Är detta värmeutslag?

Isadora har blivit alldeles prickig i nacken och hon kliar hela tiden på prickarna så att hela området blir alldeles rött. Vi misstänker att det är värmeutslag men är osäkra. Lucas fick något som liknande detta när vi var här sist, men det satt precis ovanför rumpan under blöjan. Isadora har inte fått något där, men det hon har fått i nacken ser ut att bli mer irriterat när hon blir varm. Om det är värmeutslag, vad finns det som man kan göra? Aloe Vera? After Sun? Finns det någon kräm? Jag vet att vi använde Bepanthen på Lucas sist och då blev det genast mycket bättre, vi kanske skulle testa det nu också…?

Relaterade Inlägg

22 Kommentarer

  • Emma - På Smällen!

   Åh tack för tipset! Skönt, men då trodde vi antagligen rätt då 🙂 Vi har hittat en aloevera-gel här men hittills har vi bara testat en salva som kallas för ”vattensalva” som Jairs mamma rekommenderade. Det blev mycket bättre, men det är fortfarande knottrigt och kommer tillbaka hela tiden.

   Svara
 1. Sofie

  Tycker att Eucerin aquaphor är den bästa mot allt som är rött och flammigt! Ett par strykningar med den och huden lugnar sig på en gång och det röda försvinner! Den verkar lugnande och är mild nog att användas på spädbarn. Jag använder den på min 10-mån, överallt på kroppen och för de flesta hudåkommor. Funkar klockrent! ?

  Svara
 2. Therese

  Tycker nästan det ser ut som soleksem, så brukar jag se ut ibland efter mycket sol. Aloe Vera lindar bra och skugga/helt täckt i solen tills det är borta typ…

  Svara
 3. Angelica

  Du använder uv kläder vid bad o så men jag undrar ändå om det inte är solexem. Jag hade den en gång som liten (28 år sen) och fick inte vistas i sol utan t-shirt. Har du barnen täckt med kläder när ni inte badar? Värt o kolla upp utslagen med läkare om inte dom andra läsarnas tips hjälper.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Det kan vara det, men hon vistas normalt inte i solen alls för det är supervarmt och jag är orolig för att hon ska bränna sig. Dom få gånger hon är i direkt sol så är det bara korta stunder. Jag upplever inte att det har blivit värre av solen just men däremot av värmen. Igår var hon inne eller i skuggan nästan hela dagen och då blev huden som på bilden men efter ett bad så försvann det röda men knottrorna var kvar. Tack ändå, man vet aldrig vad det är, kroppen är konstig ibland. Vi ska testa en salva som kallas vattensalva som Jairs mamma rekommenderat och aloe Vera. Blir det inte bättre eller värre så tar vi kontakt med KRY eller BVC hemma i Sverige.

   Svara
 4. Caroline

  Jag kan få soleksem som liknar det… får värmeutslag ned och det ör mer som stora, röda ”blaffor”, dvs inte knottrigt. Kan säkert vara olika på olika människor men för mig är det soleksem.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hmmm… får du såna blaffor när du duschar också? Det får nämligen jag. Hela mitt bröst blir fullt med röda blaffor och om man kollar noga så är det en liten prick eller upphöjning på ett ställe som liknar ett myggbett som blivit kliat på i mitten av varje blaffa haha! Jag hade blaffor men utan prick på bröstet i söndags. Isadoras rygg har knottror som är nästan hudfärgade när hon är sval och som blir röda och bildar blaffor när hon blir varm. Svårt att veta vad det är men det känns som det borde vara det…?

   Svara
 5. Jennifer

  Säkert soleksem/värmeutslag eftersom det sitter på ryggen. Men annars är ju möjliga orsaker typ allergi mot något nytt livsmedel, tvättmedel, havet eller klädesplagg. Men känns konstigt att det skulle sätta sig bara på ryggen isåfall.

  Funkar KRY-appen om man är utomlands? Annars kanske det kan vara ett alternativ om ni är osäkra och vill ha en svensk läkarbedömning 🙂 Vet inte alls hur sjukvården fungerar där ni är.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja så tänker jag också! Jag tror att KRY-appen funkar här också, annars har vårt BVC som är också är vårdcentral en app för såna här tillfällen så den kan jag använda i så fall. Lucas märken blev mycket värre när vi inte smörjde så jag tänker att dom det blir värre istället för bättre så hör vi av oss till BVC eller provar KRY. Tack för hjälpen, tänkte inte på KRY först.

   Svara
  • Emma - På Smällen!

   Oj! Vad konstigt! Ja vi håller koll. Det har blivit lite knottror på magen också men där kliar det inte och hon är inte röd där, bara lite knottrig. Shit vad läskigt! Jag börjar genast tänka på att vi har jordnötsallergiker i familjen och att jag också är allergisk enligt pricktest men jag har aldrig reagerat så jag har ätit det ändå (acarajé). Men Isadora dricker alltid min smoothie med jordnötssmör hemma i Sverige och har aldrig reagerat så det vore konstigt om det hade med det att göra…?

   Svara
 6. C

  Du tror inte att det blev väldigt varmt när hon sov i vagnen, ser ut som ni har någon dyna under henne som kanske inte andas så bra. Det kunde kanske förklara varför det endast är på övre delen av ryggen

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hmm… ja nån anledning är det ju att hon har utslagen på ryggen, men då när hon sov i vagnen så hade en fuktig Uv-dräkt på sig (vi hann inte ta av den innan hon somnade) och dynan vi har är en speciell ventilerande dyna som har kanaler för att ventilera bättre så jag tror inte den är problemet. Men kanske blev det så för att hon hade Uv-dräkten på sig första dagen när vi gick till stranden…?

   Svara
 7. Katarina

  Det kan även vara en allergisk reaktion mot solkräm. Vår dotter såg blev helt prickig över hela kroppen på solsemestern och efter vi bytt solkräm försvann det efter någon dag.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hmmm… ja, men borde inte prickarna komma överallt då? Och borde det inte förvärras dom dagarna när hon har solkräm? Nu blir det värre även dom dagarna vi inte smörjer (smörjer inte hemma). Solkrämen vi använder har vi använt på Isadora hela sommarn i Sverige så det är ingen ny solkräm eller så. Men det är ändå bra att ha olika alternativ i åtanke.

   Svara
   • Katarina

    Precis som du säger så bör det ju komma över hela kroppen – på vår tjej började det med fläckvisa prickar som efter några dagar spred sig över hela kroppen. Det tog några dagar efter vi bytt solkräm innan det började bli bättre. En skillnad är dock att det inte kliade på Ingrid. Hoppas att ni kommer på vad det ärv så hon slipper störas av det! Ha det superhärligt i Brasilien nu – det är kul att följa!

   • Emma - På Smällen!

    Det är faktiskt bättre nu, men knottrorna är kvar men nu kliar det i hårbotten istället… Hoppas det försvinner helt snart! Åh vad kul att höra 🙂 Det är så kul att få skriva om Brasilien igen!

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här