Gravid och åderbråck i underlivet

Nu kan alla män som läser min blogg sluta läsa tycker jag – haha! Fast först vill jag säga att det är inte så illa som det låter i rubriken hehe! Men det här som jag ska skriva nu är högst privat! Jag kan välja att inte skriva något, men varför skulle jag inte göra det? Jag är inte ensam om att ha en kvinnokropp och vara gravid med diverse gravidproblem. Om ingen pratar om problem, krämpor m.m så skulle varenda kvinna känna sig ensam och tro att dom är den enda. Därför så tänker jag skriva om det. Det är ju detta som är det bästa med internet tycker jag, här finns det dom som vågar prata om allt! Vissa är anonyma och andra inte!

Så här kommer ett inlägg om min fiffi haha!

Jag skrev ett inlägg i söndags om att jag kände ett Kraftigt tryck och ont neråt. Många av er svarade på det och trodde att antingen är det foglossning eller åderbråck. Själv har jag hela tiden trott att det är foglossning och avfärdat det där med åderbråck helt och hållet. Men igår tog jag mod till mig och gick och tittade med en liten spegel. Shit vad rädd jag var! Livrädd att det skulle se ut så där som det kan göra på benen på äldre. Men först såg jag ingenting, men efter lite närmare studering så såg det faktiskt ut som jag har fått lite åderbråk. Inte alls mycket vad jag kunde se, men det kanske syns mer när man har väldigt ont? Och det kanske finns mer inuti?? Det kändes väldigt svullet därinne när jag duschade i alla fall. Jag har nog aldrig känt det så svullet nån gång förut…

Bajskorv vad jobbigt! Stackars lilla fiffi!! Men vad gör jag nu då? Jag vill ju absolut inte det ska bli värre! Och jag är livrädd för att det inte ska gå bort! Fy vad hemskt! Än så länge har jag bara fått ont när jag har stått och gått mycket. Det har inte gjort ont när jag suttit eller legat länge. Snälla säg att det går bort efter förlossningen!

åderbråck i underlivet gravid

 

Lånad bild från Netdoktor.se

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Lin

  Åderbråck i underlivet eller bakdelen (hemorrojder) uppstår väl för att bebis trycker på blodkärl? Liksom stryper blodtillförseln i kärlen, mer eller mindre. Så det borde försvinna efter grav!

  Svara
 2. Linda

  Jag hade åderbråck i Fiffi när jag var ungefär i din vecka. Jättejobbigt då jag stog och gick mycket på jobbet. Men det har faktiskt gått över konstigt nog. Känner inte alls av det nu. Eller det känns inget emot alla andra kråmpor man har i v 36 i alla fall

  Svara
 3. Sanda

  Emma! Jag hade åderbråck i underlivet med ajla, likadant denna grav. Hade mycket också, men det gick bort bara några timmar efter fl – aldrig sett så fin ut där nere, tänkte jag säga haha

  Svara
 4. Jennie

  Det låter som åderbråck. Hade det väldigt mycket med andra barnet, de sista 4 månaderna.. Mycket tryck nertill, kände mig tung och svullen där nere mest när jag gått och stått hela dagar vilket jag gjorde på jobb.. Kunde ha mycket ont när jag kom hem. På mig syntets det utanpå, ena blygläppen och så gick de ut mot ljumsken.. I slutet var de som sprängfyllda tjocka blodådror och jag trodde jag skulle få dras med detta hela livet: men i mitt fall så försvann det efter graviditeten. Även de små åderbråck jag fick på ena fotens utsida. Så håll ut… De enda man kan göra för att motverka är ju att inte stå och gå för länge, man kan kyla ner det för att dra ner smärtan och svullnaden.. Sen tror jag de försvinner.. Min barnmorska sa att dessa åderbråck i underlivet försvinner till skillnad från de man får på benen. Kram på dig

  Svara
 5. Ylva

  Det fick jag också, men de försvann snabbt efter graviditeten! Gjorde rätt ont, och fick rådet att vila med benen högt flera gånger under dagen. Och smörja med hirudoid – salva på själva åderbrocket (finns receptfritt på apoteket! )
  /Trött nattammande mamma till 20 dagar gammal bebis ♡

  Svara
 6. Jessica

  Hej!

  Ja åderbråck i underlivet är inte alls kul. Jag hade det i min 3e graviditet. Jag blev faktiskt sjukskriven på 50% när jag hade det. Det enda som hjälpte var vila och ha benen högt. Så fort jag gick/stod upp mycket så blev det stora hemska knölar direkt.
  För mig tog det ett tag efter graviditeten innan de försvann.
  Hoppas det går bra för dig.

  Svara
 7. Ina

  Hej hopp, hittade hit från rubriken haha och läste för att jag kände igen mig! Jag hade också det! Tyckte det var jättepinigt och berättade för min barnmorska som frågade om hon skulle titta på det och jag skämdes ihjäl men lät henne för det lät så otroligt naturligt. Och det var det ju! Ja så kan man få sa hon men det var ingen fara och det skulle försvinna sen och det gjorde det också. Jag var mest rädd för att raka eller epilera där utifall att det skulle råka skäras eller börja blöda jättemycket, så det lät jag helt enkelt bli. Orka hålla på med hårborttagning för syns skull när man är gravid och med alla krämpor som det redan ger? Nä jag bestämde mig för att jag åderbråck är naturligtvis liksom lite hår och jag hade viktigare saker att ägna min tid och ork till 🙂 Heja för resten av graviditeten och hoppas du slipper mera krämpor 🙂

  Svara
 8. Lovisa

  Tack Emma för att du skriver inlägg som dessa! Jag lider inte just av detta, men det finns så mycket som man skäms för eller tycker är pinsamt och om ingen vågar lyfta dessa saker kommer vi alla fortsätta gå runt och undra om vi är ensamma om våra problem. All styrka till dig!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här