Enkla livet

Här är livet enkelt men bra. Men man kan inte vara känslig för smustiga/enkla toaletter. Det finns oftast inte vatten att spola i toaletten och ibland finns det inget vatten i duschen heller. Då får man ta en hink från en av vattentankarna med regnvatten och slänga i toan så att den spolar. Ja, livet är enkelt. Jag trivs väldigt bra med familjen här och även om jag tycker toan är äcklig så trivs jag. Hela familjen bryr sig om varandra och det finns alltid plats för en till att sova här, iaf så länge det finns plats på golvet. Vi har fått en dubbelsäng att sova i så någon som brukar sova i den sängen sover på golvet, men ändå vill dom att vi ska stanna 🙂 Det är bra för barn här, det finns massor av plats att gåträna och leka. Jairs mormor har 12 barn så familjen är stoooooor! Hon födde 15, två dog vid födelsen och en dog vid 1 års ålder. Jag vill inte ens tänka på hur det kan kännas. Jag tror inte jag skulle vilja ha mer barn om det hände mig, jag skulle nog aldrig sluta vara rädd för att det kan hända igen.

20140421-170302.jpg

Här är till exempel dom två speglarna som finns. (Det finns en till som är större i vardagsrummet men annars finns det inga mer. Den vänstra finns i trädgården och den högra är i duschen. Det finns ingen spegel ovanför handfatet.

Jag gjorde ett kollage med bilder av några av rummen. Men det är svårt att visa exakt hur det ser ut här på bilder.

20140421-171744.jpg

Jag känner mig lyckligt lottad att jag får vara en del av den här familjen. Det är enkel familj som inte behöver mycket, men familjen är viktig, alltid! Och jag var accepterad i den här familjen från första stund. Så är det verkligen inte med alla brasilianare! Allra lyckligast är jag över att min svärmor och svärfar och jag klickar så bra! Annars hade det varit svårt att bo hemma hos dom i 7 månader!!!!!!!

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här