Amningskudde – oumbärlig eller överflödig

Amningskudde är nog en sån där sak som kan vara både oumbärlig eller överflödig. Jag vet dom som använder sina amningskuddar hur mycket som helst och tycker att det var en av dom bästa inköpen och sen känner jag dom som aldrig använder sina amningskuddar. Allt beror nog på vilket barn man får, hur mycket avlastning man behöver för sin kropp och vilken kudde man köpte. Fast i och för sig är det nog alltid bäst för kroppen att få rätt stöd när man sitter och ammar i alla fall om man tänker ur ett ergonomiskt perspektiv.

  
När Lucas föddes så hade jag amningspass som var 40 minuter långa! Då var amningskudden ett måste! Men Isadora har ätit snabbt från första början. Det är sällan som jag har haft ett amningspass på mer än 5 minuter med henne. När matningarna är så snabba så tar jag inte alltid fram amningskudden. Dom tillfällen som jag tar fram den är oftast på kvällen när hon är lite mer kinkig för då kan det ta lite mer tid när hon äter. Efter att hon har ätit så vill hon ofta ligga kvar en stund och titta på mig när jag pratar med henne och då får hon ligga kvar på amningskudden (den fungerar även som ett babynest). Jag använde amningskudden allra mest när hon var nykläckt för då var jag så svag i kroppen och Isadora var beroende av att ligga i rätt position för att kunna amma ordentligt. Men jag borde använda kudden jämt egentligen – för min egen skull.

  
Min amningskudde är en bbhugme och den är absolut inte överflödig (även om jag inte alltid använder den när jag ammar) för den är nämligen en gravidkudde också! Jag använder den fortfarande varenda natt och det är jag säker på att jag kommer göra resten av mitt liv – om den håller så länge! Haha! Varför sluta med något som är så bra? Det borde heta ergonomikudde istället för gravidkudde för alla borde ha en sån! Jag tycker till och med att hårda sängar blir sköna när jag har kudden som avlastar höfterna. En till sak som är grym när jag sover med den är att jag får inte ont i kroppen, även om jag sover på samma sida hela natten! När jag fick Lucas hade jag inte den här kudden och då kunde jag vakna på natten av att jag hade ont och ville vända mig men vågade inte vända ryggen mot Lucas som låg och sov bredvid mig.

  
Jag kan starkt rekommendera er som ska köpa amningskudde (eller gravidkudde) att välja en kudde som är både för graviditet och amning. Jag har provat två stycken olika som jag har bloggat om, men bbhugme är i särklass bäst! Jag tycker att bbhugme överträffade mina förväntningar som graviditetskudde och som amningskudde har den allt som behövs och lite till. Jag tycker annars att produkter som ska vara till för två saker oftast inte är lika bra på båda områdena, men så är det inte med bbhugme. Läs gärna min recension av bbhugme som graviditetskudde HÄR!

bbhugme som amningskudde

* Bästa finessen när man använder bbhugme som amningskudde är att man kan knyta den runt sin midja så att den inte glider iväg. Amningen blir väldigt enkel och avlastad och när bebis är mätt kan den ligga kvar och det gör inget att den sparkar och tar spjärn för kudden ligger ändå kvar i samma position 🙂

* Kudden är fylld med små EPS-kulor som flyttar sig när man belastar en del av kudden. Lite som tempur men mjukare. Detta motverkar att bebis får platt bakhuvud.

* Kudden kan med fördel tvättas och är snabbtorkande. EPS-kulorna är hygieniska, så det är ingen risk att det börjar växa svamp i dom. Detta känner jag är väldigt viktigt eftersom det ibland blir fuktigt på kudden när jag ammar, det läcker lite mjölk och bebisar kan ju spy också.

  
Kudden fungerar även som ett babynest.

  
/I samarbete med bbhugme

Vad säger ni? Har ni köpt amningskudde eller graviditetskudde? Använder ni dom? Vad tycker ni – oumbärlig eller överflödig?

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. sabina

  När det gäller att sova så har ja alltid en kudde mellan benen gör att få rätt stöd för höfterna! Ja sover alltid på sidan. Har en helt vanlig kudde till detta! Köpte en gravid kudde till mitt första barn som användes ibland! Skulle säga att det kan vara bra om man har ekonomi att köpa en men absolut inget måste om man ville spara in på något! Går precis lik bra att ta en vanlig kudde hemma för att avlast! Sen använde vi alltid plastad frotté på kudden för att inte behöva tvätta den hela tiden och hålla den fräsch! Precis som du skrev så kan detta lätt läcka på den annars 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Helt rätt! Det är mycket man ska ha råd med när man ska ha barn så man får prioritera vad man ska lägga sina pengar på 🙂 Jag hade alltid en vanlig kudde mellan benen innan jag fick bbhugme och det funkar också, men jag tycker att bbhugme är mycket skönare än en vanlig kudde – särskilt när jag var gravid och hade foglossning 🙂

   Svara
 2. Johanna

  Liggammar mest. Amningskudden kommer typ aldrig till användning, den är för långt ner helt enkelt. Får ändå sitta som en puckelrygg. Oj vad korta amningar. Tur jag tycker amning är mysigt, för här tar det lååång tid…

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Det problemet har jag också när jag sitter med vanliga kuddar, man måste bulla upp med ganska många kuddar för att få bra stöd. bbhugme är faktiskt ganska bra på det för man kan justera hur hård kudden ska vara genom att trycka ihop den och sen knyta en ny knut i sidan. Jag har den ganska hårt, men det går att ha den ännu hårdare, men nu tycker jag att den är precis lagom för att sova med och för att amma utan att sitta som en puckelrygg 🙂 Ja, amningen är jättemysig! Lucas var inte så snabb så här tidigt, men det gjorde inget för då hade jag bara ett barn att ta hand om, nu när jag har två så underlättar det att det går fort 🙂

   Svara
 3. zarah

  För mig har det varit överflödigt. Med både amningskudde och gravidkudde. Köpte båda delarna när jag väntade första barnet men gravidkudden var inte alls skön och mest ivägen! Gick bättre med ett vanligt täcke som jag rullade ihop. Amningskudde provade jag flera gånger men fick aldrig till det, så den blev liggnas i garderoben. Klarade mig utan någon kudde överhuvudtaget. Tredje barnet nu ammar 30 min varje gång men känner ändå inget behov av någon amningskudde.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här