Nyårslöfte till min familj 2015

Mitt nyårslöfte till min familj är att hitta på fler familjeaktiviteter och göra fler saker bara för Lucas skull. Vi gör en del saker som Lucas tycker är roligt, men jag vill göra mer. Jag vill att han ska växa upp och minnas en rolig och lekfull barndom. Jag vill han ska växa upp och minnas allt roligt hans mamma och pappa gjorde med honom. Jag vill han ska växa upp och säga:

“På fredagar åkte vi alltid till badhuset och då fick vi leka tills vi blev alldeles skrynkliga” (detta har jag sagt, för det gjorde vi jämt när jag var liten 🙂 )

 

När jag var mammaledig, innan vi åkte till Brasilien, så var jag ute och gjorde något nästan varenda dag. Vi var babysim, babyrytmik, öppna förskolan, lekplatsen, biblotektet, promenerade. Ja, det var nästan som att gå till jobbet varje dag, fast jag gjorde något som jag älskade mer än något annat, jag var ju med min son. Han var mitt jobb 🙂 Jag gjorde alla dessa aktiviteter både för min och för Lucas skull. Jag tyckte om att träffa alla mammorna som jag träffade överallt jag gick och Lucas fick stimulans från alla aktiviteter, sång och röster. När vi var i Brasilien hade jag lite panik och ångest över att det hände absolut ingenting. Vi försökte hitta på saker men det finns nästan inget att göra med barn där när det regnar eller är dåligt väder. Och det finns INGA lekplatser!!!

När vi kom hem till Sverige igen så började vi genast göra saker varje dag tills vi flyttade och jag fick blindtarmsinflammation och kort därefter missfall. Jag började jobba igen och hade svårt att hantera min sorg och sköt ut mig från min familj. Jag gjorde mer och mer saker själv och mindre och mindre saker med Lucas och Jair. Jair och Lucas gick på minisim, men jag var oftast inte med. När jag väl var hemma så var Lucas sjuk och kunde inte minisimma. Hösten har varit svår. När jag väl insåg att jag behöver vara mer med min lilla familj så kände jag mig nästan psykiskt utbränd. Inte som att jag inte kan göra saker eller som att jag inte orkar jobba eller så, mer som att jag inte kan tänka ut saker att göra. Nu under julledigheten har jag tänkt till ordentligt. Jag har tänkt på vad jag vill göra och vad jag vill åstadkomma detta året och nu känns det som jag kan se klart genom dimman igen. Nästan som jag har tittat på mitt liv ovanifrån och sett vad som har varit bra och vad som har varit dåligt. Eller som om jag precis fått glasögon och nu kan se längre än vad näsan räcker haha!!

Mitt nyårslöfte eller nyårsmål eller vad man nu ska kalla det är:

Vara en roligare, aktivare, mer närvarande mamma som hittar på en aktvitet varje ledig dag. Även om det bara är en mindre sak som att leka i sandlådan så ska det var en aktivitet per ledig dag med 100% fokus på Lucas. Lägga in en extra växel på vardagskärlek till min sambo genom t.ex. skicka ett extra sms på dagen med något kärleksfullt, en extra puss eller kram utan någon speciell anledning, m.m

familjebild höstbild på smällen makalösa minnen

Bild tagen av Sabine SchnellMakalösa Minnen

Relaterade Inlägg

En kommentar

 1. Angie

  Låter som ett himla bra nyårslöfte.
  Låt 2015 bli ett bättre år!

  Kan inte du göra några punkter på aktiviteter med Lucas ? Spelar ingen roll om de är stora eller små, jag behöver bara mycket inspiration.
  Jag har en sån aktiv kille att gå till ett bibliotek skulle vara rena mardrömmen haha!
  Du är en sådan inspirationskälla!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här