Bebis, kom ut nu!

Kl. 21.09

Nu vill jag inte mer! Oron äter liksom upp mig inifrån. Nu vill jag bara att bebis kommer ut, snabbt som attan! Jag känner på mig att det kommer bli samma scenario imorgon om jag fortfarande är gravid då så nu hoppas jag att hinnsvepningen gör nytta ikväll.

Det har kommit mer blodblandat slem och bruna flytningar. Värkarna är fortfarande glesa men jag tycker att dom gör lite lite mer ont. Jag har väldigt mycket molvärk också och det gör ont därnere (typ som molvärk i underlivet). 1 cm kvar sen borde väl förlossningen dra igång på riktigt? Eller kan man gå länge och vara 4 cm öppen också?

Om det är samma scenario imorgon igen så kommer jag be om humanitär induktion, alltså igångsättning. Är det någon av er som har fått det pga oro i slutet på graviditeten? 

 

Relaterade Inlägg

23 Kommentarer

 1. Laura

  Hej!
  Jag har blivit igångsatt med tredje barnet pga snabba förlossningar. Och vi har 1.5h till sjukhuset så det var inte så svårt att övertyga.

  Hela min upplevelse är faktist riktigt positiv. Jag hann infinna mig i att snart har jag ont och snart är bebis här. Jag hann också planera vilken typ av smärtlindring jag ville ha. I början körde jag lustgas, och när jag var 6cm öppen så tog jag epidural.
  Min förlossning tog ca 8h från att de började med ballong osv.

  Det som är mer läskigt än vid en vid en förlossning som startat normalt är värkarna….tycker jag iaf.
  Man har kraftigare värkar eftersom man ”tvingat” igång förlossningen.
  DOCK tror jag att de inte ens behöver ”tvinga” fram börjar hos dig eftersom du redan är öppen 3cm. Jag var helt stängd då vi satte igång.
  Det räcker kanske med att de hjälper kroppen på traven om du förstår vad jag menar.

  Hoppas att bebis vill komma ut inatt så att du får lugn i kroppen.
  Tyvärr funkar ju inte vården som den ska överallt så tycker att när du nu verkligen känner att det är något skumt på gång så ska du se till att de verkligen sätter igång dig!
  DU är den som burit barnet och vet att det är något annorlunda. Och varför ska du behöva gå nu och oroa dig och stressa upp dig? Det gör ju att du inte kan slappna av inför förlossningen. Jag menar något ska de ju ändå kunna göra eftersom du redan är 3cm öppen. Och dessutom är det ju möjligt att förlossningen startar igång när som helst ändå så vad gör det om det kommer igång nån timma tidigare!

  Stor kram till dig! Och du är stark!

  (Det kan ju vara så att bebis förbereder sig inför förlossningen och vilar upp sig, eller så är det så att din kropp försöker tala om för dig att det snart är dags! MEN som sagt. Du vet bäst och ingen ska tala om för dig att du inte ska oroa dig osv.)

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack Laura! ❤ Vad skönt att du har en positiv upplevelse av igångsättning. Jag har också tänkt på det, att det är säkert inte mycket dom behöver göra för att kicka igång min kropp eftersom jag ändå är så nära att komma igång på egen hand nu. Jag känner också så att om bebis fortsätter skrämmas så måste dom hjälpa mig. Det är inte humant att gå med sån extrem oro som jag känner just nu. En sak är säker iaf och det är att jag kommer åka dit varje dag om jag känner att det behövs och fejkgråta eller överdriva behöver jag inte ens för min oro är verkligen the real deal och helt befogad. Jag tänkte att jag kanske kunde be dom ta hål på hinnorna som igångsättningsmetod, det känns som den snällaste och naturligaste metoden för att sätta igång och det behövs kanske inte mer än så.

   Svara
   • Sofie

    Det var hennes tredje barn. Samma dag som Stella föddes så följde jag med syrran till bm. Hon sa direkt när hon såg henne i väntrummet att de här går inte längre, vi måste göra upp en plan. Bm ringde förlossningen och bokade en igångsättning. Hon frågade mig om jag skulle kunna hjälpa henne med förlossningen om vattnet gick hemma när hon hämtade förlossningsväskan ? Hon kom till förlossningen och enligt ctg hade hon värkar , eftersom hon var såpass öppen så tog de hål på hinnorna. 20 minuter senare kom bebis ??

