Bestyr och tankar en onsdag

Idag är det lillördag och egentligen skulle jag på tjej-AW med mina kollegor. Jag jobbar i en mansdominerad bransch så då känns det lite extra viktigt att vi tjejer håller ihop. Om jag inte minns fel så är vi bara 15% kvinnor på mitt bolag, inte så många… Men jag orkade inte gå på AWn idag. Jag har nyss varit sjuk och huvudvärken har inte riktigt släppt. Jag passade på att jobba över lite istället för att få klart en grej 🙂

När jag kom hem satt barnen och åt kvällsmat och sedan var det nästan dags att borsta tänderna. Vår kvällsrutin är borsta tänderna, borsta och fläta Isadoras hår, sätta på pyjamas och läsa en bok.

Vi har ganska många barnböcker så även fast vi läser varje kväll så har vi fortfarande inte hunnit läsa alla böcker. Det blir ofta samma bok kväll efter kväll. Lucas älskar Super-Charlie, Pelle på planetfärd, Pettson får julbesök, Rio och tiokompisarna medan Isadora oftast vill läsa Frost-boken som hon fick låna av sin bonuskusin. Isadora ÄLSKAR verkligen Anna och Elsa! Det är väl i och för sig inget unikt för det gör väl många småtjejer… Men just av den anledningen tyckte vi att det var extremt tråkigt att nya frostfilmen Frost 2 är från 15 år! Vi hade tänkt gå på den på bio, Victor hade till och med bokat biljetter när vi insåg att Isadora inte kommer få gå in i biosalongen. Så tråkigt!

Jaja, det är inte mycket att göra åt… Nu ska i alla fall jag och Victor slänga ihop en fruktsallad innan vi bänkar oss framför TVn för att titta på “Innan vi dör”. Så bra svensk serie! Finns på SVT play 🙂 Men vi saknar fortfarande Casa de Papel lite som nästan ar streckkollat på dom senaste veckorna 🙂

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

 1. Kickii

  15 år?! Har bokat och köpt biljetter till hela familjen, barnen är 6,5 och 3 år. Men det står på Filmstaden att den är från 7 år.

  Svara
  • Emma

   Men VAAAA?!?! Såg nu att dom har ändrat! Vi fick ett mail från Filmstaden där det stod att filmen är tillåten från 15 år och att barn från 11 år får följa med i vuxet sällskap. Jag har mailet framför mig, men jag ser att Filmstaden har ändrat på sin hemsida nu.

   Svara
  • Emma

   Men VAAAA?!?! Såg nu att dom har ändrat! Vi fick ett mail där det stod att filmen är tillåten från 15 år och att barn från 11 år får följa med i vuxet sällskap. Jag har mailet framför mig, men jag ser att dom har ändrat nu.

   Svara
 2. Kristin

  Frost är från 7 år, vilket innebär att den är barntillåten (tillåten för yngre barn) om man går tillsammans med vuxen. <3

  Svara
  • Emma

   Men VAAAA?!?! Såg nu att dom har ändrat! Vi fick ett mail där det stod att filmen är tillåten från 15 år och att barn från 11 år får följa med i vuxet sällskap. Jag har mailet framför mig, men jag ser att dom har ändrat nu.

   Svara
  • Cristina

   Anledningen till att det stod från 15 år var för att den inte hade blivit granskad och godkänd typ 😊 då är det standard att man sätter den gränsen. Det ändras i efterhand.

   Svara
   • Victor

    Emma har rätt, det stod 15 år när jag var tidigt ute och bokade efter att biljetterna släppts. När jag höll koll på filmen innan biljettsläppet stod det ej granskad, och alltså ingen åldersgräns. Så jag tror på en miss från Filmstaden, även om det också på IMDb har det ändrats från (Parental Guidance) PG till 7. Kanske fler än Statens medieråd som varit osäkra på hur “hemsk” den faktiskt är. ☺️

 3. Jennie Efternamn

  Jaa, Innan vi dör är såå bra, och Casa de papel – tog så snabbt slut bara 😉

  I brist på andra serier (sett allt känns det som) gick vi över till “Vår tid är nu” (faktiskt helt okej, och mysig!) i väntan på nästa avsnitt av “Innan vi dör”.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här