9 knäppa saker på min förlossning

Jag behöver nåt kul att skratta åt känner jag! Kan vi inte dela med oss av dom roligaste knäppaste sakerna som hände under våra förlossningar? Här kommer min lista:

1. När vi kom in var jag bara öppen 2 cm, men BM sa att jag får behålla rummet om jag går ut och promenerar en timme så att jag öppnade mig mer. Vi gick till ett kebabställe och väl där passade Jair på att äta. Jag hade jävulska värkar hela promenaden dit och hela tiden på kebabstället. Varje gång jag fick en värk fick Jair ställa sig upp så jag kunde borra ner ansiktet i hans dunjacka och skrika. Bakom Jair satt två pappor med sina barn och såg helt förfärade ut! Dom tyckte nog att jag hörde hemma på förlossningen och undrade nog varför Jair prompt skulle äta innan vi gick dit! Haha!

2. Jag hörde musiken “Gangnam style” i lustgasmasken.. haha! Inte alls hög på lustgas hehe!

3. När jag var 10 cm öppen och hade börjat få krystvärkar så sa Jair plötsligt att han skulle ringa till sin mamma i Brasilien på Skype! Haha! Tror ni han fick det?

4. Mellan dom tidigaste krystvärkarna översatte jag den brasilianska kärleksmusiken som var på i förlossningsrummet till svenska så att barnmorskan säkert skulle förstå vad dom sjöng om… väldigt viktigt tydligen!

5. Under dom sista värkarna så använde jag lustgasmasken till en skrikmask haha! Jag skrek “AAAAAAAJJJJJ” och “DET GÖR OOOOOONT!” på typ varenda värk. Barnmorskan och Jair försökte få mig att börja andas in lustgasen igen. Jag minns att jag tänkte “jag skiter i vad ni säger”. Jag tyckte det kändes gött att skrika och masken dämpade mina skrik ungefär som Jairs dunjacka gjorde tidigare under förlossningen 🙂

6. Jair pushade mig så bra på slutet vid krystvärkarna. Han peppade mig hela tiden att krysta lite till och jag trodde att bebisen skulle ploppa ut när som helst så varje gång han sa lite till så tryckte jag lite till. Det slutade med att jag inte hann vila mellan två krystvärkar, men i mitt huvud trodde jag att barnmorskan kunde stanna av värkarna genom att ge en extra skjuts av epidural så jag skrek “PAUS PAUS PAAAAAUUUUUS” för kung och fosteland men jag fick ingen paus haha!

7. När Lucas var född var han alldeles lilablå på första bilden som Jair tog. Jair, som inte hade studerat så mycket svenska då, la upp en bild på facebook med texten: “Lila Lucas” Hahaha!  

8. När moderkakan skulle ut fick jag andas in mycket mer lustgas än vad jag gjorde under hela förlossningen. Jag hallucinerade så mycket att alla mina sinnen, alltså hörsel, syn, känsel, spelades upp igen och igen i mitt huvud fast i otakt! Först kände jag att jag flyttade min hand från Lucas igen och igen och igen, men fattade inte varför. Sen började jag höra Jair säga “akta Lucas” som på repeat och sen såg jag hur jag flyttade min hand igen och igen och igen för att inte klämma Lucas när det gjorde ont pga moderkakan. Det var typ det läskigt och en av dom coolaste grejerna jag varit med om haha!!!

9. Efter operation (jag fick sy på operation) så rullades jag äntligen in till Jair och Lucas på BB-rummet. Det första jag sa till Jair var: “Det här vill jag göra snart igen”

Snälla, dela med er av era roligaste, knäppaste eller pinsammaste upplevelser på er förlossning! Vi kanske alla kan få ett gott skratt?!

Jag skrattade gott när jag läste det här inlägget hos Ett Päron till morsa Den bästa mackan i ditt liv

20151030-185512-68112818.jpg
Bild lånad av Ett Päron till Morsa

Fler roliga listor av mig och mina bloggkollegor:
10 saker jag inte visste innan jag hade varit höggravid
10 pekpinnar nyblivna mammor kan vara utan
8 saker jag sa innan jag fick barn och så här blev det
10 saker man inte säger till en gravid
8 saker jag sa innan jag fick barn – Jessica Lagergren

Relaterade Inlägg

32 Kommentarer

 1. Jennifer

  Jag har inga förlossningsberättelser att dela med mig av, men däremot är jag lite nyfiken på en annan grej. Vad pratar ni för språk hemma? Pratar Jair sitt språk nånting med Lukas?
  Lycka till med liten i magen!