   • Emma - På Smällen!

    Men hjälp! Gud vad skönt att hon fick hjälp att komma igång! Det var ju ett lätt jobb för BM iaf 🙂 Måste ändå vara ganska ovanligt att gå så mycket öppen så länge…!

   • Sofie

    Nä jag hade aldrig hört talas om det innan. Hur läskigt som helst ??
    Men åh vad jag hoppas er bebis kommer inatt. Vill inte att du ska vara orolig mer nu. Kram

   • Sofie

    Ååh så det har satt igång nu ???? åh va spännande. Trots att vi inte känner varandra så är jag så spänd som om att det vore en nära vän som ska föda ?? jag är in å läser här ofta ofta ?

 2. Nathalie

  Håller med ovanstående talare… OM du fortfarande är gravid imorgon, kräv en igångsättning eller nått!! Kanske kan de ta vattnet eller vad som helst!! Jag lider så med dig när du skriver om din oro då jag själv vart i samma sitts på så många vidriga vis! Gör det som känns rätt för er och GE DIG INTE, bebisen är fullgången och vården har alla möjligheter att hjälpa er! Lycka till nu i sluttampen och ta hand om sig så bra som det bara går. Heja dig 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack! ❤ Ja, men det känns ju inte som det skulle vara nån big deal att sätta igång en kvinna som gått 7 dagar över tiden och som redan är 3 cm öppen. Jag kommer be om det om jag känner anledning till oro imorgon. Tack så mycket ❤

   Svara
 3. Cleo

  Jag fick barn för ett år sedan och precis före förlossningen så blev min tös lugnare, läskigt men jag fick precis som du komma in för ctg kurva och bli lugnad. Hon föddes i 40+5 och jag hade oregelbundna relativt hanterbara värkar vilket gjorde att jag inte trodde det var på g. Men tack vare att de skulle kolla bebis igen med en ctg-kurva (och igångsättning som inte behövdes) så var jag på förlossningen när det startade, jag var öppen 4 cm och bebis kom efter ca 2 timmar. =) Hoppas du snart har din lilla i din famn =) lycka till

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åhh hoppas! Jag fick faktiskt lite mer hopp nu när jag läste din kommentar. Värkarna är lite kraftigare ikväll så man kan ju tynka att jag skulle öppna mig den sista ynka centimetern nu 🙂 Får kanske börja klocka snart så att jag får lite mer känsla för om det är dags att åka in 🙂

   Svara
 4. Emma

  Hållet tummarna att det sätter igång ikväll/natt så du slipper vara orolig en dag till. Snart har du bebis i dina armar och kan pusta ut. Kram

  Svara
 5. Linda

  Fick igångsättning dagen efter ett ul hos specialläkare. Det var lite lite fostervatten och hon var väldigt liten för v 39+6. Vi propsade på lite men tror läkaren också tyckte att hon skulle ut. Igångsättning var ingen höjdare för mig. Jag hade värkar men inget hände. Blev snitt till slut

  Svara
 6. Mia

  Oro vet jag inte, men jag blev igångsatt 7 dagar över tiden med min första av 4 anledningar, högt blodtryck, karpaltunnelsyndrom i båda händerna, sf-måttet var samma dom senaste 3 mätningarna och för att jag själv tyckte att han rörde sig mycket mindre, när jag sa det togs beslutet om igångsättning, säkert spelade alla saker in.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Låter som många anledningar till att det var dags för bebis att komma ut. Hoppas att man kan få bara för oro och en lugnare bebis, men dom verkar ju inte tro på mig helt när jag säger att bebis sparkar mindre…

   Svara
 7. Lina

  Jag blev igångsatt med andra barnet på grund av just minskade rörelser vilket gav mig en otrolig oro. Han rörde sig inte när de kollade heller, men mådde bra i övrigt. Var öppen 3 cm så de tog hål på hinnorna och 4 h senare var han född.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här