CTG-kurva

Kl 13.30

Nu sitter jag med CTG-kurvan. Bebisens hjärta slår på fint med en puls som ligger på 140. Men det var först efter en sammandragning som bebis började röra sig därinne. Idag ska få träffa läkare och kolla med ultraljudet på vattnet osv.

  

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

 1. Cecilia

  Men så skönt att hjärtslagen är bra! Kanske blir igångsättning och bebis idag då.. Om inte annat så för orons skull! Massa kramar

  Svara
 2. Eva-Leena

  Va skönt att pulsen är stark och fin iallafall, de lättar ju lite på oron<3
  Hoppas att ni får mera svar snart!
  Kram på er <3

  Svara
 3. E.

  Bra att du står på dig Emma. Slutade följa din blogg ett tag men kikat in ibland för att se hur det går. Ville kommentera igår men ville inte ”skrämma upp dig”, tänkte du har ju iaf åkt in och gjort en koll så då borde det vara under kontroll.. fick en så dålig känsla av att du skriver att bebisen är så slö, men den känslan har förmodligen till stor del att göra med min förlust (så att jag genast tänker det värsta och att det kommer hända någon annan närsomhelst). Tänkte på dig imorse igen, undrade om de kollade flödet i navelsträngen, fostervatten och moderkaka när du var inne igår, ctg är inte tillräckligt alltid om något är på tok. Kände mig bättre till mods när jag läste det här inlägget. Håller tummarna att allt går bra och att du får bebis idag så slipper du oroa dig nåt mer. Kram.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Underbara fina du ❤ Jag tänker så mycket på dig ska du veta. Jag förstår precis hur dina tankar går och jag vet inte om du vet, men det hände en till mamma i aprilgruppen för bara ett par veckor sen :’-( Jag är mycket mer orolig sen detta hände er, men jag är absolut inte hispig som barnmorskan idag verkade tro. Nu önskar jag bara att förlossningen kan dra igång för min magkänsla säger att jag förmodligen kommer sitta med samma oro imorgon igen. Bästa lösningen skulle ju vara att bebis vill komma ut nu! Kram till dig! Jag tänker på dig så mycket ❤

   Svara
 4. Sara

  Förstår faktiskt inte varför de inte alltid kontrollerar m UL vid minskade fosterrörelser? Det är ju så mycket som de inte kan avläsa från ett ctg. Jag fick ju UL vid första kontroll vid minskade fosterrörelser fast ctg var bra. Skulle vara intressant att veta vad rutinerna är egentligen.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Inte jag heller! Men igår så tänkte jag inte så mycket på det för direkt när BM klämde på min mage kom bebisen igång. Det gjorde den inte idag. Idag sa BM på en gång att jag skulle få träffa läkare så jag behövde inte ens säga något så det kändes som det var deras rutin. Att om en mamma söker två gånger inom kort tid så får man träffa läkare och göra ultraljud.

   Svara
 5. Lottie

  Känner igen mig. Jag var in för minskade fosterrörelser dagen innan förlossningen. Kanske laddar de inför det stora äventyret? ? Lycka till!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här