  Svara
 2. Helen

  Jag sa mycket underliga saker av lustgasen. Att jag inte förstod hur någon ville bli barnmorska och ha otrevliga människor som mig omkring sig. Såg henne åka runt på sin stol med hjul genom rummet och ifrågasatte vad hon höll på med.
  Mötte Tommy Körberg. Och Loreen. Blev överfallen i ett tält. Hade ett inre battle med mina svägerskor.
  Kissade även på min mans skor under en värk när jag skulle upp ur badkaret 😀 sen gav jag honom fingret också. Vilka minnen 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Hahaha! Jag har aldrig tänkt på den delen av barnmorskajobbet. Att förlösande kvinnor kan vara hemska haha 🙂 Woow vad mycket du upplevde då 😀 Jättekul att läsa!

   Svara
 3. anna

  De “konstigaste” jag gjorde var när barnmorskan satte sig bredvid mig och la en lugn hand på mitt ben och jag skrek åt henne typ “RÖR MIG INTE DÄR”, såg på henne att hon tänkte typ oj va känslig, sen tog jag värken och så sa jag att “du får röra mig jag va bara rädd att bajsa ner hela dig” hehe

  Svara
 4. Linnea altenborg

  Det roligaste var nog när mina krystvärkar var pågång och jag kände det där klassiska trycket neråt som när man ska bajsa.
  Minns att jag sa till sambon att han måste hjälpa mig på toaletten för att jag måste bajsa.
  Sambon larmade då istället på bm som kom in och frågade om hon fick titta hur mkt jag var öppen.
  Jag i min tur skrek att jag höll på att bajsa på mig och att hon måste förstå att jag måste till toaletten.
  Både min bm och sambon försöker då förklara för mig att det är bebisen som trycker på och att det snart är dax att krysta.
  Minns då att jag tänkte att jag hade hamnat på nå jävla skit förlossning där dem inte lyssnade till sina patienter haha.
  Sa till sambon att han skulle packa våra väskor för vi skulle minsan hem för här kunde man inte stanna eftersom att man inte ens fick lov att gå på toaletten.
  Två minuter senare var krystvärkarna igång påriktigt och då var jag minsan glad över att min underbara bm var med haha.
  Herregud hur huvudet kan snurra till det för en.
  Man är verkligen i sin egna lilla värld och bubbla när man är på förlossningen.

  Svara
 5. Anki

  Jag var helt övertygad om att vi skulle få åka hem hela tiden. Sa saker som “Nämen lunch äter vi hemma” och bytte inte om. BM typ jo fast ni ska stanna här, försökte säga lite snällt att det är dags att byta om osv. Resultatet blev att när vattnet gick vid 8 cm hade jag fortfarande byxor, stödstrumpor och vanliga trosor. Toppen verkligen 😉

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Haha! Mamma har också berättat massa liknande historier för mig om hur envis hon blev hehe 🙂

   Svara
 6. Emma

  Haha så himla kul att läsa!
  När vi precis hade kommit in till förlossningen så hade jag galna värkar, dock var jag bara öppen 2 cm. Så Robin skulle börja trycka mot mina knän när jag fick värkar. Efter ett tag säger han anfått “hjälper det något?” “Neeeeej” svarar jag ärligt och hysteriskt. “Men ska jag sluta då?” “NEJ FORTSÄTT, eller jag vet inte, Jo fortsätt bm sa att det ska hjälpa”.

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Haha!! Det var som mig och Jair då. Vi hade med profylaxpappret och provade allt på pappret, men det enda som funkade var att jag fick skrika i Jairs jacka 🙂

   Svara
 7. Angelica

  Med mitt andra barn hade jag en barnmorskestudent som skulle ta hål på hinnorna, jag va 10 cm öppen utan vattenavgång när jag kom in.. Så hål på hinnorna skulle hon ta, och hon fick inte till det riktigt så till sist blev jag så sur och sa tjurigt “letar du efter guld eller? Då kan du fan få leta för där uppe finns det minsann inget” hahaha

  Svara
 8. Maria

  När jag var i utdrivningsskedet o huvudet började synas inser sambon att lillebror kan komma samma tid som storasyster. Detta berättar han entusiastiskt för mig och avslutar mrd “kom igen älskling!”. Alltså, jag lovar älskling jag försöker inte dra ut på det… Och jodå båda barnen är födda 10.40! 🙂 kram på dig

  Svara
 9. Tatyana

  Haha, jag använde också lustgasmasken som skrikmask när Saga föddes. Jag försökte koncentrera mig på masken för att koppla bort smärtan. Så tänkte bara på att skrika i masken. Funkade faktiskt, haha.

