Grillfest och internetlös igen

Nu har vi ju fått internet här hemma, men även om det är mycket mycket snabbare så är det tyvärr opålitligt. Det funkade jättebra dom första dagarna men nu har leverantören problem så halva favelan är utan internet. Irriterande för mig nu när jag har massa som jag vill skriva om och publicera!
Igår började jag på ett inlägg om grillfesten som vi hade i lördags men det gick inte att publicera och tillslut gav jag upp och somnade. Men jag tänkte att jag skulle passa på nu och skriva om det 🙂
I lördags hade vi grillfest på taket av Jairs mamma och pappas hus. Festen var bara för familjen men det var verkligen helt perfekt!! Vi spärrade av en del av utrymmet så att barnen inte kunde komma nära grillen och det gjorde att dom kunde leka fritt 🙂 Perfekt! Förra gången vi var här så fanns inte den utbyggnaden som finns nu så det var svårt att ha fester som denna, men nu gick det och det blev så lyckat! Ni som följer mig på Instagram kanske kollade på någon av mina livesändningar från grillkvällen?
På grillen hade vi kött, kycklingklubbor och korv. Jag vet inte exakt vilket kött det var som vi hade på grillen men det var inte pichana. Här kallar dom köttet för ”filé”. Kött i Brasilien marineras inte utan man gnuggar bara in grovsalt i det. Det blir hur gott som helst och den goda smaken från köttet kommer verkligen fram på det här viset 🙂 Kycklingklubborna marinerades genom att gnugga in vitlök, koriander och salt. Och korven som var både kycklingkorv och vanlig korv lades på grillen som den var. Korv i Brasilien är en miljon gånger godare än vår svenska korv. Man känner verkligen hur köttig den är och smaken är fantastisk. Om man inte gillar korv i vanliga fall så är det stor chans att man gillar den som finns här 🙂
I Brasilien så äter man inte grillat på samma sätt som i Sverige. I Sverige är vi vana vid att duka upp en grillbuffé med det grillade köttet och goda tillbehör som man äter på varsin tallrik. Här är det helt annorlunda. Här delar ”grillmastern” upp köttet, korven och kycklingen i munsbitar som sedan skickas runt på en tallrik så att var och en kan ta en liten bit. Den där tallriken skickas sedan runt några varv tills köttet är slut, då skickas den tillbaka till ”grillmastern” som tar ett nytt kött från grillen och delar upp. Så här gör både rika och fattiga i olika delar av Brasilien (jag har varit på många grillfester) och jag tycker det är ett kanonbra sätt för på det här viset så får man alltid äta nygrillat varmt kött och varje munsbit är så god den kan bli. Dessutom får man prova så mycket olika kött som man annars kanske inte hade orkat. Jag har inte så stor mage så jag orkar bara äta en filébit själv men då orkar jag inte prova något av det andra så jag tycker brassarnas sätt att grilla på är perfekt!
Den här gamla grillen är full med hål i botten. Vi köpte den förra gången vi var här men nu har saltvattnet i luften nästan fått den att rosta sönder helt!

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Jennie

  Tack för att du skriver så så intressanta inlägg om vardagslivet i Brasilien!
  Älskar att få reda på små fakta om olika delar av världen! Jag har själv bott i Frankrike och Grekland
  och längtar efter mitt nästa äventyr!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack! Vad glad jag blir att du tycker det 🙂 Jag tycker det är väldigt kul att skriva om Brasilien, känns som bloggen fick ett nytt liv igen haha 🙂 Åh vad spännande! Ja, det förstår jag! Jag har redan börjat fundera på vad vi ska hitta på härnäst efter detta 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här