Okategoriserade

Vad är det som tar sån tid?

Jag kan inte riktigt släppa det där med att ni gör i ordning så himla snabbt och att det hittills BARA är TVÅ läsare som känner igen sig i mig?! Är det verkligen bara vi som är så ”sega” medan alla andra är så snabba och effektiva?! Jag fattar verkligen inte det… Jag trodde ändå att fler skulle känna igen sig i mig… Men nu känns det som att jag börjar förstå hur folk faktiskt hinner träna innan jobbet eller på lunchen för det har också varit en gåta för mig.

Vad gör jag som tar så lång tid?

Det är många som har frågat mig vad jag gör som tar så lång tid på morgonen. Jag tycker inte att något jag gör tar lång tid så för att kunna svara på detta så klockade jag allt jag gjorde en morgon så får ni själva avgöra vad det är som tar ”lång” tid.

Så här ser mina morgnar ut:

6.30 Klockan ringer och jag går upp. Ibland ringer klockan lite tidigare och då slösurfar jag en stund innan jag går upp ur sängen, men den tiden räknar jag inte in.

6.30-6.40 Går på toa, vaknar till, tvättar ansiktet, borstar tänderna.

6.40-7.00 Sminkar mig i cirka 15 min och fixar håret 5 min

7.00-7.10 Letar fram och tar på mig kläder och smycken

7.10-7.25 Fixar och äter frukost

7.25-7.30 Packar ihop matlådorna, mellanmål och annat som ska med till jobbet.

7.30-7.40 Tar på mig jacka och skor, säger hejdå till barnen, bär ut grejer till bilen.

7.40 eller 7.45 Backar  ut bilen från garageuppfarten och en liten stund senare är jag på jobbet.

Nu är jag väldigt nyfiken på vad ni tycker. Tycker ni att något av detta som jag gör tar onödigt mycket tid om ni jämför med era rutiner? Jag tror att jag vet vad en del av er kommer säga, men jag är jättenyfiken på att höra det från er 🙂

43 Comments

  • Ida

    Jag har på sistone rationaliserat bort att äta frukost hemma. Tar istället med macka och te i termosmugg och äter i bilen på väg till jobbet eller när jag kommer till jobbet, typ vid skrivbordet. Funkar bra även för mig och frukosten smakar underbart när jag väl äter den för då är jag riktigt sugen!
    Att lägga fram kläder dagen innan spår ju också en del tid. Min klocka ringer 06.05, sätter mig i bilen 06.35 och kör mot jobbet. Och då hinner jag även tvätta och föna håret på den tiden vissa morgnar (oftast duschar jag dock kvällen innan).

  • S

    Under hösten när mannen var föräldraledig gick det på 30 min från uppvak tills jag gick utanför dörren. Då blev det ingen frukost och min sminkrutin -CC-cream, rouge och mascara – tar max 5 minuter. Jag funderar nog inte så länge över outfit utan brukar köra jeans och top, brukar oftast inte köra så mycket smycken mer än ett tunt guldhalsband, mins ringar och klocka. Ibland rationaliseras även halsbandet bort ? matlådan slängs ner i en påse på 30 sec, men du kanske lagar maten på morgonen?

    • Emma - På Smällen!

      Nej men däremot vägde jag upp maten på morgon när jag åt fitnessfighten så nu går det lite snabbare med just den delen. Jag bestämmer mig oftast snabbt med outfit men ibland tar det tid och jag byter om flera gånger innan jag kommer iväg. Vad jag vill ha för kläder beror på dagsformen. Det är mer klurigt när jag har mens då känner jag mig kanske inte bekväm i vissa kläder. Kram 🙂

  • Anna N

    Varje sak i sig låter väl inte helt orimlig men de är när de blir flera moment som tiden växer. Känns som om du lägger lite extra tid på allt. Lägga fram kläder, fixa matlådor, bära ut saker till bilen är ju saker du kan förbereda dagen innan.

    • Emma - På Smällen!

      Ja det har du helt rätt i. Jag tänker ofta ”jag ska bara” och ”det går snabbt” och ser hur klockans visare förflyttar sig i rekordfart på morgonen så du har helt rätt! Jag ska försöka förbereda lite bättre dagen innan och se hur det känns. Det vore skönt att spara lite tid på morgonen 🙂 tack för tipset!

