Okategoriserade

Frukost med lilla familjen

Idag har vi ätit lång frukost tillsammans. Hela lilla familjen samtidigt 🙂 Hittills har vi matat Lucas i Bumbon sittandes på en bit plastad frotté i soffan. Men idag så tig vi ner matstolen från vinden och satte oss vid bordet allihopa och åt frukost tillsammans.

Lucas åt jättebra med gröt idag. Vi har den gröten utan smak, men Lucas tycker väl sådär om den. Jag fick en liten smakpåse från Nestle med deras hallon-banan smak och den var mycket mer poppis. Men jag vill gärna att Lucas ska vänja sig vid den här gröten utan smak så jag tänker inte köpa nytt förrän han har ätit upp hela denna förpackningen. Idag åt han riktigt bra så han kanske har börjar gilla den 🙂

När vi ger Lucas gröt eller mat så får han alltid vatten också. Han gillar verkligen vatten så man får inte ge för mycket för då kanske han blir mätt på det istället!! Igår tog Jair fram pipmuggen och han dricker jättefint ur den. Jag blev så himla förvånad! Trodde att dom behövde vara äldre för att dricka ur pipmugg, men tydligen var han redan redo för det!

20130929-131154.jpg

2 Comments

  • Sandra

    Vill tipsa dig om en sak när det gäller gröten. Livsmedelsverket och bvc säger ju att man bör ge fabriksgröt så att de små får i sig järn som de behöver. Inget fel i det och jag ger min lille det, han är sex månader. Men, här om veckan läste jag innehållsförteckningen och insåg att gröten inte bara innehåller bra grejor som järn utan också helt onödiga saker om skummjölk tex. Dessutom är konsistensen ju inte alls som vanlig gröt och vill man kunna ge det när de blir större så kan det nog vara en svår övergång. Så nu har jag googlat massot och var tredje dag byter jag fabriksgröt mot egengjord. Jag gör den på skrädmjöl o det blir riktigt lent och jag tycker själv att det är gott. Till den gröten ger jag honom egen aprikospure som innehåller mycket järn. Jag köpte aprikos från änglamark på coop konsum la i vatten över natten, kokte upp lite snabbt och mixade slät. Såååå gott tyckte bebben!
    Kul att läsa din blogg, kände igen mig då när du skrev här om dagen att du följer livsmedelsverket ganska exakt. Så gör jag med, kanske är det så med första barnet. Aja, ville bara dela med mug av detta första avsteg jag gjort från rekomendationerna.
    Kram

  • Emely Tuväng Korabik

    Pipmugg har jag använt till Vera sen hon började med smakportioner när hon var 4 månader, hon är snart 6 månader nu och håller nästan pipmuggen själv.. så det är nog bara vad man vänjer dem vid tror jag! 🙂 Vera åt inte så mycket i början men nu när hon fått smak för mat så gapar hon som aldrig förr på samma gröt hon inte åt så mycket av i början så det är nog lite vana där också tror jag. 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.