Att få ihop det

Det är trixigt att få ihop allt när man är själv med två små, men även om det tar lite längre tid så går det ändå att fixa det mesta även när dom är med. Idag hade jag mycket jag var tvungen att fixa och jag lyckades faktiskt göra allt trots att jag var själv med barnen. Jag känner mig så nöjd och stolt över att jag och barnen är ett så bra team. Det känns som att vi kommer klara allt tillsammans 🙂

Jag hämtade barnen på förskolan kl 17.00 och efter det åkte vi raka vägen till macken för att hämta ut paket. Jag hade 6 stora paket som jag skulle hämta. Det var så mycket att jag inte ens fick plats i bilen, jag blev tvungen att åka två gånger. I paketen var det kläder till mig, nya jackor till barnen, mat och julklappar till barnen. Ett av paketen var så stort att jag var tvungen att öppna det, ta ut innehållet och vika ihop kartongen för att köra den till återvinningen. Efter att vi hade hämtat paketen och lämnat dom hemma, åkte vi till biblioteket för att lämna tillbaka en bok. Sen bar det vidare till mataffären där vi skulle panta burkar. Barnen satt i vagnen med en påse med pantburkar när den andra påsen plötsligt gick sönder i botten och alla burkar ramlade ut på marken precis framför en tiggarkvinna. Hon var snabbt fram med en påse för att hjälpa mig så jag sa att hon kunde få panten. Den andra påsen med pant fick Lucas hjälpa mig att panta, det blev pengar till barnens spargris 🙂 Innan vi åkte hem handlade vi det som vi behöver under veckan och sen åkte vi hem. Detta tog sin lilla tid men jag är ändå nöjd med att vi var hemma kl 19 för att äta kvällsmat.

Efter kvällsmaten var det dags och borsta tänderna, borsta håret och klippa naglarna. Och när man ska klippa naglarna på mina barn så måste man också måla naglarna. Jag har ett bra nagellack till barnen som är giftfritt och som går bort när man tvättar med vatten. Nagellacket heter Little Bu. Vi använder det så ofta att det snart är dags att köpa nytt 🙂 Efter manikyren var det läggdags. Barnen la sig på varsin arm medan jag läste ett par sidor i Lucas bibel. Vi har hunnit ända till Nya testamentet och Lucas har börjat fråga varför det bara är män i bibeln. Han tror att det inte fanns så mycket kvinnor på den tiden. Jag håller med, jag hade gärna sett lite mer historier om kvinnor för det måste väl funnits kvinnliga profeter också?

När barnen hade lagt sig så hann jag med ett avsnitt av Svartsjön, duscha, äta kvällsmat, ta hand om disken, tvätten och ställa upp Lucas dinosaurier. Inatt har dom lekt med mammas smink och barnens nagellack ? Det ska bli kul att se Lucas barnens reaktion imorgon!

Relaterade Inlägg

15 Kommentarer

 1. Karin H

  Alltså så fantastiskt med dinovember! Vilka busiga ”små” djur. ?
  Tyvärr finns det inte så många kvinnor i bibeln, när den skrevs så var kvinnans roll en annan. Men Rut har en egen bok i gamla testamentet, lika så Ester som blev drottning. Maria Magdalena var den förste som fick se Jesus uppstånden. Så kvinnorna finns där & det är starka kvinnor men männen dominerar.

  Svara
 2. Stina

  Wow Emma!!! Du är helt fantastisk 🙂 jag klagar när jag har sånna dagar, men jag har bara ett barn och även en sambo som avlöser. Du är en riktig kämpe! Jag önskar jag vore så stark som du 🙂 Kram!
  ps. vilket bra tips med nagellacket, det ska jag klicka hem!

