Är det här scharlakansfeber?

Kan det vara scharlakansfeber som Isadora har fått? Kan man ha en mildare variant av scharlakansfeber? Isadora är feberfri idag och redan igår var hon som vanligt trots lite feber. Hon lekte och stojade och var inte det minsta gnällig, till och med aptiten var tillbaka. Jag hade släppt det helt nu om det inte var för att vi upptäckte att hennes tunga såg så konstig ut när vi borstade tänderna.

Hennes tunga var nämligen alldeles röd och knottrig, vilket är typiskt för scharlakansfeber. Redan dagen innan hade tungan förändrats lite, men då var det bara ett hörn på tungan så vi trodde att hon hade bitit sig. Nu var hela tungan röd med knottriga upphöjningar.

Vad tror ni? Kan det varit en mildare variant av scharlakansfeber?

img_9644
img_9638
img_9643

Relaterade Inlägg

11 Kommentarer

   • alex

    när jag e osäker brukar jag ringa läkarna på kry, så smidigt…de brukar alltid säga om jag behöver gå till läkaren omgående etc.

   • Emma - På Smällen!

    Tack för tipset! Det gick inte pga internet som är väldigt dåligt här, men jag tror inte att en läkare skulle säga att vi behöver gå omgående. Hon mår ju bra, ingen feber och inga prickar längre och jag hoppas på att tungan går över också. Annars är Kry väldigt bra för att man kan få hjälp även när man inte är hemma 🙂

 1. Kristina K

  Säger faktiskt detsaamma. Kontakta sjukvården främst eftersom ni är utomlands och ska flyga hem. Är det scharlakansfeber skulle jag kolla så det är OK att flyga med tanke på människor med nedsatt immunförsvar. Jag är dock inget proffs på det där, men är det inte en luftburen smitta?
  Plus in med alla läkarintyg till Försäkringsbolag.

  Svara
 2. Lisa från Skåne

  Om det nu är scharlakansfeber ser du efter ett tag om hon flagar skinn på fötterna, vet inte hur det är nu men när mina barn var små och fick scharlakansfeber fick dem antibiotika.

  Svara
 3. Skolkurator

  Min dotter har haft scharlakansfeber en gång. Hon fick ont i halsen (Är samma bakterier som när man har halsfluss), superhög feber snabbt så hon kräktes ner hela bilen. Dagen efter hade hon röda utslag under armarna och i ansiktet, men var vit runt munnen.
  Scharlakansfeber behandlas med pencillin. Läkaren förklarade att det är som att få halsfluss i hela kroppen…

  Svara
 4. Gittan

  Min dotter hade scharlakansfeber för drygt två år sedan. Vi fick penicillin eftersom det är som någon skrev streptokocker, samma som halsfluss.

  Svara
 5. Lisa

  Det tror jag inte om hon mår så bra, men man kan ju aldrig säkert veta. Värt att veta är dock att tungan kan se konstig ut vid alla slags infektioner, så det i sig är ingen fara så länge Isodora mår bra annars som sagt ? Mvh en Ssk.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack Lisa! Jag lugnade mig mycket på din kommentar ? Tungan ser inte konstig ut längre och hon har inga symptom på sjukdom överhuvudtaget så hon är tillbaka på förskolan nu 🙂 jag hade ingen aning om att tungan kunde förändras vid olika slags infektioner, väldigt bra info!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här