Frågor & Svar

Ikväll ägnar jag mig åt att gå igenom obesvarade kommentarer så nu blir det ett inlägg med några frågor och svar 🙂 Fortsätt gärna fråga om det är saker ni undrar 🙂

Ska Isadora börja samma förskola som Lucas? Ska Jair vara föräldraledig något? Tack för en bra blogg!

Svar: Ja, vi har tänkt att Lucas ska börja på ny förskola efter sommaren och då skolar vi in Isadora samtidigt eller om jag är ledig lite längre (jag har inte bestämt mig helt ännu) och så skolar Jair in henne när det blir hennes tur. Jair kommer vara föräldraledig när det är dags för inskolning. Jag har frågat honom om han vill vara föräldraledig men han svarar kort och gott “inte nu”. Jag tror att vi kommer lösa Jairs föräldraledighet på det viset att han kommer vara ledig lite längre på sommarlov och kanske en dag i veckan/varannan vecka när han känner att han vill vara hemma mer med barn. Just nu så vill han jobba. Han tycker att det är jobbigt att vara hemma med båda barnen själv.

 

 

Vad har du tänkt använda för preventivmedel sen när du har slutat amma?

Svar: Visste ni att man faktiskt får äta p-piller även när man ammar? Det är tydligen nya undersökningar som visar att man får göra det. När Lucas föddes så fick man inte äta p-piller, bara minipiller. Så när jag var på efterkontrollen så skrev min barnmorska ut mina vanliga p-piller (Yasmine) som jag inte ätit sen innan Lucas föddes. Jag provade att äta dom precis innan jag bli gravid och fick missfall, men jag mådde så illa att jag inte ville äta dom mer. Just nu så känner jag att jag inte orkar med ett sånt illamående. Inte nu när jag har två barn att ta hand om samtidigt. Dessutom så gillar jag inte att käka en massa piller när jag är gravid eller ammar, det känns onaturligt på nåt sätt. Därför avvaktar jag lite, det är ju så kort tid kvar av amningstiden, men sen hoppar jag nog på p-pillrena igen. Dom gör dessutom underverk för hyn. Om jag mår för illa så kommer jag köra med Natural Cycles, jag tyckte det funkade väldigt bra sist 🙂

   
 

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Anna

  Det finns ju andra preventivmedel utan hormoner också. Jag har kopparspiral som jag satte in direkt på efterkontrollen. En kompis till mig blev gravid första gången de fick till det efter förlossningen av deras första barn. Det ville inte jag riskera ??

  Svara
 2. Marie Alvas mamma

  Funderar på att prova natural cycles. Så om du börjar med det igen får du gärna berätta om du trivs bra med det. Jag fick p-piller utskrivna men ringde bm och sa att jag inte tar dom så nu letar jag efter annan lösning. Fattar inte att så många äter p-piller. Jag blev livrädd när jag läste biverkningar. Visst är det sällsynt men det är ju allvarliga biverkningar som ökad risk för bröstcancer och blodpropp. Så för min del blir det inga p-piller.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   USch, nä jag har också funderat mycket på riskerna det senaste. Nu kan man ju inte tänka på bara sig själv längre eftersom man har barn som behöver en. Usch det där med bröstcancer visste jag faktiskt inte… Jag tror ändå att många har börjat ta avstånd från p-piller mer och mer sen natural cycles kom. Jag har provat natural cycles under cirka ett år, både för att bli gravid och inte bli gravid och det funkade ju både när jag ville skydda mig och när jag inte ville det.

   Svara
 3. -Jenny-

  Visst vill du vara hemma länge med barnen och ta en större del av föräldraledigheten? Det ville INTE jag och hade inte accepterat om inte min sambo ville dela. Om Jair tycker att det är jobbigt att vara själv med båda behöver han öva, öva och öva ??

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, precis, det vill jag. Jair vill också vara hemma säger han, men inte nu. Ja, han behöver öva, men det är ju inte kul för varken mig, honom eller barnen om jag tvingar honom att vara själv med dom. Han är själv med dom ibland, men då är det alltid för min skull, för att jag vill göra nåt annat, då ställer han upp. Men han vill inte vara föräldraledig och jag vill det. Men det hade ju varit suveränt om han hade vågat sig ut på en utflykt själv nån gång 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här