Fjärde graviditeten

Första ultraljudet

Vi är så lyckliga! Idag har vi fått se vår lilla bebis i magen! Hjärtat pickade på bra men det visste vi redan för igår tjuvlyssnade vi med en ultraljudsdoppler som vi har hemma. Bebisen mätte 19,7 mm och daterades till 8+4, alltså fortfarande vecka 9 men två dagar längre gångna än vad vi tidigare har trott. Nytt beräknat födelsedatum är 10:e augusti 2020 🙂

När vi kikade in hos bebisen låg den alldeles stilla, den är nog lika trött av allt växande som sin mamma. Haha! Jag hade egentligen hoppats på att få med mig en liten video med liv och rörelser, men bebis visade inget sånt. Kanske bättre lycka nästa gång.

När vi kom hem var jag helt slut och däckade på soffan. Det tar på krafterna att vara gravid och ännu mer när man är nervös över om allt kommer vara bra med bebis eller inte. Victor var däremot övertygad om att allt var som det skulle därinne, så han har lugnat mig. Jag är så lättad efter ultraljudet idag för när man ser ett hjärta picka på i denna veckan så minskar missfallsrisken markant och vecka 12 blir inte lika viktigt längre ?

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.