Bebisens sparkar känns annorlunda med moderkaka i framvägg

Nu är jag i vecka 15 och jag känner tydligt när bebis är vaken i magen, men det känns inte alls som jag minns det från mina tidigare graviditeter. Jag antar att det beror på att moderkakan ligger i framvägg denna gången. Rörelserna är mer diffusa och svårare att urskilja även om jag tydligt känner att det bökas omkring därinne. Det kanske låter konstigt, men det här diffusa är liksom störande, jag tycker bättre om att veta vad jag känner och därför känns det irriterande på nåt vis. Det är irriterande på samma sätt som när det kliar på ryggen och man inte når att klia eller som när man har muskelryckningar i ögonlocket. Hänger ni med på vad jag menar?

Vi längtar väldigt mycket efter att sparkarna ska börja kännas på utsidan nu, särskilt Victor. Han ser lite ledsen ut varje gång bebis sparkar utan att han kan känna något. Jag förstår honom, det är väldigt speciellt för honom och det är klart att han längtar ❤️

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. Ylva

  Liten tröst: Även om inte Victor kan känna sparkarna utifrån än, kan ju bebisen ändå känna hans beröring! Så mys med magen även om det inte känns något utifrån än, snart är sparkarna så starka att de känns utanpå ❤

  Vi är i vecka 16 (15+6) idag och kan inte känna något än ?

  Svara
  • Victor

   Men åh, tack! ? Jag tror som du, och älskar både att hålla om och klappa på magen. Ända sedan Emma blev gravid håller jag om magen när vi somnar ? Håller tummarna för oss båda, och alla andra som väntar, att vi får känna sparkarna utanpå snart! ??☺️

   Svara
 2. s

  Själv är jag i vecka 24 och önskar att bebis ville slå lite färre kullerbyttor för jag mår illa av allt tumlande i magen ? tiden går fort och sen finns det ju flera månader att känna tydliga rörelser på magen för er båda. Och oftast känner man inte rörelserna utanpå magen förens lite längre fram. Jag med moderkaka i bakvägg kände första rörelserna utanpå i vecka 17(16+5) och då kände jag inte utanpå varje dag. Men nu 7 veckor senare syns det utanpå när bebis gör en rejäl ommöblering i livmodern ?

  Svara
 3. Christel

  Tre barn och har känt på samma sätt och vid samma tidpunkt med alla tre . Varav 2 med bakvägg och 1 framvägg .

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här