  Svara
 10. Sandra

  När vårat första barn föddes skrek jag åt min man att han luktar skit och måste borsta tänderna

  Barnmorskan skrattade och sa att det är nog bäst han gör som jag säger

  Svara
 11. Emelie

  Jag hörde introt till Two and a half men i huvudet hela tiden på lustgasen. Kom även till ett tillfälle då jag hörde hur undersköterskan kom in i rummet och tänkte då i mitt huvud “undra vad som händer om jag slutar andas nu…” Det hördes ju varje andetag när man andas i masken så visste ju att hon skulle märka något och tog inte många sekunder innan jag fick en hand på mig och frågan hur det gick. Då började jag asgarva i huvudet och kunde inte fortsätta andas för att jag skrattade så mycket. Stod på knä och hängde över huvudändan och blundade så såg inte vad som hände utan fick bara lyssna mig till.

  Svara
 12. Susanna

  När jag skulle föda mitt tredje barn gick allt mycket fortare än de gjort med de andra. Så det blev väldigt akut så vi fick ringa ambulans. Vi hade 30 minuter till förlossningen. Väl i ambulansen fick jag äntligen min lustgas, bara det att när vi kommit halvvägs så hade jag sugit i mig hela tuben med lustgas. Personalen frågade snällt om jag klarade mig resten av vägen utan. Jag kvider: “Nej, nej jag behöver min lustgas”.
  Då anropar personalen en annan ambulans som är strax bakom oss och säger att att den måste stanna för vi behöver deras lustgastub 😛 så sagt och gjort stannar hela ekipaget och ordnar med lustgas till mig! 😀

  Svara
 13. Sofia

  1. När jag kom in till förlossningen var jag öppen 6 cm, bestämde mig för lustgas. Kämpade på med i 4 timmar, skrek åt sambon att han skulle säga till när siffrorna började gå ner. Vet att jag blev förbannad på honom för att han aldrig sa till. Fick ryggmärgsbedövning!! När den hade börjat verka inser min BM att jag har hyperventilerat syre i 4 timmar!! Lustgasen var nämligen avstängd!
  2. När krystavärkarna var igång, så skulle jag upp ur sängen. Vet inte riktigt vad jag skulle göra, men ville inte ligga kvar i sängen. Sambon sa efteråt att han aldrig sett mig så vig. Trotts att jag hade foglossningar från helvete.
  3. När lilleman hade kommit och komplikationer va lösa, så somnar min sambo med våran son i famnen, lilleman ligger och jodlar och pratar nedanstående sambon sover. Jag ligger i benstöd och blir syd.

  Svara
 14. Victoria

  Med första gick de fort och smärtan kom fort och intensiv. Bestämde mig för barn va ingen bra idé, vi hoppar de och åker hem istället! De här va inte kul! Ut kom världens finaste lilla person och en halvtimme senare “vi måste ha syskon till henne!”

  19,5 månad senare stod vi där igen. Gick snabbt även denna gången men vi hann bli iväg skickade på promenad, en bra bit bort blev jag akut illamående och tänkte vi springer tillbaka till rummet så jag kan kräkas där! Halvvägs dit, sån fart hade jag inte på hela graviditeten! Kom jag på vi hinner inte så satt mig bums ner på golvet och lutade huvudet neråt. Illamåendet avtog för stunden.

  Svara
 15. Frida

  Hehe så kul att läsa
  Jag hade varit hemma hela natten med sjuka värkar, bilresan till förlossningen var hemsk när värkarna kom i bilen. Fick en värk precis när vi hade parkerat och går in helt groggy. Möts av syrran som är barnmorska och jobbat natten som är glas och säger äntligen (gick över 13 dagar). Sluta flina var första tanken i mitt huvud när hon undersöker mig får jag en värk och det första hon säger är ojj vilka starka värkar du har, meeeeen det har jag ju sagt hela natten (slår vad om att hon tänkt jaja hon har nog inte så ont lilla lillasyster vänta du bara hahahaha)
  Jag säger att jag vill ha epidural för jag får typ panik när värkarna kommer då jag inte orkar möta dom och tyckte inte lustgasen hjälpte, hon ska gå och beställa det säger hon. Kommer in en till barnmorska som tycker jag ska överväga andra alternativ innan jag bestämmer mig, frågar om jag vill bada? BADA??? Nej för fan jag vill inte bada ska jag sitta i badet hela dan? Jag vill vila ge mig min Eda!!!!
  Från att jag börjar känna att jävlar vad det börjar göra ont igen och det sjuka trycket nedåt och jag ställer mig på knä i sängen är det typ svart och sen kommer minnet tillbaka när jag ligger på sidan och krystar. Huvudet börjar tränga igenom om jag skriker det gör ooooont!! Det går inte!!!!! Hör syrran i bakgrunden med sin mest positiva röst jo då det går sååååå bra det går jättebra haha det var inte många snälla tankar i mitt huvud just då! Men såååå tacksam att jag fick ha min kära syster med på förlossningen, en sån trygghet att ha en barnmorska man litar på för livet ❤️❤️