  • Karolina

    5.45 klockan ringer oftast snoozar jag en gång
    Toabesök, smink och hår och påklädning tar 20 min
    Väcker sedan barnen och tar med deras kläder ner.
    Påklädning av barn tar ca 10 min
    Slänger ner matlådan och frukostmacka som är fixad dagen innan.
    6.35 står vi utanför dörren. 5 minuter senare rullar bilen.

    Skulle säga att frukost och iordningfix tiden är det som skiljer oss åt.

  • Anke

    Hehe nä inget tar väl extra lång tid men en del av sakerna som du gör på morgonen gör jag kvällen innan. Tex ta fram kläder och vilka smycken jag ska ha. Sen äter jag inte frukost hemma så där sparar jag ju en halvtimme mot dig. Sen sminkar jag mig ”snabbare” men jag är inte supernoga med olika hudvårdsprodukter och smink utan kör bara dagcreme och sen foundation, rouge och lite ögonskugga+mascara. ?

    • Anke

      Men du skrev ju i första inlägget att det tog dig tre timmar att komma ut när du var föräldraledig med Lucas, tror det var det många reagerade på att det var lång tid ?

      • Emma - På Smällen!

        Ja det var det säkert! Jag menade att det tog så lång tid i början när jag fick Lucas 🙂 men jag skrev också att det gick snabbare att göra sig i ordning med två barn så jag trodde att man förstod vad jag menade men jag var inte tillräckligt tydlig 😛 kram!

    • Emma - På Smällen!

      Bea tips! Jag kan kanske skynda mig med sminkningen men jag vill inte göra färre moment så då känns det som att det bara kommer bli mer stressigt. Däremot så ska jag prova att lägga fram kläder dagen innan och äta frukost på jobbet och se hur det känns 🙂 bra tips! Tack!!

      • Anke

        Haha jo det skrev du ju men jag tror det som fastnade mest var ”3 timmar”, haha ?
        Anledning till att jag lägger fram kläderna innan är egentligen mest för att jag ibland kan vela så himla länge vad jag vill ha på mig så då känns det mindre stressigt kvällen innan ?

  • Lisa från Skåne

    Fixa matlådor och kläder kvällen innan men lägg inte ut saker i bilen som är stöldbegärliga. Tror att du kan dra ner några minuter på varje moment. En timme och 15min or lång tid för att göra sig själv färdig. Ha en bra helg.

  • Jennifer

    08:00 – Klockan ringer.
    08:10 – Kliver upp efter lite snooze/slösurf i sängen.
    Går sedan på toaletten, sätter upp håret i en tofs samtidigt som jag kissar samt klär på mig något som ligger på ”klädstolen” i sovrummet, haha.
    08:15 – Sätter på kaffebryggaren, plockar fram frukost och äter.
    08:30 – Börjar packa ner matlådan, mellis samt kaffetermos i väskan.
    08:40 – Borstar tänderna, går på toa igen om det behövs eller sätter mig och myser några minuter i soffan med barnet. Eller något annat viktig/oviktigt som finns hemma, haha.
    08:45 – Går ut genom ytterdörren.

    Jag varken stressar eller segar på morgonen. Tar bara den tid jag verkligen behöver. Skyndar jag mig och tar med mig frukost i handen så kan jag bli klar på 10 minuter men det blir lite för stressigt i längden. Jag fixar hellre aldrig i ordning varken hår, ansikte eller smink på något sätt. Sätter enbart upp håret i en tofs och där sparas ju mycket tid. Jag äter även frukost väldigt snabbt för att jag sällan har någon större aptit på morgonen.

    • Emma - På Smällen!

      Åhh jag älskar den där slösurfen! Jag vaknar oftast i väldigt lagom takt tack vare den 🙂 det är faktiskt av samma anledning som jag surfar och letar saker och köpa innan jag somnar. Det gör mig trött och gör att jag varvar ner 🙂

      Låter underbart att slippa stressa på morgonen. Jag är glad att jag har flexibel arbetstid och slipper stressa 🙂

  • Skolkurator

    Det ut som min morgon ganska precis. Fast samtidigt som jag gör allt det så ser jag till att 3-åringen blir klar för dagis. Att 9 och 10-åringen kliver upp och klär på sig. Att alla äter frukost och borstar sina tänder och att de verkligen inte har glömt att packa ner något viktigt till skolan. Sen ut genom dörren allihopa, inklusive två katter som får vara ute/i farstun på dagarna (kattlucka och vi bor på landet).
    Multitasking alltså ?

