Förlossningsberättelse del 2

Nu ska jag fortsätta att berätta min förlossningsberättelse som jag började på igårkväll. Om ni missade första delen, klicka på länken här: Förlossningsberättelse del 1

emmajair-128

Alla bilder är tagna av vår förlossningsfotograf Moments by Louise

09.00

Jag får ett par lite ondare värkar och då känner jag inte för att bada mera. Jag tycker det känns jobbigt att ligga ”fast” i ett bad när värkarna blir tätare.

emmajair-68 emmajair-86

09.20

Undersökningen visar att jag är 7 cm öppen – bara 3 cm kvar

emmajair-88

emmajair-97

10.50

Vi lyssnar på härlig musik. Jag hanterar värkarna med andning och lustgas på nivå 2. Mellan värkarna pratar jag med barnmorskorna och Louise om allt mellan himmel och jord. Jag har en väldigt mysig och trevlig förlossning. Som sagt, jag hade kunnat hålla på hur länge som helst 🙂 Barnmorskorna tycker att det går lite långsamt och att jag har det lite bättre än vad jag borde så dom vill att jag står upp lite så att bebis kommer ner och jag öppnar mig. Helst vill dom att jag ska dansa lite med ståbordet, men det kände jag inte alls för så tillslut satte jag mig på pilatesbollen och gungade lite, kändes mycket bättre.

emmajair-99 emmajair-104 emmajair-106 emmajair-108

emmajair-114

emmajair-129

11.20

Louise tar den allra sista magbilden på mig med bebis i magen. Den här bilden är tagen mitt emellan två värkar. Det blev lite dramatiskt där ett tag för när jag ställde mig upp så kom det en värk och när jag skulle sätta mig på pilatesbollen igen för att komma åt lustgasen så rullade den iväg så jag ramlade på golvet istället och då kom det en herrans massa värkar! Men när det hade lugnat sig så kunde vi ta den sista magbilden 🙂

emmajair-133

11.45

Undersökningen visar att jag fortfarande är 7 cm öppen så barnmorskorna bestämmer sig för att ta hål på hinnorna så att vattnet går. Så typiskt, jag som önskade mig en lite mer spännande vattenavgång. Nu var det så kontrollerat som det bara kunde bli! Vattnet sipprar ut som en lugn bäck ungefär, inget dramatiskt alls…

emmajair-148 emmajair-152 emmajair-156 emmajair-159 emmajair-160 emmajair-163 emmajair-165

12.15

Gaaah! Även denna undersökning visar på att jag bara är 7 cm öppen! Tillbaka på pilatesbollen igen, bebis måste åka ner nu! Här börjar mitt minne tyna lite så jag har tagit förlossningsjournalen och Louise foton till hjälp för att sortera vad som hände när 🙂 Louise var nämligen så fiffig när hon fotade att hon fick med en klocka i bakgrunden 🙂

emmajair-175

emmajair-176

 

12.25

Nu börjar värkarna göra ondare. Jag har nu lustgasens högsta nivå för att kunna hantera värkarna. Både Jair och barnmorskestudenten masserar mig på varje värk nu. Barnmorskestudenten har jobbat väldigt intensivt med massage och avslappningsövningar från start och det hjälper faktiskt väldigt mycket.

emmajair-178emmajair-180

emmajair-179

12.35

Nu vill jag inte sitta på pilatesbollen längre. Fy fasen vad ont det gör! Jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen! Men jag vill i alla fall bort från pilatesbollen illa kvickt! Jag får hjälp upp i sängen för jag vill inte hinna få en ny värk och jag är helt snurrig av lustgasen så jag kommer inte upp på sängen själv.

emmajair-172emmajair-174

12.45

Nu gör värkarna ONT! Jag är inte alls pratglad längre och ligger mest utslagen mellan värkarna och blundar. Orkar inte. Värkarna kommer tätt.

emmajair-189

emmajair-196

13.22

Nu pallar jag inte mer! Värkarna gör sjukt ont och jag tänker att jag inte kommer klarar mera. Det enda jag kan tänka på är att jag bara är 7 cm öppen och att det ska göra så här helvetes ont i flera timmar till, det fixar jag inte. Så jag ber om EDA. Barnmorskan ringer narkosläkaren och beställer spinal.

emmajair-199 emmajair-201 emmajair-208

——————————————-

Tredje och sista delen av min förlossningsberättelse kommer imorgonkväll, stay tuned!

 

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

  1. Sofi

    Trots att jag var 10 cm öppen och bara väntade på den sista kanten som skulle retraheras gick inte vattnet så de tog hål på hinnorna för att sätta skalpelektrod och få bättre koll på fosterljuden. Trodde verkligen att vattnet skulle gå när man var så mycket öppen men vissa föder ju till och med i hela hinnor.

    Svara
  2. Joanna

    Alltså….det är så himla häftigt att läsa om någon annans förlossning när man själv har sin egen så färsk i minnet…och att det kan vara så olika! Väntar med spänning på 3e delen ?

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här