Förskola för Isadora

Nu har jag sökt förskola till Isadora också. Det blir till våren, när vi kommer hem från Thailand. Det känns sådär… jag vill inte att den här tiden med henne ska ta slut, men samtidigt så behöver jag jobba lite också. Jag vet inte hur länge barnen kommer gå på förskolan, men jag tänker mig allt ifrån 15-30 timmar/vecka. Jag tycker det vore optimalt om dom gick 5,5 timme om dagen så att jag kunde hämta dom efter mellanmålet och så kunde vi vara lediga nån dag i veckan när det passar. Det som är mest krångligt just nu när jag kombinerar jobb med föräldraledighet är att jag är så låst till tre dagar i veckan, ibland behöver jag ha ett jobbmöte på en fredag men då funkar ju inte det… Det känns skönt att få lite flexibilitet 🙂

När jag tänker på inskolning så får jag lite ångest. Vi hade det faktiskt inte lätt… Det är aldrig lätt att lämna ifrån sig sitt barn (tror jag) men det jag kände när Lucas började på dagis var nog värre än normalt har jag förstått i efterhand. Lucas var så liten, han var nästan alltid sjuk, han åt ingenting på hela dagen och när det var vikarier så var han så pass ledsen hela dagen att dom ringde hem mig. Nu i efterhand så tror jag att den tuffa starten berodde på att han inte kunde äta pga dom stora halsmandlarna och en del av min ångest kom säkert från missfallet också. Hoppas att det blir lättare med Isadoras inskolning. Jair ska få sköta den 🙂

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här