Håret håller på att ramla av!

Det är väl nu som graviditetshormonerna börjar gå ut på riktigt. Ja, för nu har jag börjat tappa mitt hår 🙁 Det som Isadora inte sliter av med sina starka nypor, det faller av när jag duschar eller borstar håret. Jag vågar inte dra fingrarna igenom håret för jag minns hur hemskt det var när stora hårtestar lossnade i duschen när Lucas var cirka 3 månader. Jag har en Tangle Teezer utredningsborste som jag använder när jag duschar så jag slipper få hårtestarna i handen, men igår när jag kom ut ur duschen så satt det fast en massa hår i mitt armband – så nu är det bekräftat – jag håller på att bli skallig! Nej, riktigt så illa är det väl inte, men det känns ju inte kul. Jag kan redan med blotta ögat se att håret har tunnats ut på den tunna sidan av min snebena. Det känns supertråkigt och kommer inte alls bli kul att gå till frisyren efter semestern eller egentligen kanske jag borde få det gjort under semestern.

Jag önskar att gravidhormonerna kunde stanna kvar, för ni vet väl att amningen inte har något med håravfall att göra. Det är många som fortfarande tror det, men det är inte så. När man är gravid så växer håret snabbare och när gravidhormonerna försvinner ur kroppen så tappar man det håret man inte skulle haft om man inte varit gravid. Det är synd bara att håret inte fattar att det ska kapas jämnt vid topparna istället för att lossna från roten… 😛

Hoppas B-vitaminen gör susen och att håret växer ut snabbt igen! Mina naglar är ju fortfarande långa och starka i alla fall så något kanske B-vitaminen redan har gjort 🙂

  

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Pilla

  Usch ja, samma här. Efter 3 månader säger det pang och håret faller ! Jag har alltid hört att man tappar det hår man skulle tappat under grav. Tror inte på det för i vanliga fall har jag inte höga flikar och kala fläckar? Nu ser jag inte klok ut med allt bebisfjun som går runt huvudet ??

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hahaha ja men precis!! Jag tror att man tappar samma mängd hår som man inte skulle haft om man inte varit gravid, men det dumma är ju att håret inte fattar att det inte ska tappa från roten. När man är gravid får man ju inte fler hårstrån, håren bara växer snabbare så om det skulle vara rätt så skulle ju håret gå av vid topparna istället för roten. Jag minns hur det såg ut med alla bebishår när dom började växa upp haha! Tur att håret kommer tillbaka iaf 🙂

   Svara
 2. zarah

  Jo man tappar ju det hår man skulle ha tappat under graviditeten. Som ickegravid “lever” ju hårsäckarna i perioder, eller hur man ska säga. Hårsäckarna turas om att tappa håret, så att man inte blir skallig. Men som gravid så går den funktionen i dvala och hårsäckarna släpper inte ifrån sig håren. Man tappar oftast minimalt med hår som gravid. Iaf jag. Alla 3 gånger har mitt hår blivit tjockt som fasen. Sen när hormonerna går ur så tappar man ju allt det hår från hårsäckarna som legat i dvala under 9 månader, plus det man tappar normalt som ickegravid. Man “tappar ikapp” håret med andra ord. Mitt börjar återgå till normal tjocklek nu men då ligger det också hår överallt ?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jaha! Är det så det fungerar? Då hade jag ju helt fel, tack för att du upplyste och vad häftigt att få veta detta! Men jag tycker nog att mitt hår växte lite snabbare på längden också, iaf i graviditeten med Lucas. Men ok, så jag kommer inte bli skallig iaf då 🙂 haha!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här