BB-väskan är äntligen packad

BB-väskan är äntligen packad! Jag hade ju lovat mig själv att detta skulle vara klart senast 1 månad innan bebis är beräknad, så min deadline var egentligen för 4 dagar sen. Men jag behövde tydligen en kick i baken (läs: lite mensvärk) för att komma igång. Jag berättade för Jair att jag har mensvärk (fortfarande svag) som har kommit och gått hela dagen och att jag känner mig ledsen för att han inte engagerar sig att hjälpa mig att packa. Jag har väldigt ont i ryggen (obs! högre upp på ryggen), i fötterna, i fogarna och ovanpå magen så jag orkar inte stå och greja med packning och sånt om det inte går snabbt. Jair sa på en gång att vi gör det tillsammans, tänk att det enda som krävs ibland är att fråga! Jag frågade igår också, men då frågade jag på ett skojsamt sätt så han hade inte förstått att jag verkligen ville ha hjälp. Och jag ville inte vara jobbig så därför frågade jag på det skojsamma sättet för att kolla av läget. Hur som helst så gick det jättesnabbt nu när vi gjorde det tillsammans. Imorgon ska vi fixa i bebis byrå 🙂

20160319-232450-84290258.jpg

Det känns ganska skönt att jag har fött barn en gång innan och att jag utvärderade allt innehåll i min BB-väska så noggrant och skrev om det här på bloggen. Den här gången kan jag vara säker på att allt jag packar verkligen är nödvändigt (för mig). Min lista hittar ni här: Packlista till BB-väskan

bb-väskan är äntligen packad

Väskan så gott som packad nu och det som vi ska komplettera med står på en lista som ligger i väskan. Jag gjorde så när jag väntade Lucas också. Det funkade väldigt bra för mig att följa en lista när jag hade värkar. Jag hade svårt att tänka klart för jag kom av mig i mina tankar varje gång jag hade en värk och dessutom så var jag superexalterad! Men tack vare listan så blev allt nerpackat. Det enda som jag inte hade bestämt mig för innan vi åkte in till förlossningen var vilka kläder och skor som vi skulle åka in i. Det var sååå svårt att bestämma sig alltså! Jag stod och stirrade in i garderoben i en evighet! Tillslut valde jag mjukis och gympaskor! Vilken nitlott! Mina fötter blev så svullna att jag fick åka hem från BB i spatofflor! Den här gången har jag tänkt ut i förväg vilka byxor jag ska ha till förlossningen, men skoproblemet är fortfarande kvar eftersom jag inte köpt några foppa-tofflor… så jag får väl gå hem i spatofflor igen då haha!

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

 1. Mikaela

  För mig är det kjol som gäller! Jag avskyr tanken på att behöva krångla mig ur ett par byxor mitt i värkarbetet. Samma gällde förra förlossningen och tur var det eftersom bebisen kom i framsätet på bilen. Det var bara att dra upp kjolen till midjan och be sambon hjälpa till med trosorna, trosor är ju betydligt mycket mindre tyg att trassla in sig i än ett par byxor. Lite kuriosa, när sambon hjälpt mig av med trosorna där i bilen och vände sig om och slängde iväg dem i diket föddes våran dotter, när han vänder sig mot mig igen typ 1 sekund senare sitter jag alltså där med en bebis i händerna och hans första reaktion är att lite förvånat slänga upp händerna i luften och ropa Hjälp, en bebis! 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hahahaha! Gud såååååå roligt! Helt otroligt att det kan gå så snabbt!!!! Vilken rolig historia ni har med den förlossningen 🙂 Kjol var faktiskt en väldigt smart idé, jag kanske tar det jag med. Vet precis vilken jag ska ta i så fall 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här