Göteborgs enda privata MVC som är kostnadsfri

Göteborgs enda privata MVC som är kostnadsfri

– I samarbete med Barnmorskegruppen –

Tiden som en kvinna är gravid är en väldigt speciell tid. Det går inte riktigt att beskriva med ett enda ord, för det är så olika för olika kvinnor. Själv skulle jag beskriva min graviditet med ordet “fantastisk” om jag skulle välja ett enda ord, men alla gravida mår inte fantastiskt så ett bättre ord för att beskriva tiden som gravid tycker jag är “känslomässig”. Jag tror dom flesta kan hålla med om att tiden som gravid är just känslomässig. Känslorna blandas om vartannat i ett enda virrvarr och man kan känna allt från lycka och glädje till rädsla och oro. Jag tycker att det är viktigt att jag känner att jag blir tagen på allvar oavsett vilken känsla som bubblar upp inom mig, särskilt när jag är gravid. Här spelar vården en otroligt viktig roll och förtroendet till barnmorskan kan vara avgörande för hur en gravid kvinna mår under sin graviditet.

Jag har det senaste året börjat gå till den privata sjukvården med barnen och kan intyga om att det är en gigantisk skillnad! Förutom bemötandet som är hundra gånger bättre så kan mycket göras via mail och man slipper ringa för att t.ex. avboka en tid. Innan jag började gå privat med barnen så trodde jag att all privat sjukvård kostade pengar, men det gör det inte! I Göteborg finns det till och med en privat mödravårdscentral som är kostnadsfri och det är Barnmorskegruppen. Barnmorskegruppen är faktiskt helt ensamma om att vara gratis i Göteborg, alla andra privata MVC kostar pengar. För ett tag sen var jag och besökte Barnmorskegruppen i deras nya lokaler vid Domkyrkan och då träffade jag faktiskt en mammavän som berättade att hon har gått på Barnmorskegruppen under båda sina graviditeter och att hon tyckte det var kanon!

Jag och Isadora i det fina väntrummet. Lokalerna är helt nya och inredda med myskänsla 🙂 Så långt ifrån sjukhus man kan komma 🙂

Själv, har jag haft tur och träffat bra barnmorskor vid båda mina graviditeter, men det var annat när jag fick missfall och när Isadora slutade röra sig i magen när jag var 6 dagar över tiden, då hade jag otur… Det är superviktigt att känna att man blir tagen på allvar även om oron visar sig vara obefogad, så är den verklig för mig och därför måste jag våga ventilera den med min barnmorska. Jag kan inte nog poängtera hur viktigt tilliten mellan den gravida kvinnan och barnmorskan är. Detta är också anledningen till att jag kommer välja att gå till Barnmorskegruppen nästa gång jag är gravid. Jag vill vara trygg med att jag kommer bli bra bemött och detta tycker jag är den stora skillnaden mellan privat och icke-privat sjukvård. Och varför välja vanliga MVC när det finns ett privat alternativ som är gratis?

Relaterade Inlägg

17 Kommentarer

 1. Mia

  Jag gick hos Barnmorskegruppen med mina också, dom är kanonbra och jätteduktiga på ultraljud, dom får man dock betala för. Man får också ul vid inskrivningen, tycker jag är skönt, då får man tidigt se att något finns där! Kan bara rekommendera dom faktiskt ?

  Svara
 2. A

  RutinUltraljudet kostar 800’kr vilket är kostnadsfritt på ett vanligt hos landstinget, eller kanske en 100 lapp?
  Sen kostar deras nup lite mer. Men vi har gått där och har haft samma barnmorska bägge gångerna.

  Svara
 3. Vanja

  Om du var nöjd med din km varför byta? Varför stötta privat sjukvård? Själv anser jag att vinster i välfärden inte bör finnas! Sjukt när någon ska tjäna pengar på att folk är sjuka!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag vill byta för att jag kommer inte få samma barnmorska nästa gång och jag vill inte chansa. Jag har blivit illa bemött förut när jag varit gravid och det är hemskt för just då är man så utlämnad. Privat sjukvård som är kostnadsfri är väl inget som det tjänas pengar på?

   Svara
   • Vanja

    Det är väl självklart att de tjänar pengar! Det är väl ingen som driver företag utan att tjäna pengar? Det finns ju privat tandläkare, sjukhus och rehabställen där du betalar samma avgift som om du valt landstinget! Skillnaden är att vinsten går rakt ner i någon/några ficka istället för tillbaks till skattebetalarna som betalar för det från början. Om en mvc från landstinget går med plus går pengarna tillbaks till landstinget inte ner i fickan hos ägarna för något företag typ praktikertjänst!

