Brevbärare i favelan

I favelan finns det bara en enda gata där bilar eller motorcyklar kan köra. Gatan är en återvändsgränd och används bara för att parkera bilen, leverera varor till mataffären, pizzabud eller om man ska lämna in sin bil till bilverkstad här i favelan. Gatan är så trång att det inte alltid går att passera bilarna om två stycken står på rad. Ibland måste man gå på sidan och hålla in magen för att kunna komma förbi!

Det bor väldigt många människor här och långt ifrån alla bor i närheten av den enda gatan som finns. Dom flesta bor i samla gränder, ibland så smala att man kan klättra högt upp på väggen genom att ta spjärn med benen! Gränderna är många och går kors och tvärs här och där. Jag har bott här i lite mer än 1 år om man räknar samman våra långresor hit, men ändå finns det många gränder som jag aldrig besökt! Alla som bor här bor på samma gata, det finns alltså inte flera gatunamn i favelan men alla hus har ett eget nummer. Dock är det få hus som har sitt nummer utsatt på huset så om man ska hitta en adress får man försöka räkna sig fram eller fråga om vägen. Det som imponerar mig med detta är att det ändå finns brevbärare som levererar posten ända fram till dörren!

Dom flesta har inga brevlådor så när brevbäraren kommer ropar han ”Corrieo” som betyder ”post” och så lämnar hann en bunt post till den som öppnar dörren. Om ingen är hemma så är det oftast en granne som tar hand om posten så länge. Det är mycket som är annorlunda här! Hemma i Sverige kommer vår brevbärare på en mopedbil eller vad det heter, här har brevbäraren varken moppe eller cykel!

En av få brevlådor i favelan

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. M

    Det här var roligt att få läsa om.
    Det är lite som vår lantbrevbärare här hemma i Sverige på 40-50 talet. Då levererades posten till dörren och ofta rakt i handen. Men de hade något att åka på förståss.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här