Gör något för miljön och plånboken 2019

 – Inlägget är reklam för Matsmart och innehåller annonslänkar –

Visst hade det varit toppen om alla gjorde något för miljön år 2019? Det finns massa saker man kan göra och allt kostar inte pengar. En del saker är till och med bättre för plånboken så det finns verkligen inga ursäkter! Tänk efter vad du gör för miljön, kan du göra något mer år 2019? En sak som jag kan tipsa om även om jag själv inte kommer haka på det i år är att avstå från att flyga 2019. Det är gratis men det gör skillnad för miljön! En annan sak som jag tjatar hål i skallen på er om är att rädda mat från att spillas genom att handla på Matsmart! Det besparar både miljön och era plånböcker, perfekt att börja med nu i januari när plånboken är lite tunnare!

Matsvinn är ett jättestort problem för oss i Sverige. Vi slänger väldigt mycket mat i onödan, inte bara hemma utan även mataffärer och restauranger har mycket svinn. Tidigare har vi inte tagit vara på detta på något bra sätt, men på senare år har företag som Matsmart börjat ta vara på matvaror som inte längre går att sälja i affären. Skälen till att varan inte längre går att sälja varierar, det handlar om överproduktion, förpackningsbyten eller att varan har passerat bäst-före-datum utan att vara dålig. Matsmart säljer ut matsvinnet med 20-100% rabatt. Själva brukar dom säga 20-90% rabatt men eftersom dom brukar ha “lördagsklippet” som är en vara för 0 kr så skulle jag vilja säga 100% rabatt 🙂 Matsmart levererar med posten så även om du bor i en liten stad så kan du handla från Matsmart. I Göteborg kan du till och med få maten levererad ända till dörren, ibland helt gratis som just nu när det är fri frakt över 300 kr!

Jag köper all pasta, ris, granola/müsli, tvättmedel, hygienartiklar (tandborstar, tvål, schampo, balsam), konserver (t.ex. krossade tomater), fredagsmys, kryddor, olivolja och mycket mer på Matsmart. Utbudet förändrar sig hela tiden så det är bra att hålla koll på Nyinkommet för där kan det dyka upp något nytt varje dag. En gång i somras sålde dom ut en sån dyr Arvid Nordquist kapselmaskin som jag har hemma för endast 29 kr! Helt galet! Jag försökte lägga vantarna på en, men hela sidan stannade för att det var sån rusning!

Om ni vill ha ett tips på nyttigt lördagsgodis till småbarn så ÄLSKAR Isadora dom här små tablettaskarna med torkad frukt. Det finns flera olika att välja mellan och är perfekt som lite “mellanmål” också 🙂

Ta gärna en stund och tänk efter vad du kan göra för miljön under 2019. Alla kan göra något!


Relaterade Inlägg

En kommentar

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här