13 bästa sakerna till solsemestern med barn

– Inlägget är reklam för Lekmer och innehåller annonslänkar –

Nu närmar sig sommarn med stormsteg och det är inte många dagar kvar till vår efterlängtade Cypernresa! Det är alltså hög tid att köpa det som behövs inför resan. Här kommer min lista med dom 13 bästa sakerna till solsemestern med barn.

1. UV-kläder – Det är SUPERVIKTIGT att skydda barnens hud mot solens starka strålar! Jag har i princip alltid UV-kläder på barnen när vi är utomlands och oftast i Sverige också om det inte blåser för kallt. Jag tycker bäst om de tvådelade UV-kläderna eftersom det är lättare att gå på toaletten, barnen växer inte ur dom lika snabbt och det går att använda enbart T-shirten om man skulle vilja. Ni hittar massor av UV-kläder HÄR! Jag har köpt dessa till Isadora HÄR och HÄR och dessa T-shirts till Lucas HÄR och HÄR.

IMG_7777

2. UV-hatt – gjord i samma material som uv-kläderna. Vi har Swimpy som finns för en billig peng hos Lekmer. Jag tycker dom är bättre än vanliga solskyddshattar när man ska vara på stranden för dessa kan man blöta och då håller dom sig svala. Perfekt när det är riktigt varmt!

3. Armpuffar/armringar – Enkelt medel för att minska risken att barnet drunknar om det ramlar i djupt vatten. Ni hittar flythjälpmedel till badet HÄR!

4. Simfötter – Lucas är en baddare på att simma så när vi kommer till Cypern ska jag överraska honom med hans första simfötter! Jag har köpt dessa simfötter till Lucas, klicka HÄR!

5. Simglasögon – Varken Isadora eller Lucas gillar att få vatten i ögonen. Vem gör det egentligen? Det märktes tydligt att Isadora hade problem med det för hon gjorde jätteframsteg på simskolan när hon fick sina nya simglasögon.

6. Solglasögon – Det är jätteviktigt att man skyddar barns ögon, särskilt nära vatten där solens strålar reflekteras och når ögonen även om man har solhatt. Solglasögon skyddar även mot skvätt i ögonen när man badar i det salta havsvattnet 🙂 Ni hittar solglasögon HÄR!

7. Resevagnen som går att fälla ihop och ta med på flyget. Jag har tidigare haft Babyzen YoYo och varit väldigt nöjd men kan också rekommendera Carena Kobbe som jag har hört bra om. Den är mycket billigare 🙂

8. Barnvagnsparasoll – ett måste i hettan och för att barnet inte ska bränna sig. Det som är bra med solparasollet är att man kan flytta det så att det alltid är mot solen. Ni hittar solparasoll HÄR!

9. Resväska – Den HÄR resväskan VILLHÖVER jag väldigt mycket till barnen! Jag kan helt ärligt säga att jag fullkomligt förälskat mig i dom! Hur smidigt är den inte under en lång väntan på en flygplats eller när barnen kapitulerar och inte orkar gå en centimeter till? Barnet kan nämligen åka runt på den, antingen genom att en vuxen drar i remmen eller om barnet skjuter på med benen själv. DESSUTOM kan man omvandla väskan till en SÄNG på flygplanet – PERFEKT vid långflygningar! Jag vill verkligen ha dessa! Den dyrare är den som även går att omvandla till en säng 🙂 Ni hittar väskorna HÄR!

10. Bälteskudde – Glöm inte ta med en bilbarnstol, babyskydd eller en bälteskudde som ni kan ha till barnen när ni åker bil eller buss på resan. Ni hittar bälteskuddar HÄR! Se till att det finns en bältesledare för axeln också – väldigt viktigt!

11. Sandleksaker – såklart!! Visst måste man ha ett kit med hink, spade, kratte etc att leka med 🙂 Sandleksaker finns för en billig peng HÄR! Jag är även sugen på att köpa den här bärbara vattenbanan till barnen.

12. Luftmadrass/flytdjur är oftast billigare att köpa på nätet i Sverige än på plats utomlands. Luftmadrass hittar ni HÄR!

13. Schyssta badtofflor att bara sticka in foten i när man ska ner till stranden eller till poolen. Lucas önskar sig dessa badtofflor – klicka HÄR!

Vad har ni tagit med er när ni har rest till varmare breddgrader? Vad är era bästa inköp och sämsta? Har ni någon gång saknat något som inte fanns att köpa i det landet som ni reste till? Tipsa gärna!´

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. Johanna Larsson

    Vi har haft en mini fläkt som drivs på enusb powerbank. Varit grymt att ha med utomlands i värmen.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här