Gravidvecka 26 – bebis nr 2

Bebis

Nu väger bebisen knappt 1 kg och är 35 cm lång mellan huvud och stjärt. Från vecka 24 kan bebisen höra ljud, inne i livmodern kan ljudnivån bli så hög som 80 decibel. Det är lika mycket som på en livligt trafikerad gata. Bebis tränar på att andas genom att dra in och ut fostervatten i lungorna. Bebisen kan öppna och stänga ögonen nu. Bebis kan se skillnad mellan ljus och mörker.

 

Du

6 cm ovanför naveln kan du känna livmodern som är mellan 24 och 27 cm från blygdbenet till toppen. Viktökningen är omkring 7 och 10 kg. Du kan bli trött i ryggen, känna av trötthet, kramp i benen, tryck mot bäckenet och du kan bli varm och svettig. Glöm inte smörja in mage och bröst med olja, det kan eventuellt minska risken för bristningar.

Så här känner jag

Jag tycker att livmodern verkar börja ungefär en decimeter ovanför naveln haha! Känns som bebisen har legat högt hela den här graviditeten. Jag tycker att sparkarna eller vissa av sparkarna har ändrat karaktär nu. Sparkarna känns antingen som ett kraftigt sprattel från en stark fisk typ eller som en hård armbåge som armbågas inifrån. Ingen av sparkarna har gjort ont ännu, men idag så var det en hård armbåge-spark som nästan gjorde ont faktiskt! Bebisen har verkligen blivit stark nu! Jag mår ganska bra i själva graviditeten även fast foglossningen tyvärr begränsar mig en del. Jag kan inte gå snabbt och jag kan inte gå långt. Det blir liksom inte roligt att promenera då, så därför försöker jag hitta på andra roliga saker att göra. Jair handlar alltid så det slipper jag. Viktökningen låg på 2,5 kg sist jag kollade ska bli spännande att se när jag väger mig nästa gång. Ja, lite skräckblandad förtjusning är det allt haha! Jag smörjer mig ganska mycket. Efter varje dusch smörjer jag in hela kroppen med bodybutter och varje morgon och kväll smörjer jag magen med Bio Oil. Hoppas hoppas jag slipper bristningar!

gravid-vecka-26

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här