Barnmorskebesök vecka 30

Igår var det dags för ett nytt besök hos min BM på Barnmorskegruppen. Victor körde mig dit och hade helst velat följa med in också, men pga corona-situationen så får partners fortfarande inte följa med. Denna gången filmade jag i alla fall det mest intressanta från besöket så att Victor fick se vad jag gjorde där 🙂 Det klippet kommer komma upp på Gravid vecka för vecka nästa lördag.

Mitt livmodermått var exemplariskt även denna gången. Magen hamnade exakt på ”normalkurvan”.

Bebis låg på tvären precis som jag trodde, men BM kände fossingarna på höger sida istället för på vänster sida, som jag trodde. Fossingarna och rumpan låg uppe vid revbenen på höger sidan medans huvudet pekade mot ljumsken nere till vänster på magen. BM sa att det var en bra position för bebis att ha nu, att den kanske rör sig åt rätt håll, men eftersom jag är omföderska så har bebis mycket plats och kan ha bytt håll om en timme 😛 Haha!

Bebis hjärtljud låg först på 130-140 men sen var det uppe i 150. Bebis var väldigt vaken igår efter att BM hade känt på h*n.

Jag frågade min BM om mina sammandragningar och förklarade att jag för det mesta tycker det känns som jag har en enda lång sammandragning. Den kan hålla i sig i en evighet eller tills jag går på toaletten. Jag tycker det är jättejobbigt för nu tar livmodern i revbenen och det gör ont och så får jag jättemycket obehag av att det trycker upp mot halsen. Barnmorskan förklarade att det är normalt när man är omföderska, men skickade ändå ett urinprov på odling för säkerhets skull. Hon sa att jag inte behöver åka upp till förlossningen om jag inte får sammandragningar som ökar i intensitet och kommer och går som värkar, samt inte går över trots vila. Hon förklarade att när förlossningen startar med första barnet är det vanligaste att det blir en bebis, medans man som omföderska kan gå länge, i flera dagar (veckor) med förvärkar. Det är därför man brukar säga att trean är klurig, det kan bli många falsklarm innan det är dags på riktigt 🙂

Jag frågade också om jag borde isolera mig en månad innan förlossningen för att inte få corona. BM svarade att det inte finns nån allmän rekommendation, men hon, personligen, tyckte att man om möjligt skulle försöka hålla sig hemma den sista månaden för att pappan inte skulle bli sjuk och därmed inte få vara med på förlossningen. Hon tyckte inte att jag behövde vara orolig för min egen hälsa mer än att det såklart är jobbigt att föda när man är sjuk. Jag tyckte det kändes som en vettig rekommendation så vi kommer göra så. 🙂

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  • Emma

   Hej! Jag har nog tänkt ha denna skötväskan för den är såååå snygg till Joolz Geo: https://pasmallen.nu/recension-av-bagagsi-skotvaska/
   Men om det blir en tjej så har jag även sparat på min babyrosa vagn och då hade jag velat ha en svart skötväska till den, men jag tror jag kommer kika på det när vi vet vem som gömmer sig i magen.

   Jag kan tipsa om SkipHops skötväskor, dom har många bra, snygga och genomtänkta skötväskor 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här