  • A

   Ex finns en fristående förskola där mitt barn går. Men kvalitén är oslagbar. Under mina 2 år där har vi haft Max 2 olika vikarier och samma pedagoger. Barngruppen är 15 st men en tredjedel går 15 timmar dvs det brukar vara i genomsnitt 8-10 st Medan mina vänner har träffat 10 olika vikarier på ett år och har 18-20 barn i gruppen där barnen har poängsystem så om några går 15 timmar kan de ha fler barn än 20.

   Svara
 4. Caroline

  Jag valde Barnmorskegruppen för att jag anser att de pengarna ultraljudet kostar är värt det många ggr om för att få snabb och enkel service, TRYGGHET till din bm, flexibilitet i vården etc. De ggr jag var tvungen att få hjälp på annat håll har jag känt mig avvisad, inte lyssnad på och fånig. Dessutom kan man välja att göra ultraljudet kostnadsfritt hos något sjukhus (östra kanske?) men göra resten hos dem = helt gratis. Valfrihet är för mig så viktigt! Vill man inte betala så slipper man. Vill man så får man 🙂 grymt. Bara positivt att säga om dem 🙂

  Svara
 5. Andrea

  Har både barnmorskegruppen för andra gången samt lillugglan (❤️) BVC. Har fått byta barnmorska nu till andra ggn vilket inte spelat så stor roll, däremot upplever jag, såsom det säkert är på ett icke-privat MVC att man vid en andra graviditet inte hörsammas på samma sätt, men jag antar att det är naturligt iom att man varit igenom förloppet tidigare. Som förstagångsföderska var dom rena drömmen. Den här ggn hade jag nog kunnat tänka mig att gå till närmsta MVC.
  Vårt BVC kan jag ju inte annat än att hålla med dig om är det absolut bästa. Jag verkligen älskar dem o när vi flyttar mot Borås i vinterhar vi sagt att vi nog behåller dem om man får…

  Svara
 6. A

  Konkurrens behövs för att förbättra kvalitén. Isåfall får de vanliga vårdinrättningarna bli bättte. De privata är inte alltid bättre. Men så länge deras kvalité uppfyller mina krav så kommer jag fortsätta gå till dem. Likaså när det gäller skolor/ förskolor.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, det är så här jag känner också. Om man blir bra bemött och kan vara säker på att alltid bli bra bemött och rätt behandlad, då hade man inte brytt sig om att gå privat. Så känner jag iaf 🙂

   Svara
 7. A-M

  Jag kan absolut förstå att man väljer privata vårdgivare om man upplever sig tryggare mm. Men är i princip emot all privatisering av skola och sjukvård! Och naturligtvis gör de vinster? Det finns ingen kostnadsfri vård, det är ju finansierat av skattepengar. Skattepengar som också används till att betala ut vinster till ägarna vid eventuellt överskott..

  Svara
 8. Anna

  Kanon att du är så nöjd. Men att du gör ett inlägg ” i samarbete med ” får mig att undra om du skönmålar allt då det uppenbarligen är ett samarbete och det inte hade passat att skriva något negativt då.

  Svara
  • Emma

   Du läste inte inlägget tillräckligt noga, om du läser lite mer noggrant så förstår du att jag inte hade gått hos Barnmorskegruppen när jag skrev detta inlägget. Alltså fanns det inget att skönmåla 🙂 Däremot kan jag berätta att jag i denna graviditeten faktiskt har valt att gå hos barnmorskegruppen tack vare deras fantastiska bemötande år 2017 och det är inget samarbete utan jag går där för att det känns fantastiskt! Som du ser, så ser lokalerna inte ut som en vårdcentral, barnmorskorna är duktiga och bemöter en alltid på bästa sätt. Det är lätt att boka tider och det går att få en telefontid med just min barnmorska varje dag. Jag kan varmt rekommendera dom och om du testar dom så har du ju inget att förlora eftersom det är gratis 😊 då kan du se själv vad du tycker! Hoppas det var svar på din fråga 😊

   Svara
  • Emma

   Ja!! Det finns flera faktiskt 🙌🏻 Kan rekommendera Anna som även jobbar på förlossningen. Vi hade henne under graviditeten med William och vi hade till och med sån tur att det blev hon som förlöste mig 😊 Kolla gärna in förlossningsvloggen här:
   https://youtu.be/8XQ19vwKKZk

   Jag kan även rekommendera Therese som jag träffade när jag var i vecka 42 när Anna var ledig och jag var inne på en sista koll eftersom jag valde att gå över tiden istället för att bli igångsatt. UNDERBAR MÄNNISKA!

   Och sist men inte minst Johanna som även jobbar med hemförlossningar Barnmorsketeamet 😊

   Alla barnmorskor jag har träffat på BMG har varit underbara, men dessa vill jag rekommendera lite extra mycket ❤️

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här