Barnmorskan 37+6

Idag har jag varit på rutinbesök hos barnmorskan. Alla värden var bra och bebis har sjunkit långt ner i bäckenet nu, men huvudet är fortfarande lite ruckbart. Hon frågade om jag kände att bebis hade kommit ner i bäckenet, men det tycker jag inte riktigt att jag har känt. Eller jo, på sätt och vis har jag känt det. Jag har känt som rörelser och små buffar neråt långt ner i fiffi, men inga såna där klassiska ilningar som jag kände i bäckenet med Lucas. Med Lucas minns jag också att det kändes att jag hade ett litet huvud mellan benen haha! Jag minns inte exakt hur det kändes men jag minns det som att jag blev påmind av det varje gång jag gjorde hastiga rörelser, t.ex. när jag satte mig för snabbt och när jag promenerade. Känner ni igen något av detta som jag beskriver? Önskar verkligen att jag mindes fler detaljer. Barnmorskan sa att det är mer plats nu eftersom jag är omföderska så det är inte så konstigt om det känns mindre nu. 

Efter att barnmorskan hade känt på bebis huvud så blev plutten sjövild därinne. Det sparkades hit och dit och hjärtljuden var uppe i 170 så vi fick vänta med att lyssna på hjärtat och ta lite prover först. Under tiden lugnade bebis ner sig och vi fick höra ett fint hjärtljud på 140.

Symfusmåttet var 34 cm idag och det stämde bra med kurvan. Jag ligger precis under medelkurvan och snuddar, vilket betyder att jag har pyttelite större mage nu än förra gången. Det ska verkligen bli spännande att se om bebis kanske väger lite mer nu än sist med tanke på symfuskurvan 🙂

  

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Hanna

  Hej!

  Jag har samma bf som dig och var också hos BM idag. Nu är våran fixerad och jag har faktiskt känt dom där sticken i muffi! Särskilt på nätterna när jag ligger på sidan och han blir irriterad så känns det. Inte mysigt alls faktiskt 😛
  Har också börjat få ont i vid sidan av muffi, känns som ordentligt håll ungefär, det med på nätterna när jag försöker vända mig om.

  Nu börjar det närma sig iaf! Så spännande! 😀

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag har fått stick och ilningar på ena sidan av muffi (i det där skelettet som går till benet), ibland ilar det så kraftigt att jag tappar muskelkraften helt på det benet och nästan ramlar! Undrar om det är bebis som orsakar det? Det hände idag när jag var på Hornbach. 😛

   Svara
 2. Tessan

  Mitt SF-mått var större nu med andra barnet men ändå så var lillebror något mindre än storebror när han dök upp! Trodde verkligen att han skulle vara större, haha ?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Gud så lustigt! Jag har aldrig tänkt tanken på att det skulle kunna vara så med vår bebis, jag är helt inställd på att bebis i magen kommer vara cirka 300 gram tyngre 🙂 spännande!!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här