  • Sofie

    Jag brukar vara klar på 30 min, ?
    Då äter jag inte frukost hemma, men gör overnightoats och har med, så jag behöver bara lägga ner alla matlådor i väska. Jag sminkar inte eller mig. Har jag inte lagt fram kläder så funderar jag ut kvällen innan vad jag ska ha på mig.
    Barnens kläder lägger vi med fram kvällen innan. ??

    • Emma - På Smällen!

      Åhh satt just och fundera på vad man kunde ha för frukost med sig till jobbet förutom smörgås. Jag har inte testar overnight oats än men är jättesugen på att prova. Vill du dela med dig av receptet du använder? Smart att lägga fram kläder innan. Jag ska försöka börja med det också 🙂

  • Linn

    Brukar gå upp vid 0610, duschar/går på toa/tar på mig kläder
    0620-30 äter frukost
    0630-sminkar mig/borstar tänderna
    0640-plockar ihop väska/matlåda
    0650- går hemifrån

    Ska dottern lämnas lägger jag bara till 15min, väcker henne efter att jag gjort mig helt klar. Hon äter frukost på föris och det är vår ”muta” på morgonen då hon älskar frukosten där.

  • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Jag tror att vi alla är olika och därmed har olika prioriteringar och rutiner. Varför ändra på ett koncept som funkar för varje individ? 😀

    För mig ser det ut så här.

    04:55-05:30 – Vaknar ofrivilligt. Brukar kunna blogga under den tiden, eftersom jag ändå inte kan somna om.
    06:15 – Kliver upp. Äter frukost.
    06:30 – Klockan ringer. Runt här borstar jag tänderna, går på toaletten och duschar.
    06:45 – Sminkar mig fram tills 07:10, väcker sonen och sådant med.
    07:15 – Går mot bussen, som avgår från hållplatsen 07:29.

    När sonen gick i 2:an så fick jag lämna honom på fritids 6:30, och sedan stressa upp till bussen som gick 6:40. Då gick jag upp 5:00 för att hinna.

    • Emma - På Smällen!

      Jag känner inte att jag måste ändra för att alla är snabbare än mig men jag tar till mig av era tips för när jag ev. måste lämna på förskolan i höst så kommer det innebära mindre sömn för mig om jag inte kan effektivisera på nåt vis. Men just nu funkar mitt sätt bra. Jag känner mig dock fortfarande chockad över hur snabba många här är! Usch för att gå upp klockan 5.00 men det låter som ett måste för att hinna till 6.30!

  • Linda

    Beroende på om barn ska med eller inte.

    Utan barn:
    Kl ringer. Går upp går på toa och borstar håret samtidigt. Borstar tänderna. Hämtar färdig matlåda i köket och går ut. Tar väl ca 10-15 min.

    Med barn: Samma som ovan men efter att jag har borstat mina tänder väcker jag två barn. Borstar deras hår samtidigt som jag väcker dom. Borstar tänderna på dom. Klär på dom och samlar ihop deras grejer i hallen. Tar sammanlagt ca 25-30 min. Väldigt morgontrötta barn. 🙂 Är det en dålig dag för barnen så kan det ta upp till 50-55 min.

    Barnen äter frukost på förskolan.

  • Mia

    Hej, är rätt morgontrött så jag kör allt väldigt snabbt (så lite tid som möjligt :-)) på morgonen. Duscha kvällen innan, ha en idé om kläder redan då. Frukost tas med till jobbet. Kan gå på 35-40 minuter tills jag sitter i bilen. Då har jag även väckt och sett till att 5 barn är uppe och igång. Dock inget dagisbarn längre vilket underlättar!!

