Okategoriserade

Geografisk tunga

När jag var hos läkaren med Isadora fick vi lära oss något nytt om henne. Hon har nämligen något väldigt unikt som ingen av oss andra har, en geografisk tunga! Det ser ut som att hon har bitit sig i tungspetsen men i själva verket så är det så hennes tunga ser ut och inget som vi behöver oroa oss för. Vi har inte varit oroliga över just det, men däremot prickarna på kroppen som hon får med jämna mellanrum. Tungan har vi knappt reflekterat över mer än att vi många gångar har tänkt att stackarn nog har bitit sig. Det var skönt att det inte var så och kul att hennes tunga faktiskt är väldigt unik 🙂

Visst är hennes tunga cool! Men geografisk tunga har jag aldrig hört om förut… är det någon mer som har det eller känner någon som har?

4 Comments

 • Skolkurator

  Min dotter får också prickar av och till. Hon är nu 10-år. Vi har funderat många gånger vad det beror på och tänkt allt ifrån vattkoppor till fågelloppor. Visade en bild på henne för min kollega som är skolläkare som direkt sa att det var nässelutslag. Jag har alltid trott att nässelutslag ser mer ut som röda blaffor med små, små prickar på kroppen. Men tydligen kan de vara utspridda och ganska stora också. Min dotter får prickarna ofta i samband med att hon blir sjuk/förkyld.
  Skolläkarens råd var att ge allergimedicin när de kommer.

 • Louiloo

  Jag har geografisk tunga, även kallad karttunga. Min son har det med.
  Tyvärr är det inget kul att ha då det ofta gör ont, svider och är känslig. Ibland får man svårt att äta och tänderna skaver mot det onda.
  Förvärras vid stark mat, sur mat/godis eller starkt ost, chips mm.
  Så om det stämmer att det kan växa bort vore det fantastiskt! (Jag tvivlar dock på det).

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.