt efteråt i kroppen som att man inte fött!

 5. Johanna

  Jag går in i vecka 38 i dag och det känns helt overkligt. Har varit hos barnmorskan och gått i affärer och är nu HELT slut och ligger därför och vilar. Haha, känner igen det där med att man tyckte man var stor, men egentligen var jäkligt smal… Jag har en sån bild från vecka 17 där jag skrev på Instagram att jag inte trodde magen skulle vara sådär synlig än. Nu skrattar jag – ville mage?!?! 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Haha!!! Ja precis så är det för mig också! Jag tyckte även att min mage såg så platt och fin ut direkt efter att jag hade fått Lucas, men den var allt annat än platt! Perspektivet på stor och liten mage blir så förvrängt i huvudet liksom haha 🙂

   Svara
 6. BebisHalleby

  Jag gick in i vecka 31 i torsdags.
  Känner oxå att magen blivit ett slags normal tillstånd & känner mig helt blank på vad för kläder jag kan ha i sommar. ?

  Jag fick mage redan i vecka 6 och tyckte den var stor då. Eller hur!?! Så nu gjorde jag en jämförelse mellan V6, 20 & 31
  Det har hänt mer än jag tycker mig se.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Visst är det lustigt hur man glömmer bort hur det är att inte ha nån mage! Och hur ens perspektiv på stor och liten mage för ändras ju större magen blir! Så häftigt! Det är som att hjärnan inte riktigt hänger med!

   Svara
 7. Johanna

  Jag är beräknad till samma datum som dig den 14 april, än så länge så känner jag dock inga tecken på att hon skulle vilja komma ut 🙂

  Svara
 8. Solin

  Jag är i v38. BF 26/4 och jag gick hem från jobbet idag!!! Så skönt. Nu ska här förberedas och vilas. Men först lite date night med sambon ikväll. Sonen sover borta. Så nu ligger vi i soffan och slappar, bara han och jag, mitt på eftermiddagen. När hände det lixom? Än känns förlossning långt borta men sammandragningar som kommer och går även vid vila så det verkar som magen ändå förbereder sig.

  Svara
 9. Johanna w

  Går in i V 37 imorgon , längtar så ja blir galen, men är ändå helt ok om bebis vill stanna iaf 2 veckor till där inne ? Städat handlat o gjort alla “måsten” , ska bara försöka njuta de sista tiden ☺️ Ett stort lycka till när det blir dags för dig!

  Svara
 10. Li

  Kliver strax in i v 30 och känns helt galet att redan vara där, tre fjärdedelar liksom! Vart tar tiden vägen och snart är bebis här! Och framförallt er bebis! Tittar in här ett par ggr per dag nu för det är så spännande att se om nåt håller på att hända.

  Svara
 11. Amanda

  Jag har bf 13/4 och är också i vecka 40 nu. Jag längtar tills han behagar komma ut men är samtidigt lite rädd både för förlossningen och att bli mamma. Jag har fortfarande inte särskilt stor magen men bebisen visade sig väga 3500 på ul i tisdags.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Det kommer gå bra ska du se 🙂 Att bli mamma kommer naturligt, det är inget att oroa sig för ❤ Jag förstår att du är lite nervös, till och med jag är det trots att förlossningen var det häftigaste och mäktigaste jag nånsin har upplevt och jag hade lätt kunnat göra det 2 ggr på raken 🙂

   Svara
 12. Mikaela

  Varit inne på sjukhuset och fått min dotter idag. En helt magisk känsla att få barn igen 🙂

  Svara
   • Mikaela

    Det var tur att vi kom in o fick kejsarsnitt då jag hade 180/100 i tryck och massa protein i urinen. Spydde mig igenom snittet men sen har det gått jättebra. Hon föddes vid 12 och jag var uppe o gick obehindrat halv tre. Trodde det skulle göra så mycket ondare. Men nu är den tuffa tiden över och vi myser med vår nya familjemedlem dygnet runt. En riktig hårboll även denna 🙂

   • Emma - På Smällen!

    Oj då! Var det havandeskapsförgiftning då eller? Men Gud så skönt! Det trodde jag inte att man kunde göra efter ett snitt! Du förtjänar verkligen en lätt förlossning efter det extrema illamåendet du har kämpat med hela graviditeten!

 13. Ida

  Hej! Är gravid i vecka 36 nu. Har följt dig ca ett år och tycker bloggen är superbra, har fått svar på mycket om graviditet och sånt man oroar sig för och funderar över 🙂 spännande att snart få en bebis, för dig är det ju väldigt nära 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här