Efterkontroll + snippstatus!

Igår var jag på efterkontroll hos barnmorskan på Barnmorskegruppen där jag går. Det var verkligen så mysigt att komma tillbaka fast utan mage denna gången. Alla kom fram till mig och William och gratulerade och han fick så mycket beröm för att han är en så snäll och näpen liten bebis.

På efterkontrollen passade jag på att fråga alla frågor som jag har haft under tiden efter förlossningen. Jag berättade om min gosiga mage och min barnmorska förklarade att det kan bero på tarmarna plötsligt får mer plats och kan spara på gaser längre men också att det kan bero på hormonerna eftersom jag kände samma i början av graviditeten och vid mens. Jag berättade också att jag känt i underlivet och att det känns som att något buktar därinne. Jag har inte vågat kolla hur det ser ut så jag fick titta med en spegel under gynundersökningen och det såg ju inte alls så läskigt ut som jag trodde. Jag har fått lite mer framfall av slidväggen, både den främre och den bakre, men det är inget farligt och inget som gör ont och det är möjligt att det kommer gå tillbaka lite med knipövningar. BM tipsade om appen Tät som flera av era också har tipsat om så den har jag laddat ner nu 🙂

Det är verkligen skönt att min kropp har återhämtat sig så snabbt efter denna förlossningen. Det var absolut inte så här efter varken första eller andra. Efter första förlossningen fick jag ju dessutom en förlossningsskada som återgäldades med operation. Tyvärr har jag fortfarande ett problem och det är att jag inte kan springa eller hoppa utan att läcka, men det problemet har jag lustigt nog inte haft nu…? Jag har dock inte vågat testa ordentligt att springa eller hoppa nån längre stund, men efter dom andra graviditeterna hade jag till och med problem vid vissa övningar på träningen, det har jag inte nu. Så lustigt! Jag hoppas såklart att allt har ”ställt sig tillrätta” men förstår att muskulatur som skadats inte kan ställas till rätta på det viset.

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. S

    Tror amningen påverkar just det där med läckage eller ej. Vet en kompis som hade stora problem och absolut aldrig kunde springa, hon kunde springa när hon ammade andra barnet men sen när hon slutade kom problemet tillbaka tyvärr. Men man ska ju alltid fortsätta knipträna, det kan ju hjälpa ? Tät är jättebra app!

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här