5:e dagen med feber

Måndagmorgon och en ny vecka har precis startat upp. Vi fick vara friska på jullovet men efter en natt hos barnens pappa så åkte dom influensan och har varit sjuka sen i torsdags. Båda barnen har fortfarande feber så jag räknar kallt med att behöva vabba i ett par dagar till.

Jag tycker sååå synd om dom, särskilt Lucas. Jag har inte sett honom må så här dåligt sen innan hans halsmandeloperation som han fick när han fyllde 3 år. Stackars, stackars liten! Inatt har jag provat allt för att han skulle få sova åtminstone en liten stund. Han fick alvedon, Ipren, hostmedicin, en skål med lök i hett vatten, öppet fönster och så mig. Jag kunde inte lämna honom själv när han mådde så dåligt så jag la mig helt enkelt jämte honom i hans loftsäng. Tur att den ändå är 90 cm bred 🙂

Jag har varit så orolig inatt. Detta är ändå femte dagen med feber och Lucas verkar inte bli bättre än. Det är jobbigt även om min magkänsla säger att detta ”bara” är influensan. Lucas var väldigt ledsen inatt men han sa att det jobbiga var hostan och att han hade svårt att andas genom näsan så jag tror inte han har fått nån halsfluss eller så. Idag ringde jag ändå till sjukmottagningen som barnen går och frågade vad dom tyckte, dom trodde precis som jag att detta ”bara” är influensan men att vi skulle höra av oss om det blir fler symptom, t.ex. halsont eller öronont. Det kändes skönt att höra att influensan kan vara så här eländig även om allt jag önskar är att dom ska bli friska nu. Och jag hoppas att jag och Victor får hålla oss friska… *håller tummarna*

Isadora har kollat på Frost-filmen cirka 4 gånger om dagen sen hon blev sjuk och när febern gått ner så har hon till och med dansat!

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

  • Emma

   Jag tänkte också det för att det står att man ska söka efter 4 dagar på 1177, men jag tror det gäller om barnet har mycket ont, om det går åt fel håll eller om det inte finns andra symptom. Nu tycker inte jag att han har några tecken på lunginflammation och det är väl inte så vanligt bland barn? Eller?

   Svara
   • Ylva

    Ja nu är inte jag läkare men det visade sig att jag hade lunginflammation efter fyra dagars feber och med hosta och rossliga luftrör.

   • Emma

    Aj aj då! Ja, det kan såklart vara något, särskilt om vuxna har feber många dagar. Men jag tror inte Lucas har åkt på lunginflammation. Jag ska naturligtvis vara uppmärksam ändå och vänder det inte snart så söker vi för säkerhets skull ?

   • S

    Om barnen i övrigt har influensasymptom är det säkerligen det. Feber ska man söka för om barnet inte har några övriga symptom. Vi har haft feber över 7 dagar ibland men om de är snoriga samtidigt eller liknande så är det ju ingen dold infektion utan ett vanligt virus oftast. Och nu har du ju kollat med vården dessutom så tror ni kan vara lugna och fortsätta på samma spår som ni gjort hittills så går det säkert över snart ?

   • Emma

    Jag tänker också så om det skulle gå åt fel håll så söker vi naturligtvis men just nu tror jag att det bara är influensan. Lucas blir alltid väldigt hostig när han är förkyld så det är ingen skillnad mot andra gånger mer än att han har haft feber länge denna gången.

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här