Enkelt liv men fullt av kärlek

Nu är vi hemma igen! Jag är helt slut men vi har haft det väldigt bra med familjen i Camaçari. Det var väldigt roligt att träffa alla igen och varken jag eller barnen ville åka hem, men imorgon (idag) är det Jairs födelsedag och den vill han fira hemma med vänner så därför åkte vi tillbaka.
Jairs mormor var så himla glad över att få träffa våra barn. Alla säger att Isadora är lik Jairs mamma och Jairs mormor. Jag är så dålig på sånt men jag kan definitivt se var generna kommer ifrån i det här fallet 🙂 Det visade sig också att Isadora har en liten kusin som är en kopia av henne själv, men den kusinen är ute och reser för tillfället så henne hann vi aldrig träffa.
Jairs mormor har varit mycket sjuk det sista men när vi kom så var hon genast piggare 🙂
Jairs mormor bor tillsammans med flera av Jairs morbröder och mostrar så hon har alltid hjälp i hemmet. Många av dom som inte bor med henne bor i husen intill så det finns alltid gott om folk som hjälper henne på dagarna.
Jairs mormors hus är mycket enkelt, men det har ändå skett en del förbättringar sen vi var där sist. Nu har dom en rejäl platt-TV och ganska bra internet, men jag uppdaterade ändå bloggen lite mindre mär vi var där. Det är så mycket tjo och tjim så det är svårt att koncentrera sig på att skriva inlägg haha!
Jairs mormors hus har bara ett tunt plåttak så när solen skiner så blir det kokhett därinne. Det är därför ingen sitter i soffan på bilden. Alla är därute 🙂
Ingen av dörrarna i huset är hela. Alla dörrar har sprickor etc och eftersom det inte finns några trösklar till dörrarna så kan vatten rinna in när det regnar.
Ytterväggarna är tunna, såpass tunna att dagsljus till och med lyser in genom små hål i väggarna som har blivit efter att man har satt upp tavlor på väggen. Huset har inte tegelstensväggar som vi har här hemma hos Jairs pappa.
Det är en hög mur runt hela huset med två portar för att gå in. På natten låser vi portarna för att ingen ska komma in från gatan. På bilden här nedanför kan man se muren till höger om porten. Byggnaden till vänster är ett litet förråd som är omgjort till en bar där en av Jairs mostrar säljer öl 🙂
Det är så himlans varmt i Camaçari så till och med jag som knappt svettas blir alldeles blöt. Vi försöker svalkas oss på olika sätt men efter en stund är man svettig igen 😛 Vi brukar låta barnen leka med vatten för att inte få värmeslag.
Vi vuxna tar många duschar, ibland tvättar vi oss i den vanliga duschen eller så gör vi som Jair 🙂 haha!
img_7073
img_7002-1
Jairs familj i Camaçari bor väldigt enkelt, men trots att huset är så litet så finns det plats för så många människor. Dom har inte mycket men dom är lyckliga och deras glädje smittar verkligen av sig 🙂 Och jag älskar hur dom skämmer bort mig med sina egna medel. Igår kom en pojke med en isglass till mig och idag kom Jairs farbror med en stor papaya som var helt fantastiskt god! ❤️
Nu är klockan snart tre här i Brasilien så det är högtid för mig att sova! Gonatt!

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

  1. Fotoliselotte

    Tycker det är så himla fint! I slutändan spelar det inte så stor roll hur mkt materiella ting man har (såklart till en viss gräns), det viktigaste är att man har sin familj, sina vänner och de som man bryr sig om och som bryr sig om en tillbaka.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här