Dags för bodypump!

Just nu är jag på gymmet – igen 🙂 Jag har bestämt mig för att komma igång med träningen och då krävs det att jag går hit även när jag egentligen inte har lust. Dom två första veckorna måste man bita ihop och sen lossnar det.

Jag tänkte på en sak, jag fyller ju 30 i år. Jag vill att det ska bli lite speciellt, men då vill jag ju inte tjäna mig sliten, jag vill ju inte känna mig som en tant bara för att jag “fyller tant” 🙂 Hellre att jag känner mig som mitt bästa jag. Det sporrade mig lite extra igår. Jag tog i mer än jag brukar. Jag ska försöka tänka på det när jag inte vill gå till gymmet 🙂


För övrigt så är Jair inte ett dugg motiverande. Han säger bara “ska du träna IGEN?!” och suckar varje gång. Jag tror jag får säga till honom att jag har plan på att träna så mycket som jag hinner och orkar så han får helt enkelt räkna med att jag ska träna om jag inte säger nåt annat. Dessutom är det bra träning för honom att vara själv med barnen. Igår hade han lagt nåda två när jag kom hem 🙂

Relaterade Inlägg

17 Kommentarer

 1. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

  Tycker inte man blir tant för man fyller 30 direkt, tant blir man väl först vid 70?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hehe! Ja, jag håller helt med 🙂 Det var tänkt med glimten i ögat 🙂 Jag har sett att det ät många som kallar det för att man “fyller tant” när man fyller 30 år har jag sett 🙂 Men jag tänker själv att vara tant är väl ingen siffra egentligen, utan det är väl vad man gör det till? Om man tar hand om sig så kanske det dröjer många många år innan man uppfattas som tantig 🙂 Kanske 60-70 bast och då kanske man är en pigg och fräsch tant 🙂

   Svara
 2. A

  Låter ju inte så peppande att slänga en sån kommentar. Du är ju hemma och behöver också tid utan barn för att varva ner.0

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Eller hur! Visserligen gör Jair inget för sig själv heller. Han bara jobbar eller är hemma med oss, men jag sa till honom att han också kan gå och träna om han vill. Träning mår alla bra av 🙂

   Svara
 3. Jennifer

  Grymt att du tog dig iväg även om du inte har lust. Jag måste också börja pallra mig iväg till gymmet. Har hittills “bara” tränat hemma, men är rätt sugen på att träna bodypump igen. Får se om jag lyckas ta mig iväg någongång.

  Svara
 4. Sara

  Åh, jag känner igen det med suckandet! Sa till Sebbe att jag verkligen måste komma igång med träningen och vill komma i form igen och bli stark och får svaret att det aldrig kommer hända. Haha! Man bara “Du ska peppa mig, inte tvärt om!”

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Eller hur! Vilken motivationsdödare! Om Jair skulle sucka när jag står och vacklar och inte själv hittar nån motivation så skulle jag förmodligen skita i träningen pga en sån suck. Jair lovade idag att han skulle sluta med det så nu kan det bara bli bättre 🙂

   Svara
 5. E

  Det låter så himla märkligt att han inte är mer peppande. Har du pratat med honom om på vilka sätt han vinner på att du tränar? En friskare kropp som gör att du orkar mer, lever längre, lever bättre. Du blir en gladare och mer positiv partner, du blir en piggare och mer energisk mamma till era barn… Listan kan ju göras hur lång som helst. Allt detta gynnar ju honom på så otroligt många sätt. Försök prata med honom om varför din träning är bra för honom (jag läser just nu om retorik, en av grunderna är just att få budskapet attraktivt för lyssnaren – “what’s in it for me”).

  Svara
  • E

   Jag känner för övrigt igen mig i det där med 30, jag har börjat ta hand om mig själv mycket mer senaste året. ? Absolut ingen kris eller ångest, bara en extra motivation. ?

   Svara
   • Emma - På Smällen!

    Åh vad skönt att det inte bara är jag 🙂 Jag känner inte heller någon kris eller ångest bara extra motivation, men vi får väl se vad som händer när det närmar sig, vem vet, jag kanske blir galen och färgar håret rosa eller nåt 🙂

  • Emma - På Smällen!

   Smart! 🙂 Det ska jag absolut tänka på 🙂 Jag berättade för honom varför jag vill träna och att jag kommer vilja göra det mycket nu och vad som hände med mig när han är så opeppande. Han förstod helt och hållet och var inte alls irriterad utan sa bara att det är okej och att jag kan träna hur mycket jag vill 🙂 Jag är rätt säker på att han inte tycker att träning är nödvändigt överhuvudtaget, men så länge han stöttar mig i något som är viktigt för mig så är jag nöjd. Och idag lät det som att han skulle göra det i fortsättningen 🙂 Tack för tips på hur jag kan lägga upp saker när jag pratar med honom 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här