  Svara
 3. Li

  Klart du är jätteduktig som klarar allt själv, vilket alla gör när de måste, men du ska inte behöva måsta göra allt detta. Barnen har en pappa och andra i sin närhet som ska kunna hjälpa till. Klart du själv ska få känna dig duktig när du är det men det finns så många kvinnofällor där den om allt jobb kvinnor gör både på jobbet kopplat till allt jobb de även gör i hemmet. Vi kvinnor har en tendens att vara familjens överhuvud, samordnare och projektledare. Vill inte att du ska bränna ut dig med allt jobbmässigt och privat ansvar. Alla behöver andrum och med det menar jag inte nödvändigtvis den sk egentiden utan att du behöver tid för återhämtning. Det är väldigt viktigt stressförebyggande. Jag hoppas att du inte tar detta som pekpinnar utan jag är uppriktigt mån om din och min och alla kvinnors hälsa i samband med denna duktighetsprincip.
  Har många tankar om jair i denna fråga men de väljer jag att inte ta i detta forum.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Fina du ❤️ Jag förstår precis hur du menar! Jag har en underbar mamma som hjälper mig så ofta hon kan men jag vet att hon också har fullt upp så jag tar inte hjälp för att vila. Mitt problem med att ta hjälp är inte att jag vill klarade själv, jag är rädd för att vara jobbig för andra. Detta blev ÄNNU värre och tydligare när jag fick barn. Första gången min mamma skulle passa Lucas var jag inte rädd för att Lucas skulle bli ledsen, jag var rädd att mamma skulle tycka det var jobbigt om han var ledsen. Jag litar 100% på min mamma så jag visste att hon skulle göra allt för att Lucas skulle bli glad igen och jag inser i efterhand att det var väldigt korkat tänkt. Självklart tycker inte min mamma att det är jobbigt om hennes barnbarn som är 9 månader gråter en stund. Jag har släppt alla dessa tankar gällande min mamma, men dom kommer tillbaka varje gång någon ny ska passa barnen och det är därför ytterst få har passat mina barn. Jag vill att den som passar barnen genuint vill vara med dom för då orkar dom med eventuella tårar och gråt. Om jag är osäker på om en person verkligen vill passa mina barn eller inte så slutar det alltid med att jag hellre stannar med barnen. Jag önskar också att barnens pappa var engagerad i barnen.

   Svara
 4. Anke

  Du kan verkligen vara stolt över dig! Vet hur det känns när man är själv med två barn och måste fixa massa ärenden men så stolt man är efteråt när man klarat det! Och jag har ju ändå sambo som hjälper till annars.. men håller med Li, ta det lugnt också och ta hjälp!

  Var köper du nagellacken? Jag hittar ingen bra sida…

  Svara
 5. Elin

  Hur orkar barnen vara utan kvälls mat så länge? Mina blir bråkiga/olydiga när de inte får mat när de behöver. Och inte bråkiga som jag tycker det är nått dumt utan jag förstår att de blir svårt att bete sig bra när man är hungrig?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Vi äter ju aldrig lagad mat på kvällen, men vi äter alltid smörgåsar, yoghurt, gröt eller ägg. Igår löste jag det genom att Lucas fick sin näringsdryck och Isadora fick två klämmisar. När vi kom till affären så fick barnen varsin banan och varsin klämmis och när vi kom hem så åt vi ett större kvällsmål (ej lagad mat) men sånt som vi brukar äta. ? Det hade såklart inte funkat om dom inte hade fått nåt i magen.

   Svara
 6. El

  Måste bara fråga, känner du dig på nåt sätt lurad av Jair? Du verkar va en person som vill se och tro gott om alla, vilket är en fantastisk egenskap , men ibland vänds det mot en. Du tog hit han till ett land med möjligheter och nu har han jobb och känner kanske att han står på egna ben. Som att han nästan utnyttjat det, tror inte nånting men utåt sett kan det ju verka så. Blir så arg när jag tänker på det eftersom du verkar se han på ett annat sätt nu jäntemot hans ansvar med barnen 🙁
  Ta det inte på fel sätt kram

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Fina du ♥ Du har helt rätt, jag vill gärna tro gott om alla och det gjorde jag även med Jair. Jag känner mig inte lurad pga att jag hjälpte honom till Sverige, försörjde honom etc för under den tiden var vi väldigt kära. Jag tror att vårt förhållande började svaja när vi blev föräldrar. Jag tar föräldrarollen på väldigt stort allvar och önskade att han gjorde det samma, men där blev det kulturkrock. Jag har försökt acceptera att vi aldrig kommer bli jämnställda, men jag tror det blev för mycket för Jair ändå. Jag tror inte han utnyttjade mig för att komma hit, däremot är jag sviken och känner mig lurad för en rad andra saker som han gjort dom senaste åren.

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här