Okategoriserade

Dagens äventyr: baka kanelbullar!

Idag har det varit en sån där klassisk krispig vinterdag minus snö här i Göteborg. Minus 3 grader och knallblå himmel, så vackert! Jag ville gärna gå ut och kanske gå en promenad runt sjön med Lucas och se om änderna var där, men jag kände ganska snabbt att det var lite för lång promenad med min foglossning. Visst, jag klarar nog en promenad dit och runt sjön, men efteråt kommer jag vara totalt värdelös och inte kunna göra nånting. Alternativ nummer 2 var att gå ut med Lucas till lekplatsen på hans dagis, men det kändes inte heller så spännande. Lucas är ju på den gården varje dag… Jair tog med Lucas ut en stund så att han skulle få frisk luft, men jag vill ju gärna göra något kul med honom jag också. Så jag försökte tänka ut något som jag och Lucas kunde göra på hemmaplan istället. Det krävs inte mycket för att livet ska bli spännande för en 2,5-åring så något skoj kan man alltid hitta på. Dagens äventyr blev: baka kanelbullar!

  Det är första gången jag bakar kanelbullar faktiskt! När jag var liten bakade jag ibland med mamma eller mormor, men jag har aldrig bakat kanelbullar själv någon gång förut. Men det var ju inte alls svårt! Lucas var med hela tiden och hjälpte till. När vi skulle kavla degen var det lite småkrångligt för Lucas ville kavla själv och jag fick nästan inte vara med alls 😛 Men sen när han förstod att vi skulle smöra och lägga socker och kanel också, det blev det genast mycket mer spännande och då fick jag vara med utan problem 🙂  

  Jair tyckte inte alls om kanelbullar när han kom till Sverige. Han hade svårt för kanelen, men imorse när jag frågade om han gillade kanelbullar så sa han faktiskt att det var helt ok. När kanelbullarna var nybakta och Jair hade smakat på sin första så utbrast han: ”Det här är den godaste kanelbullen jag nånsin har ätit!” Efter 4 kanelbullar så sa han ”Jag kan äta hur många som helst!” och efter 6,5 kanelbulle så var han mätt 🙂 Lucas mumsade också i sig en kanelbulle trots att han aldrig har velat ha det förut 🙂 Lyckat äventyr idag med andra ord! Tur att det finns lite roliga spännande saker som man kan göra på hemmaplan också när det är tungt att promenera 🙂   

 Receptet på kanelbullarna jag gjorde idag hittar ni HÄR!

2 Comments

    • Emma - På Smällen igen!

      Ja, så har vi också tänkt, men han äter ändå inte maten 🙁 Han har varit med och skurit sallad och smakat på allt men han gillade inget. Jag tror verkligen att hans näspolyper ställer till det så att han inte känner smak och då blir det ju inte så gott att äta. Just nu lever han bara på köttbullar eller korv och mangobanan barnmatsburk. Ingen pasta, inga grönsaker… Hoppas det blir bättre efter op!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.