Del av slemproppen har gått!

Igår kväll hade jag en hel del förvärkar igen så jag gick ner och duschade för säkerhets skull. Det sista jag vill är att åka in till förlossningen och känna mig smutsig! Det blir nog en dusch varje kväll hädanefter 🙂 Värkarna gav med sig och jag sov riktigt bra i natt till skillnad från i förrigår natt. Det är så hiskeligt spännande nu och ännu mer spännande blev det när en del av slemproppen kom ut imorse!

Jag är nästan helt säker på att det var slemproppen som kom ut för mina flytningar brukar inte se ut så där. Det såg ut som en liten bit mosad banan både till färgen och till konsistensen. Slemproppen med Lucas gick samtidigt som vattnet när jag var på förlossningen och badade badkar så då fick jag se den riktigt tydligt. Det såg ut som en gulaktig blodblandad kompakt klump till flytning. Det som lossnade idag var inte det, men det såg ut som det var en del av det 🙂

”Slemproppen är som en slemmig flytning och har under hela graviditeten suttit i livmoderhalsen som ett skydd mot bakterier från graviditetens fjärde vecka. Att slemproppen kommer betyder däremot inte alla gånger att förlossningen startar” (Källa).

Jag älskar verkligen den här spänningen nu på slutet! Det känns som att sitta längst upp i karusellen ”Fritt fall” och bara vänta på att bli nedsläppt. Man har ingen aning om exakt när det kommer hända, men för varje sekund som går så kommer man närmare en magkittlande upplevelse utan dess like! Precis så känner jag nu, för varje dag och för varje tecken så kommer vi lite närmare den coolaste, häftigaste och mest fantastiska upplevelsen i våra liv! Jag ÄLSKAR detta! Jag kan till och med tänka mig att gå över ett par dagar bara för att få känna det här lite till 🙂

Relaterade Inlägg

7 Kommentarer

 1. Anna

  Att slemproppen släpper betyder tyvärr inte att förlossningen är på G, den återbildas lika fort, enligt instamorskan på Instagram. Får mycket bra info där!

  Svara
  • Emma

   Jaha, det visste jag inte! Jag visste att förlossningen kan vara en bra bit bort fortfarande och att det inte betyder något, men jag visste inte att den kan återbildas. Tack för tipset om instamorskan, går in och följer på en gång 🙂

   Svara
 2. Jenny

  Såå spännande tid ni har framför er!! Vi fick vårt 3dje barn för 4 månader sen och hans sista tid i magen var inte som jag trott? Våra 2 äldsta kom 6 Resp. 7 dagar före bm så jag var säker på att lille Valter oxå skulle komma tidigare men det blev 1 dag före bm.
  Min slempropp gick och då bara en del av den ca 6-7 dagar före födelse dagen och hela gick när de två äldsta föddes, då samma dag.
  Vattnet gick med Valter kvällen innan och liksom slutade aldrig så när vi åkte in på kontroll gjorde de en hinnsvepning och 4 timmar senare var han född ? lycka lycka till?

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här