Tiden efter förlossningen

Är naveln infekterad?

Idag ramlade Williams navel av, men nu undrar jag om det verkligen ska se ut så här? Det är rött, vätskar sig och ser lite varigt ut, betyder det att den är infekterad? Jag minns inte att det såg ut så här med Lucas och Isadoras navlar. Någon som vet?

5 Comments

 • Lisa

  Tycker inte det ser infekterat ut såvitt jag (jobbar som ssk) kan bedöma utifrån bilden ? Tvätta med ljummet vatten (eller vad ni fått för information från BB) så kommer det säkert se bättre ut snart när det fått lufta lite ?

 • M

  Kommer inte ihåg att det vätskade sig eller var så illrött när mina barn tappade naveln. Jag skulle nog försöka tvätta lite försiktigt med vatten.

 • Jannie

  Vår dotter är en månad nu och hennes navel lossnade lite för tidigt – vätskade sig och blödde lite – vi råddes att tvätta med tops med lite klorhexidin just för att det är lite varmare ute nu – samt att bara bada henne i vatten- ingen olja i badvattnet tills naveln läkt helt!
  Tydligen ska man få hem lite klorhexidin till naveln om man föder juni/juli/augusti, men det fick inte vi.. så köpte på apoteket. Naveln läkte mycket fortare då det hjälper till att torka ut. Jag var lika orolig som du då jag heller inte minns naveln på det sättet med min första dotter.

  Kram och grattis till er fina kille!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.