  Svara
 16. Sandra

  Under barn nr 1’s förlossning som blev lång & utdragen, kom jag på ca 1 h innan han var ute, att nu var jag så trött att jag behövde åka hem och sova. Så jag undrade vart den där tabletten var, som alla mina kompisar hade fått, så man kunde åka hem och sova så kunde jag komma tillbaka morgonen därpå & “göra klart”.. Jag hade bara missat den detaljen att jag skulle börja krysta snart & mina vänner hade fått en sovdos då de inte ens kommit till förlossningsstadiet än 😉
  Barn nr 3; fick lustgas. Kanske lite väl mycket. För helt plötsligt hör jag hur min man och barnmorskan börjar härma de där parodiprogramnen på Madicken osv. Jag börjar skratta hejvilt & hör hur mitt skratt låter som Tommys ( i Pippi) precis som i parodin. Så då blir det ju ännu roligare.. Och ännu roligare när jag ska förklara för maken och BM som ser så oförstående ut – & jag förstår inte varför de inte kan erkänna att de härmat parodin

  Svara
 17. Elin Yücel

  När jag var på upploppet knackar några läkarstudenter på och undrar om dom fick titta lite, hög som jag var bjöd jag in halva huddinge sjukhus. Sen skällde jag ut en studentpojke och förklarade att det var kvinnoförtryck att behöva ha så här ont. Han följde med mig till avdelningen sen och bar alla mina grejer

  Svara
 18. Hannele

  Haha! Dagens bästa! :’)
  När jag fick mitt andra barn så var jag nybörjare att föda vaginalt då jag fick göra snitt första gången men iallafall under kryatvärkarna så hade huvudet ploppat ut och jag var hög som ett hus på lustgas och hade helt plötsligt blivit påmind av min förra förlossning där barnmorskan var nere med handen och “grävde” och då hade jag fått för mig under min andra förlossning att barnmorskan hade stoppat ner handen där nere för att kolla läget och jag skriker i lustgasen att ta ut din jävla hand för nu gör det ont och barnmorskan tittar på min sambo helt fundersam och han småskrattar lite åt det och efteråt får jag berättat att jag hade tydligen gapat om det men själva sanningen var ju att huvudet stack ut och därför gjorde det så förbannat jävla ont men jag har något svagt minne av att jag hade skrikit något men vad minns jag inte exakt :’) haha!

  Sorry för ett flummigt svar. .

  Svara
 19. Charlotte

  När minsta dottern föddes så vägde hon mer än 1kg mindre än hennes syskon och det var allt jag kunde fokusera på “Vad liten hon är, de andra är mkt större” sa jag hela tiden tills undersköterskan ropade på BM att “mamman hallucinerar” då hon trodde jag blivit knäpp och att jag trodde jag fött flera barn samtidigt medan jag syftade på syskonen 😀

  Svara
 20. Sladdmamman

  Mycket knäppt blir det! Själv irriterade jag mig grymt på en dammig lampa…
  Listade 5 orättvisa saker EFTER förlossning på min blogg.
  sladdmamman.blogspot.se

  Svara
 21. Linn

  Jag låg i badet hela tiden och jag hade så ont ett tag att jag inte kunde prata. Ville då att min kille skulle förstå huuur ooont det gjorde så jag bara kollade på honom som att han skulle förstå via tankeöverföring, typ, haha. Då fick jag istället panik då jag kände mig som ett djur som inte pratade samma språk som de andra i rummet. Sjukt läskigt. Haha, sen medan värkarna var som värst och jag var helt slut frågade jag också min kille “tycker du jag är ful?” När jag låg där skrikandes i vattnet i den värsta smärtan någonsin, haha. Hemskt vad smärta kan orsaka konstiga saker.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här