Gör något för miljön 2020

– Inlägget är reklam för Matsmart och innehåller annonslänkar –

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något för miljön, inte sant?! Vi är alla olika engagerade i miljöfrågor, orkar och vill olika mycket, men det är viktigt att alla gör något. Nu inför 2020 tycker jag att vi alla borde ta oss en funderare på vad just vi kan göra för att bidra. Vad gör du nu och skulle du kunna lägga till något mer för att göra det ännu bättre för miljön?

Jag har engagerat mig i matsvinn under en ganska lång tid nu. Jag handlar nästan alla basvaror på Matsmart, som tar till vara på varor som annars skulle blivit svinn på grund av förpackningsbyte, överproduktion eller kort datum. Under det senaste året har vi köpt i princip all pasta, tacos, ris, kaffe, tomatkross, kryddor, granola, Loka, schampo, balsam, tvål, aluminiumfolie, plastfolie och mycket mer. Dessutom sparar jag pengar genom att handla på Matsmart eftersom alla varor säljs ut med 20-90% rabatt! Du visste väl att Matsmart levererar över hela Sverige, det enda som behövs är ett postombud ifall det inte finns hemleverans i just din stad 🙂

Vi är också duktiga på att ta till vara på maten vi lagar och slänger för det mesta ingenting. Victor har bidragit med en gedigen källsortering så under nästa år tänkte vi klura ut en smart förvaringslösning för det också 🙂 Andra saker man kan göra för miljön är att flyga mindre, samåka mera, åka kollektivt eller cykla eller byta till en miljövänligare bil. Vi planerar att göra flera av dessa saker under 2020 🙂

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

 1. Nina

  Handlar i stort sett alla kläder till mig och barnen begagnade (svårare att hitta till mannen)
  Försöker sopsortera det mesta, men skulle kunna bli lite bättre. Vi har dels några hinkar under diskbänken och sen har vi gamla flyttlådor i källaren (i ett förråd) som vi slänger kartong och plast i. Shit vad mycket kartong det blir.
  Eftersom vi bor i mindre stad så går vi och veckohandlar, därmed gör vi en veckomatsedel, blir inte så mycket matrester. Försöker introducera mer vegetariskt men det går lite sisådär. Så det får bli ett mål till 2020 att ha vegetariskt minst en gång i veckan (och annat än vegetarisk soppa)
  Har faktiskt aldrig handlat från matsmart, titta flertalet gånger och då hittat lite få saker som vi tycker om så då har det inte blivit av att vi handlat.

  Svara
 2. En annan Nina

  Jag ser över mina transporter. Vi flyttar i år och då blir det cykel till jobbet så länge det inte är busväder för då blir det buss. Till skola och förskola blir det cykel eller promenad, det kommer att bli kanon tror jag! Just nu åker vi bil och vårt äldsta barn kommenterar att det inte är så bra för miljön.
  Jag drömmer om en tågsemester med barnen men det blir ett annat år.
  Jag vill också slå ett slag för att klimatkompensera. Det är svårt att leva ett klimatmässigt hållbart liv men man kan kompensera sitt koldioxidöverskott tex via https://trine.com

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här