  • Caroline

    Jag tycker 6:30-7:10 är lång tid för att gå på toa, tvätta ansiktet, sminka, klä på sig. Min klocka ringer 06:00 och då är det direkt in i badrummet för ”badrumstiden”, dvs gå på toa, borsta tänder, tvätta ansiktet, sminka mig och borsta håret. Det är klart ca 06:10 senast. Sen klär jag på mig ch tar på smycken, ca 06:10-06:15. Så min badrumstid + klä på är 15 minuter, där skiljer sig vår tid rätt mkt. Men jag har ändå ett jobb som jurist där det förväntas att jag är fixad liksom 🙂 jag gör inget med håret mer än borstar det dock. Alla är vi olika liksom 🙂

    • Emma - På Smällen!

      Åh hjälp vilken skillnad!!! Jag fattar inte hur du gör! Jag tycker verkligen inte att jag är seg på att göra mig i ordning men det är jag ju uppenbarligen i jämförelse… ja, vi är alla olika. Jag kan tänka mig att min sminkning tar lite längre tid än för dom flesta pga att jag har mina acneproblem, men jag använder ändå bara mineralpuder och inget annat för att täcka eller så, därför har jag inte upplevt att det tar nån extra tid men det gör det säker gentemot någon som bara sminkar sig med tex mascara och rouge…. kram!

  • Johanna

    Fixa mat och kläder dagen innan så sparar du tid på morgonen 🙂

    Jag vaknar 40min innan vi går hemifrån. På 20min fixar jag mig själv och äter snabb grötfrukost, sen väcker jag min dotter. Hon har kläder från dagen innan, byter bara blöja (inte längre då hon är blöjfri!), borstar tänderna och tar alla kassar med ytterkläder innan jag lägger henne i selen och bär henne till förskolan med bara mina ytterkläder över. Så himla smidigt och mysigt! Har verkligen älskat våra morgonar 🙂
    Blir kanske inte lika smidigt nu när hon är blöjfri eller sen när det kommer syskon, men nu är morgonafna oftast härliga stunder 🙂

  • Andrea

    Det låter väl rimligt om du jobbar på i lagom lunk. Hade nog ett liknande schema innan barn. Gillar att vara effektiv så tar fram kläderna till badrummet (dusch o fön kvällen innan). Sätter typ på nig kläderna, går på toa och borstar håret samtidigt men det är nog bara för att jag är rastlös. Har liksom ingen ork för ett toabesök mer än max 1-2 min. Sminkar mig lite grann, med bra bas o en naturlig make på det. Håret drar jg igenom och sätter upp eller har hängande (ingen fix direkt). Den posten tar allt som allt 10-15 min. Övriga av dina punkter låter som mina. Men man gör ju huuur man vill Emma, huvudsaken är ju att du mår bra av ditt tempo.

    • Emma - På Smällen!

      Förr i tiden duschade jag alltid samma morgon för mitt hår blev så fett annars men nu har jag några mysko ”gravidhormoner” i kroppen och då blir mitt hår inte fett så nu kan jag duscha kvällen innan. Jag ska försöka öva mig på att ta fram kläderna innan men jag tycker det är svårt för jag vet oftast inte vad jag vill ha på mig nästa dag haha! Jag läser Mail under tiden jag är på toa på morgonen – också rastlös och vill vara effektiv haha ? du har helt rätt! Tack ❤️

  • A

    Ettt tips är att vara färdig först innan man gör ordning barnen.

    Äta frukost jobbet

    Ta fram kläder dagen innan

    Men de läsarna reagerade på var nog att det kunde ta 3 timmar för dig. Nu var det ca 1
    Timma .

    • Emma - På Smällen!

      Tack för tipsen! Håller verkligen med men tycker att det är så svårt att veta vilka kläder jag kommer ha lust att ha på mig imorgon, men det kanske är en vanesak. Ja, jag förstod det också, jag var inte tillräckligt tydlig.. kram!

  • Emma L

    Som många andra så förbereder jag allt dagen innan, kläder, lunch och till och med frukost. Ligger frysta bär i en skål och gör min fröblandning. På morgonen blandar jag ihop med grekisk yoghurt och äter just nu hemma men så fort jag kommit in i min roll på nya jobbet kommer jag äta frukosten där. Är det bara mig själv jag ska få iväg och Ellie inte vaknar så är jag ute ur hemmet efter 25 min men ska hon iväg till förskolan tar det 40-45 min.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.